Jaké SG se vám líbí?

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
Alternátor

Re: Jaké SG se vám líbí?

Příspěvek od Alternátor »

No, můj Standard na hlavu nepadá. To už se mi spíš převažoval Gibson Explorer a ten má těžší tělo. Což pro mě byla neergonomická kytara a proto nakonec šla z domu.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

Me SG special taky nepadal na hlavu. padani na hlavu jsem se bal u Vcka, ale to taky nepada :) jediny, co mi pada na hlavu, je obracenej strat - tam jsem to teda necekal vubec :) ale opet to resi remen, poznam to jen v hrani sede a to jeste pri urcitych polohach...
torst

Příspěvek od torst »

máte zkušenost - lze z SG s velkým plastem ten dekl vyměnit za malej pickguard pod strunama a snímače dát normálně do rámečků?
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

S velkou pravděpodobností tam bude vyfrézovaný žlábek pro dráty od snímačů a přepínač snímačů. Takže to moc nepůjde. Navíc budeš mít po těle díry po šroubech z pickguardu. :(

něco o tom tady
http://www.thegearpage.net/board/showth ... p?t=265372

btw stačí si zadat do google obrázků "sg standard without pickguard" :wink:
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Alternátor

Já hlavně přemýšlím nad tím, proč by to někdo chtěl dělat. Zrovna u SG mi ten větší pg nepřipadá jako nějakej rušivej element. Paradoxně se mi líbí víc, než ten menší. Možná je to tím, že mi stejně jako pg u LP připomíná odříznutej nehet...
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
torst

Příspěvek od torst »

hm, máte pravdu, je to profrézovaný. Mě se zas líbí ten malej pg, je u vyšších modelů, velkej pg = levnější typ.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Alternátor

Ne nutně, já mám starší model standarda a ty taky měly velkej. Můžeš si třeba koupit Fokusku, nebo jinou kopii, tam dávaj povětšinou malý.

edit: Aha, tak koukám, že už jednu máš :)
krade

Příspěvek od krade »

hmm. taky tohle občas řeším a vždycky to vyřeším tak, že si dám lahváče a uklidním se, protože se mi každých 14 dní líbí něco jinýho...
Gibson SG Firebrand 1980, Gibson LP Special 1996, Gibson SG Junior 2011, Miles Steelcaster 2019, Fender Telecaster Standard 1989, Splawn Competition, Fender Bassman Silverface 50w, 1974, 2x12 Custom Coffee Cabs (V30 + Creamback),
http://bandzone.cz/commodore64
nozaki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nozaki »

Tak to jsi me pobavil.To jsme na tom stejne :-)Nejvtipnejsi je,ze mne sg prijde z mych kytar nejosklivejsi.Zaroven je vsak nejoblibenejsi.LP ma super zvuk,jaguar je nejvíc sexy kytara s atypickym zvukem.No a sg je proste nej.Prijde mne,ze se zvukove hodi uplne na vsechno.Takovy svycarsky nuz mezi kytarama.
http://bandzone.cz/argonaut
Fender Jazzmaster Classic Player, Squier Telecaster CV 50, Orange Tiny Terror, Orange PPC212, Orange Crush 15R
Zorro77

Příspěvek od Zorro77 »

Souhlasim s tim, že to přepadávání na hlavu se dá řešit řemenem. Jednou jsem si zapomněl vzít do zkušebny muj koženej řemen a pujčil jsem si textiliovej. Nestačil jsem se divit jak ta kytara táhla k zemi :D
krade

Příspěvek od krade »

