Nahrávání do PC (MIDI)
Pravidla fóra
- Microdesignum
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nahrávání do PC (MIDI)
V MIDI OX nejdříve klikni na tmavě modrou ikonku pětikolíku a podívej se, zda ty klávesy jsou v seznamu připojených zařízení. Abys mohla s klávesami pracovat v MIDI OX, musíš je nejdříve vybrat (zamodřit).
MIDI ovladače Microdesignum pomáhají k pohodlnému ovládání hudební techniky.
www.microdesignum.cz
www.microdesignum.cz
Ediano, takže v FL studiu klávesy jako MIDI zařízení vidíš? Vidím, že máš klávesy vybrané v Input i Output. Mohla bys je jen na zkoušku zkusit mít vybrané jen v Input? Výstup z programu by měl jít na zvukovku - to už se kláves netýká.
Naposledy upravil(a) PtJaa dne 23.10.2014 14:25, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Upraveno, co jsem radil nebylo aktuální vzhledem k dalším příspěvkům...
Důvod: Upraveno, co jsem radil nebylo aktuální vzhledem k dalším příspěvkům...
Kawai CA65 :: Galaxy Vintage D, Vienna Grand a Giant :: Pianoteq 5 Stage :: Kontakt :: Reaper
když to vyberu, nahlásí mi to "nedefinovanou vnější chybu",stejně jako v FL Studiu a jiných programech,ve kterých jsem to zkoušela...
- Microdesignum
- Kontaktovat uživatele:
To vypadá jako chybějící driver. Pokud k tomu nemáš CD nebo aspoň odkaz na web výrobce, tak řešením by bylo koupit nějaký levný převodník USB-MIDI a připojit to do MIDI OUT na těch klávesách.
www.microdesignum.cz
www.microdesignum.cz
zkoušela jsem to ted spustit na pc u kamaráda a fungovalo to - taky v FL Studiu + jsem mu ještě instalovala ASIO4all. Já mám zvukovku ATI High Definiton Audio Device a je zaktualizovaná,tak nevím,kde je chyba...
- Microdesignum
- Kontaktovat uživatele:
To asi moc nesouvisí se zvukovkou, ale s přítomností ovladače (driveru) pro ty klávesy ve tvém počítači.
www.microdesignum.cz
www.microdesignum.cz
-
secretfranta
Ahoj všem, nechci zakládat nové téma, když je toho na netu dost. Ovšem nic z pročtených debat mi nepomohlo vyřešit můj problém s latencí. Chci pomocí nástroje Roland AX Synth editovat midi file v Cubase 5. K dispozici mám zvukovku M-Audio Fast Track Pro. OS je Win7. Klávesy normálně pomocí USB zapojím, v Cubase 5 hraju, ale se znatelnou latencí. Díky moc za trpělivost a dobrou radu.
- Microdesignum
- Kontaktovat uživatele:
Jak vytváříš zvuky? SW plugin, nebo HW modul? Zpoždění nelze nikdy úplně eliminovat, ale když to je znatelně zpožděné, tak to je divné.
www.microdesignum.cz
www.microdesignum.cz
-
secretfranta
No zvuk... zvuky na jednotlivý stopy přiřazuju až potom, ale teď jsem ještě na začátku, kdy stopa jede jen přes základních 128 midi zvuků. Jestli jsem teda dobře pochopil tvoji otázku. Třeba když jsem používal SONAR Le tak tam jsem to vždycky nějak nastavil a latence zmizla, ale Cubase to má zřejmě jinak.
- Microdesignum
- Kontaktovat uživatele:
Takže vytváříš zvuky v počítači, nebo je posíláš do externího zvukového modulu?
www.microdesignum.cz
www.microdesignum.cz
-
secretfranta
Ale mě nejde teď vůbec o zvuky, ale o to abych mohl editovat midi, s tou latencí to nejde. Chci vytvořit midi skladby a pak na jednotlivé stopy pomocí VST přidat zvuky. Ale to až to budu mít naeditovaný 
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No už v tom kolegu fakt nechat nemůžu. Je třeba si ujasnit, o co tu má jít. Editovat MIDI pomocí syntezátoru jde samozřejmě bez latence; otázkou je právě to, jak monitoruješ zvuk. Další věc je, co si ty představuješ pod pojmem "editace MIDI", kam bych třeba já osobně syntezátor netahal (ten bych použil pro záznam a editaci pak dělal povětšinou třeba myší - nicméně bez ohledu na to v tom nehraje latence žádnou roli).
