Cubase

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
bambas

Re: Cubase

Příspěvek od bambas »

kunec píše: vyzkouším REAPER...pokud mi nebude vyhovovat, prodám zvukovku jako HW a koupím pro jistotu novou.
Bohužel jsem při koupi netušil, že přenos licence je tak "komplikovaný", naivně jsem myslel, že je vázaný na HW
Zvukovku bych neprodaval. POuzivam ji s Reaperem, ktery jsem nakonec zakoupil, a plna spokojenost. Win i Mac jedou v pohode.
kunec

Příspěvek od kunec »

Neprodal jsem...
Kemot

Příspěvek od Kemot »

Prosím vás, může mi někdo poradit jak mám vypnout zobrazení Lanes (takes) ? Mám tam na vokálech nahraných víc stop v audiotracku a je to hrozně malý, chtěl bych tu stopu roztáhnout na celou výšku, jestli mi rozumíte.. Děkuju
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Operation Manual - strana dle verze (např. 94 pro C7). V PDF hledej "lanes" a postupným klikáním se dobereš obrázku, které že to je tlačítko 8)

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
honzik30

Steinberg Cubase - problémy s ASIO

Příspěvek od honzik30 »

Uz vam nekomu fungovalo asio od Steinbergu mne vzdycky lupal mikrofoní vstup nebo line in a mohl jsem nahravat jen se zvukama v Cubase. Zkousel jsem i změnit buffering a stále to samé. Podobně je na tom i MS Wasapi. Řešení díky bohu je jednoduché ASIO4ALL ale dát 8000 korun za Cubase a stahovat jeste asio4all nebo kupovat externí Creativku? Já zkoušel Steinberg low latency generic ASIO na několika zvukovkách proto by mně zajímalo zda někomu to asio od nich vůbec funguje myslím tím vstup na zvukovce bez lupání a praskání, či ho tam Steinberg dává jen do počtu.
Naposledy upravil(a) rotten77 dne 3.11.2014 14:57, celkem upraveno 2 x.
Důvod: Úprava názvu tématu + sloučneí
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Steinberg Cubase - problémy s ASIO

Příspěvek od rotten77 »

honzik30 píše:Uz vam nekomu fungovalo asio od Steinbergu mne vzdycky lupal mikrofoní vstup nebo line in a mohl jsem nahravat jen se zvukama v Cubase. Zkousel jsem i změnit buffering a stále to samé. Podobně je na tom i MS Wasapi. Řešení díky bohu je jednoduché ASIO4ALL ale dát 8000 korun za Cubase a stahovat jeste asio4all nebo kupovat externí Creativku? Já zkoušel Steinberg low latency generic ASIO na několika zvukovkách proto by mně zajímalo zda někomu to asio od nich vůbec funguje myslím tím vstup na zvukovce bez lupání a praskání, či ho tam Steinberg dává jen do počtu.
To, co popisuješ jsou spíš problémy se zvukovkou. Pokud máš dobrou zvukovou kartu, která má vlastní ASIO ovladače přímo od výrobce, nemusíš se to pak snažit dohonit nějakými alternativními metodami.
honzik30 píše:..ale dát 8000 korun za Cubase a stahovat jeste asio4all nebo kupovat externí Creativku?..
To je stejné, jako napsat: "Koupit si za 1500 operační systém a pak k němu dokupovat ještě počítač?".
Marylin

Příspěvek od Marylin »

Ahoj, mám možná blbý dotaz, ale snad to patří zde.

Potřebuji dostat z kamarádova Nuendo 4 (což by mělo být podobné jako Cubase) projekt do svého Reaperu. Rád bych všechny surové WAVky dostal na flash a pak si to přetáhl do svého kompu a Reaperu.

Problém je v tom, že v Nuendo projektu je na jedné stopě vícero náběrů (tejků), stopy jsou různě v čase mají jiné začátky...

Napadlo mě, že bych nejprve srovnal začátky u všech stop stejně a každou jednotlivou stopu pomocí nástroje GLUE "slepil dohromady". Pak u této konkrétní stopy zvolil BOUNCE, což by mělo mít za následek, že se mi to jakoby vše slepí do jednoho (předpokládám, že i se změnami případných na stopě navěšených pluginů) - jestli jsem tedy dobře pochopil manuál.

No a pak bych už jen zvlášť pro každou stopu po stopě dal export audiomixdown - s tím, že zatrhnu jen tu konkrétní stopu. Tzn. měla by se mi vyexportovat jen tak konkrétní jedna boucnutá WAVka...

Je můj postup uvažování správný?

Když jsem to naposledy zkoušel, tak jsem to dělal asi nějak špatně a vždy se mi vyexportovaly v rámci stopy i tejky, které jsem nechtěl a byl v tom nehorázný bordel... Zkrátka rád bych docílil toho, abych si vyexportoval surovou, slepenou stopu (horní tejk, který je přehrávaný Nuendem)....
Kapela:
AV Guitar s EMG 81 + 85, Peavey 6505+, Orange PPC 412 V30

Studio:
Reaper DAW, Focusrite Saffire Liquid 56, Focusrite Saffire 40, JBL LSR 305, GAP FC 1, Line Audio CM3´s, Shure SM 57, Soundking ED007, Audix OM 2, Audix D4, Audix i5, Akai LPD 8, Presonus Faderport, Hammerwave comps, 500 series rack by Vandaalelectronics, Golden Age Pre 573, LaChapell Audio Pre 583s
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

No asi takhle - nejdeš na to špatně (spíš naopak!) :-) ale zbytečně složitě. Pokud máš záběry ve stopě uspořádány tak, že při přehrávání ti hraje to, co chceš, tak se nemusíš babrat s lepením ani bouncováním; prostě nastav lokátory, vysóluj stopu a exportuj Audio Mixdown.