2 nozaki: no, tak pro argonaut je zvuk sg jak dělanej, ne? jednou bych chtěl ještě SG junior...mám to v LP, ale sg junior je můj top sen...
Gibson SG Firebrand 1980, Gibson LP Special 1996, Gibson SG Junior 2011, Miles Steelcaster 2019, Fender Telecaster Standard 1989, Splawn Competition, Fender Bassman Silverface 50w, 1974, 2x12 Custom Coffee Cabs (V30 + Creamback),
nozaki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nozaki »

krade píše:2 nozaki: no, tak pro argonaut je zvuk sg jak dělanej, ne? jednou bych chtěl ještě SG junior...mám to v LP, ale sg junior je můj top sen...
Do argonautů se to sg hodí skvěle.No a myslíš třeba toto
Obrázek
http://bandzone.cz/argonaut
Fender Jazzmaster Classic Player, Squier Telecaster CV 50, Orange Tiny Terror, Orange PPC212, Orange Crush 15R
krade

Příspěvek od krade »

jj. to je krása a ještě se mi líbí, když je to správně votřískaný a co třeba taková ta "vintage" bílá s černým pickguardem? gibson dokonce před pár lety udělali reissue juniora a stál pár tisíc, ale tak po dvou letech to zas přestali vyrábět - bylo to v tý éře pečenýho javoru...
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

krade píše:jj. to je krása a ještě se mi líbí, když je to správně votřískaný a co třeba taková ta "vintage" bílá s černým pickguardem? gibson dokonce před pár lety udělali reissue juniora a stál pár tisíc, ale tak po dvou letech to zas přestali vyrábět - bylo to v tý éře pečenýho javoru...
Třeba?
Obrázek
krade

Příspěvek od krade »

hezkej kousek, ale upřímně nevím, co bych si počal s tou vibrapákou:)
langja

Příspěvek od langja »

Latam píše:
krade píše:jj. to je krása a ještě se mi líbí, když je to správně votřískaný a co třeba taková ta "vintage" bílá s černým pickguardem? gibson dokonce před pár lety udělali reissue juniora a stál pár tisíc, ale tak po dvou letech to zas přestali vyrábět - bylo to v tý éře pečenýho javoru...
Třeba?
[obrázek]překrásný SG s Vibrolou[/obrázek]
Tak tohle je mňamka!
Alternátor

Tak jsem si dneska byl osahat tenhle kousek a byl jsem poměrně překvapenej. Po konstrukční stránce ok. Tělo ze dvou kusů, krk z jednoho. Pražce dobře začištěný, mechaniky ok, nikde nic zaprasenýho. Jen mi přišla oproti Standardu o něco lehčí. Nicméně mi to docela nasadilo brouka do hlavy. Mít to jako alternativu, o kterou se ale nemusím tolik bát. Obrázek
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

to je 70's Tribute s Dirty Fingers ? Měl jsem 60' Tribute s BKP Nailbomb a hrálo to líp než Standard, zpracování bylo v rámci ceny a nastavené kvality Gibsonu v posledních letech, v pořádku.

Jinak mě tady pobavil jeden z komentů, prej že SG je švýcarský nůž mezi kytara :D Je to přesně naopak, a neumí o nic víc, než jakákoliv kytara s dvěma HB a díky absenci rozepínání (možno dodělat, ale s Gibson snímači to opravdu za tu námahu nestojí :D ) to má blíž k jednoúčelové kytaře než univerzálnímu nástroji.

EDIT: už se mi v náhledu zobrazila i hlava a vidím, že je to SGJ. To by za 10k, co to mají na audioteku, nejspíš stálo, pokud by to člověk dal ke kytaráři, v případě nedostatků, a obětoval nějakou korunu
Alternátor

Tahle nebyla přímo z Audioteku, ale z Muzikeru, akorát Audiotek má lepší obrázek (a cena je stejná) :). Asi si pro ní zítra dojedu. Hodím silnější struny a podrobíme zátěžovýmu testu. Akorát asi vyměním kobylkovej snímač buď za Dirty Fingers, nebo za 500T.
Pitelak

Příspěvek od Pitelak »

byl si v libereckym muzikeru ? ja sem tam tuhle videl a to zpracovani tech vyrezu u krku mi prislo tragicky jak kdyz by to zapomeli zabrousit
BaCH sg ----> Digitech Rp250 ------> Stagg 20GA R
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“