Nahrávání kapely do PC

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
GTi

Nahrávání kapely do PC

Příspěvek od GTi »

Zdravim, mam tady jeden problem.
Kamarad ma kapelu 2kytary, 1basovka a bici. Nu a chteli bychom zkusit neco nahrat. A ted jde o to jak to spáchat se zvukem. Je mi jasny, ze delat to na intergorvanou zvukovku= kravina, byla by mozna Creative Live! ? A dalsi je problem je jak to ozvucit. Je jasny ze bici pojede pres mikrofon a pak co s kombama. Jedno teda ma vystup na repraky ostatni ne, takze ty asi budu muset jet taky pres mikrofon. No a dalsi vec je nejakej směšovač. Takže bych rád slyšel Váš názor, jak byste postupovali Vy? Podotýkám, nechci žádnou profi nahrávku, ale kdyz uz tak aby to trochu melo uroven.
Jesper Strömblad

Příspěvek od Jesper Strömblad »

zvukovka v tvojich podmínkách potřebuje linkovej stereo vstup - integrovaná má, stačí....

.. ale co před ní - ideálka je mix, do kterýho njak zapícháš nějaký mikrofony - z toho mixu to pak do kompu povedeš z 2track-out

... k mikrofonům: shnal bych si několik dynamickejch - a možná nějakej kondík.... ideálka by byla co buben to mikrofon + sběrky na plechy, jednotlivě k nástrojům taky mikrofony a ke zpěvu taky- takhle to máme zhruba 13 mikrofonů, což neni asi uplně ono...

... další řešení je vzít míň mikrofonů a tak nějak je někam poskládat, aby tak nějak vesměs všechno vykryly...

.. a ebo pak doprostřed místnoti jeden kondík s kulovou charakteristikou a pak si vyhrávat s rozesazením nástrojů a hlasitostí...

.. každopádně chce to zkoušet, zkoušet a zkoušet .. a do začátku si to vybavení pokud možno půjčit... kupovat až časem a hlavně něco uplně jinýho
IN FLAMES
Ceremonial Oath, Dimension Zero, Hammerfall, Sinergy, Poltergeist
GTi

mixak

Příspěvek od GTi »

No asi tak nejak bych si to predstavoval. Ted bych se jeste potreboval poradit co za mix. Ja si myslim ze by pro zacatek nejaka stara Tesla mohla stacit, jde o to ze nevim jak to bude s financema a co sem koukal tak to budu potrebovat mixak s hromadou vstupu pro mikrofony a to ty stary tesly snad budou mit. Jinak teda mezi mixem a kompem zesilovac nepotrebuju, ne?
Jesper Strömblad

takže od zadu... zesilovač tam dát můžeš, ale pak nepočítej, že ti komp ještě bude fungovat.... konec srandy... zesilovač ani náhodou... a dokonce i klasickej linkovej výstup z mixu je moc silneš - proto to z mixu musíš vést přes 2-track-out (takový ty cinche)...

... mix - Tesla asi nebude uplně dobrá volba - předzesilovače nic moc, korekce taktéž, a nejsou tam 2track...

a k těm financím, jestli máš možnost si ty věci někde půjčit, tak tak učiň.. pokud tu možnost nemáš, tak nic nekupuj a vykašli se na to - jinak v tom utopíš takovejch peněz o jakejch se ti ani nezdá...
IN FLAMES
impact

Příspěvek od impact »

Jde o to, kolik máš peněz. Dneska už existujou mixy, který píchneš přímo do USB nebo Firewire portu (podle toho, co máš v kompu... ta Firewire verze je lepší, novější a dražší - ale pořád levnější než profi firewire řešení) a práce s nimi je hračka. Je to vlastně mix a externí zvukovka v jednom.

viz třeba

ALESIS MULTIMIX http://www.alesis.com/product.php?id=37

http://www.kytary.cz/karta.php?01:0:0:1:0&ID=71583
http://www.kytary.cz/karta.php?01:0:0:1:0&ID=5217

do kompu s tím nahraješ jednotlivý tracky, má to efekty, EQ, výstupy pro monitory, sluchátka atd... no projdi si ty specifikace
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.

Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
Jesper Strömblad

to sice jo, ale pak musíš nakoupit mikrofony - to taky neni levná záležitost, pkud chceš, aby ti mikrofony na bicí snímali opravdu bicí....

a i na obyč mkrofonech (jen mikrofonech) lezeš už do desetitisícových částek...

jinak ty mixy s USB a FireWire roozhraním sice sou, ale malý - myslim, že největší se dělaj s 8 mic vstupama??? - a ty mixy taky nejsou levný...

.. jestli chceš jen nahrát jednou ze srandy kámoše s kapelou, tak bych to radši vzdal... pokud to ale budeš pak chtít dělat dál, tak si připrav hodně, ale opravdu hodně peněz
IN FLAMES
Mlol
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mlol »

Tak ja bych se s tim nejak nesral .. a uz to mame aji v planu .. normalne si tam dotahnem nejakyho starsiho kompa ... mikrak a nejakej program kerej umi aspon trochu nahravat a normalne ten mikrak trochu zakrejem aby to nechytal nejak moc hlasite a budeme jenom zkouset kam ho dat a jak poradne zakryt ... a pak by se to melo dat aji poslouchat .. kdyz si to nahravame mobilemtak tam taky neco slysime a tim padem kdyz to bude pres komp s vetsim datovym tokem zaznamu tak by se to melo dat v poho poslouchat ... uf to sem se rozepsal ... :lol:
Little.Sick.Fish
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Little.Sick.Fish »

hele, s tim zakrýváním mikrofonu to neni úplně dobrý- zvuk bude pak bez vejšek, stačí jen na kompu stáhnout citlivost mikrofonu :!:
kytary:Epiphone SG G400 Goth (snímače Dimarzio PAF Classic), Fokus Strat S-S-S K.A.
komba: Laney VC50, Behringer GMX 110
efekty: Wah GD-45, Danelectro Milkshake chorus, Danelectro PB&J delay
Mlol
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mlol »