P.

Marylin

Příspěvek od Marylin »

Ohhh, díky Pavlii... Nuendo je pro mě jak z jiného světa. Zlatý Reaper :-) :-) Večer to prubnem.
Kapela:

Studio:
Reaper DAW, Focusrite Saffire Liquid 56, Focusrite Saffire 40, JBL LSR 305, GAP FC 1, Line Audio CM3´s, Shure SM 57, Soundking ED007, Audix OM 2, Audix D4, Audix i5, Akai LPD 8, Presonus Faderport, Hammerwave comps, 500 series rack by Vandaalelectronics, Golden Age Pre 573, LaChapell Audio Pre 583s
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Jasnačka - N funguje stejně jako C; tebou zmíněné techniky se používají pro "úklid" v aranžmá (množství záběrů a tak). Na exportování nemají žádný vliv.

P.

Marylin

Příspěvek od Marylin »

Ještě jednou díky, vše se povedlo na jedničku a projekt se už vesele míchá v Reapru :-)
Kapela:

Studio:
torst

Příspěvek od torst »

Cubase SE na Win XP
Mám starší comp s Win XP. Kdysi jsem koupil z 2. ruky Cub SE, ofiko, i s USB klíčem. Měl jsem ho nějakou dobu nainstalovanej a používanej, pak jsem ho odinstaloval.
Když končila podpora XP. připojil jsem PC na web a vše zaktualizoval.
A když jsem teď chtěl SE znovu nainstalovat, nejde to. Instalace se rozběhne ale nepokračuje. Totéž mi dělají i některé starší pluginy, které jsem kdysi instaloval (.exe). Bez těch plugins bych se obešel, ale u toho Cub SE mě to mrzí.
Zkusil jsem tu nefunkční pluginu nainstalovat na jinej comp s Win XP, kterej je muzikou nepolíbenej, nikdy na něm nic podobnýho nebylo nainstalovanýho. A program se nenainstaloval úplně stejně jako na prvním PC. Je nějaká pomoc? Dík.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Elinor
Bandzone: http://bandzone.cz/elinor
Kontaktovat uživatele:

Cubase (hledám hudebníka, co umí vysvětlovat a chce přívýděl

Příspěvek od Elinor »

Ahoj! Neznáte někdo šikovného muzikanta, který pracuje s programem Cubase LE 5 a rozumí IT, a který by byl ochoten za přivýdělek 150,-/hod mi doma vše správně nastavit, aby program/PC registroval zvukovku Lexicon, bedny, mikrofon.. a správně nahrával. A který by byl ochoten mi vysvětlit základy, jak se s tímto programem pracuje? - potřebuju praxi, ne manuál, a učím se rychle. Třeba to všechno zvládneme za 3-4 hodiny, ale realita může být jiná. Tak jestli bys mi s tím zvládl/a pomoct: nastavit+proškolit (v Dejvicích) - prosím ozvi se soukromou zprávou! Už jsem na leccos přišla, ale už s tím nechci dál bojovat, ale začít s tím normálně spolupracovat. Děkuju! Eli
Skladby www.elinor-songs.com
Sochy a erby www.sochaz.cz
dubar
Bandzone: free tibet, dubarovky

Příspěvek od dubar »

Ahoj, mám cubase 7 a pořídil jsem si zvukovku scarlett focustrite 18i20
počítač mám přenosnej.Když jdu nahrávat do zkušebny probýhající celou zkoušku.
Nastavím asio na 1 ms, nastavím vstupi všechno probýhá bez jediné chyby.když se rozeznějí nástroje, bicí kytara a basa tak se přeruší signál.Někdy to udělá po 2minutách nekdy po 4 minutách.Nevím čím to je.říkal jsem si jestli to nemůže být otřesama nebo kolísavá elektryka.díky za radu
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Budo to tím, že máš nastavené ASIO na 1ms :!: . Normální použitelné hodnoty budou řádově výš (10ms). Je třeba nastavit takovou hodnotu, aby stíhal buffer bufferovat.
PS: chudák češtin :cry:
dubar
Bandzone: free tibet, dubarovky

Příspěvek od dubar »

Díky za radu, proč teda když to jde na 1ms. tak to nejede, přece čím menší prodleva tím lepší nahrávka? nebo tomu tak není, každopádně díky za radu :roll:
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Čím menší prodleva, tím větší nároky na HW (buffer). To tvé PC to prostě neutáhne. Musíš zvolit takovou nejnižší hodnotu latence, kterou ještě tvůj stroj zvládne, to dá přece rozum.
kelley
Bandzone: http://bandzone.cz/milanpalicka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kelley »

Troll :?:
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Nemyslím, jen prostě neznalost problematiky, od toho tu fórum je, aby sloužilo k rozšíření obzorů :).
kelley
Bandzone: http://bandzone.cz/milanpalicka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kelley »

Já jen, že mi přijde zvláštní, že někdo utratí skoro čtrnáct tisíc za zvukovku, aniž by měl tušení, jak vlastně funguje... Ale to je jeho/jejich věc.
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“