P.
P.
- Microdesignum
- Kontaktovat uživatele:
Neboli - vzhledem k čemu slyšíš tu latenci? Je to tak, že si pustíš skladbu, ta hraje přes VST plugin a do ní přihráváš MIDI stopu a její zvuk taky slyšíš přes ten VST plugin?
Nebo posloucháš přímo zvuk toho syntezátoru? Nebo z PC ti jde MIDI signál do syntezátoru a ten vytváří všechny zvuky? To je potřeba si nejdřív ujasnit, ať máme představu, jak to máš zapojené, a kde hledat chybu.
Protože samotná MIDI data nehrají. Hraje vždycky něco, co je schopné přijímat MIDI data a z toho generovat zvuky, ať už to je program v počítači, nebo připojená krabička.
Nebo posloucháš přímo zvuk toho syntezátoru? Nebo z PC ti jde MIDI signál do syntezátoru a ten vytváří všechny zvuky? To je potřeba si nejdřív ujasnit, ať máme představu, jak to máš zapojené, a kde hledat chybu.
Protože samotná MIDI data nehrají. Hraje vždycky něco, co je schopné přijímat MIDI data a z toho generovat zvuky, ať už to je program v počítači, nebo připojená krabička.
www.microdesignum.cz
www.microdesignum.cz
-
secretfranta
Díky za reakce. No chci si sám složit midi skladbu, ale nebaví mě to klikat myší jak blbej, když si to můžu nahrát sám. Ty klapky připojuji přes USB, nejedná se tedy o audio signál. V cubase vezmu stopu tam nastavím midi a můžu hrát (pomocí kláves normálně ovládám přepínání 128 GM zvuků). Jde mi prostě jen o to zapsat jednotlivý data not pomocí kláves, vytvořit skladbu a až teprve potom na ty jednotlivý stopy přidávat nějaký VST, ale to už předbíhám. Zkrátka připojím klapky, začnu hrát (automaticky je tam nastavenej první GM zvuk Piano) a zadávát noty (data), ale slyším to z repráků o něco později a to mi při zadávání vadí. Ty klapky mám připojený přímo do pc. K dispozici mám pak zvukovku M-Audio Fast track pro. Ještě mám k dispozici Rolandy GW 8, což je workstation, ale mě se v tom moc dobře nedělá, takže bych to raděj řešil nějak takhle.
Chlapi díky moc za trpělivost se mnou
Chlapi díky moc za trpělivost se mnou
- Microdesignum
- Kontaktovat uživatele:
No, možná je problém právě v tom, že ten zvuk zatím neřešíš. Jak to tak čtu, tak možná ani nevíš (a my taky ne), co ti tam vlastně hraje.
Možná to je nějaký výchozí zvukový generátor počítače a pak by stálo za to ho najít a podívat se na jeho parametry, hlavně velikost bufferů.
Nechceš to zkusit už přímo s nějakým pluginem, který pak budeš používat?
Nechceš to zkusit už přímo s nějakým pluginem, který pak budeš používat?
www.microdesignum.cz
www.microdesignum.cz
-
secretfranta
Souhlasím s tebou, že to bude asi přímo nějaký zvuk z pc, ok, zítra něco zkusím.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Když máš synth, tak proč neposloucháš přímo jej? 
P.
P.
-
secretfranta
Protože mi jde právě o vytvoření midi, nechci vytvořit audio, nebo snad jde poslouchat synth a přitom editovat midi?
- Microdesignum
- Kontaktovat uživatele:
Jde nahrávat MIDI a při tom poslouchat zvuk synťáku.
www.microdesignum.cz
www.microdesignum.cz
-
secretfranta
A jak to mám udělat člověče? zrovna jsem si ho donesl a zapojil...