No .... vono kdyz to v te zkusebne bude moc rvat tak by z toho ten mikrak mohl trochu nechapat ... proto zakryt aby to ne nej tak nervalo ....
Little.Sick.Fish
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Little.Sick.Fish »

Mlol píše:No .... vono kdyz to v te zkusebne bude moc rvat tak by z toho ten mikrak mohl trochu nechapat ... proto zakryt aby to ne nej tak nervalo ....
to je blbost! zkus to a uvidíš! stačí jen stáhnout hlasitost v kompu. Já nahrávám kytaru dost špatnym mikrofonem a rozhodně se teda nepřebuzuje, i když do něj pustim kombo naplno z bezprostřední blízkosti :!:
kytary:Epiphone SG G400 Goth (snímače Dimarzio PAF Classic), Fokus Strat S-S-S K.A.
komba: Laney VC50, Behringer GMX 110
efekty: Wah GD-45, Danelectro Milkshake chorus, Danelectro PB&J delay
Mlol
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mlol »

Tak to potom jo ... :oops:
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Když jsem já nahrával s kapelou takový demo. Tak jsem to valil na normální zvukovku v kompu co má LINE IN. asi to není to pravý. Jenže když budeš chtít lepší kvalitu tak se okamžitě i za to nejlevnější dostaneš do mnoha tísícovejch položek. Z výstupu z komba co jde do mixu jsem zapojil do line in na zvukovce. A pak v nějakým softu co je určenej na nahrávání jsme nahráli jednotlivý nástroje. Cubase SX, Adobe Audition atd.... Měli jsme univerzálni kombo Laney takže zapojíš nástroj, vyzkoušíš hlasitost a nahraješ. Takhle vyzkoušíš a nahraješ všechny nástroje a zpěvy.Pak si v softu pomícháš hlasitost jednotlivejch stop a je to .... Teda takhle to vypadá hrozně jednoduše,ale byl to docela mazec.... Dost práce....
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Jesper Strömblad

a pak jak nahraješ bicí a taky jak docílíš toho, aby ti seděl rytmus a frázování... je to opravdu horší než si myslíte
IN FLAMES
impact

Příspěvek od impact »

No, všichni se prostě, jako správní studioví muzikanti, naučej hrát tu svou část s metronomem a pak už by to mělo všecko sedět. Každej se při nahrávání řídí tempem co udává metronom... :)
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.

Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Nemám zkušenosti, nemůžu objektivně posoudit, ale když nahrávat, tak na živo :D můj názor...
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
rasta_blasta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rasta_blasta »

det to tak i tak. Vkazdym pripadem se mi zda ze tu hazite prehnanymi cily. My meli z bararu mix s 8 vstupama za 1 200.... Ja bych to asi resil jednim mikrofonem do PC co snima vsechno naraz, nebo veci piplacka 3 mikraky nahrat bici a pak jednotlive nastroje.....

Tak jo lidi já to dnešním dnem - 24. srpen 2007 balím.... Jste fajn banda a bavilo mě se s vama dohadovat a hodně sem se díky vám dozvěděl... důvody nezveřejním
http://www.youtube.com/watch?v=YRD_-oSJBKI
ocelda

Příspěvek od ocelda »

Já mám zase zkušenost, že existuje spousta nízkorozpočtových nahrávacích studií, kde sedí spousta ochotných lidí, s kterýma se dá domluvit.
Tak se dá nahrát live demo(třeba všechno naráz včetně zpěvů, nebo podle toho jak se domluvíte) třeba za dvě, za tři hodiny. Prostě jenom když se něco nepovede, tak znovu a tak furt hrat a nakonec vybrat tu nejlepší verzi skladby. Já myslím, že na tohle ti litr bude v poho stačit...
ocelda

Příspěvek od ocelda »

Jo ještě jsem zapoměl rict ze ten clovek ze studia s tim nemusi mit zadnou praci. Maximalne s nastavením hlasitosti jednotlivých nástrojů. A tím pádem to nebude stat zadne velke prachy...
Jesper Strömblad

na to bych ti zase moh oponovat, že člověk ve studiu se s tim s**t bude - bude se snažit dotlačit kapelu k nějakýmu použitelnýmu výsledku... málokdo z dílny pustí nějakej zvukovej sh*t, aby si tim zadělal na pomluvy typu, že neumí míchat a tak podobně
IN FLAMES
ocelda

Příspěvek od ocelda »

No ono jde o to, co od té nahrávky očekáváš. Myslím že když to budeš dělat doma, tak to stejně za moc stát nebude. A já jsem myslel něco jako nahrát zkoušku. To ti určitě nějaký ochotný člověk v tom nějakém malinkatém studiu udělá, tam mu na tom nějak nezáleží. My třeba tekhle chodíme nahrávat častěji, vždycky to naposloucháme, upravíme, poměníme a jednou se pak nahraje regulérní demo :) ...jednou :D
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“