Daliles píše:Asi je to v pořádku. Zkoušel jsem na prodejně 3 kusy a bylo to obdobné... O něco lepší tam byla nějaká Ortega za 3tis... Ale to už se mi nechtělo dávat. I když teď nad tím přemýšlím, zajdu tam a zkusím ještě uplně jiné kusy a značky a uvidim. Domáčknutí struny, hlavně u toho C zvuk dost ovlivní, to jsem také vypozoroval. Přesto bych byl rád, kdyby ten nástroj někdo viděl... U kytary drnkneš a ta znííí. To moje uke má i velmi krátkej dozvuk... hlavně u toho C. Ale úhoz a styl drnkání je také poznat. Asi je to ale o tom, že mam prostě naposlouchanej zvuk z nástrojů jiné cenové kategorie... a taky na to neumim:)
Já teda nevím, ale mně přijde, že i sopránové i koncertní uke Lanikai má dozvuk na nylonvé struny celkem slušný...Bohužel nemám zkušenost s jinými nástoji, tak se omlouvám, nejsem rozhodně pouze pro Lanikai, teď hodně stojím alespoň o jedno z těchhle...Na obě fakt nemám
Ben z Unetic píše:Dlouho se mluví o Lanikai ULU 11 a 21 jako nejlepší volba pro začinajícího hráče. Za tu cenu není špatné ale dnes je už velký výběr na trhu, před 3. roky takový výběr nebyl.
Halvní rozdil mezi 11 a 21 je že 21 je trošku líp dokončení a má bílý lem kolem těla. Zvukově jsou v podtsatě stejné, a jsou z stejného dřeveného laminátu.A pozor, skoro všechní e-shopy použivají zastaraly fotky na lanikai ULU 11, už pár let to nemá zdobení rozetu kolem zvukového otvoru.
Osobně bych se taky podíval na Kalu KA 15S, nebo novou ale vybornou značku Koki´o http://ukeshop.cz/10117,cz_kokio-soprano-mahagon.html (Dospělejší hlas)
Hlavně abyste uvědomila že v této cenově katagorii nástroj jsou laminátové a vyrobené v Čině, nejsou profi nástroje.
Trošku lepší zvuk je od Mahimahi, přední deska je z masivu a má pouzdro a ladičku v balení. http://ukeshop.cz/10083,cz_mahimahi-soprano-kit.html
Ben z ukeshop.
Teda nevím, já bych (pokud bych to kupoval přes e-shop asi volil koki´o už kvůli více pražcům (třeba budete jednou hrát i klasiku a občas se to hodí... Jinak prosím, poučte mě vy, co tomu rozumíte, co přesně znamená "dřevěný laminát" a jaký vliv to má na kvalitu zvuku? Díky Drago
Takse přiznám že jsem ještě víc zmatená než jsem byla Vím jistě že klasiku hrát nebude, spíš poslouží jako zábava na cesty a do hospody... Z doporučených mě zaujala Kala KA 15s protože dle popisu je dřevěná-mahagon a ne laminátová, ale je to záruka lepšího zvuku? Oproti tomu Koki´o je jen laminát....
Drago píše:Teda nevím, já bych (pokud bych to kupoval přes e-shop asi volil koki´o už kvůli více pražcům (třeba budete jednou hrát i klasiku a občas se to hodí... Jinak prosím, poučte mě vy, co tomu rozumíte, co přesně znamená "dřevěný laminát" a jaký vliv to má na kvalitu zvuku? Díky Drago
vlčice píše:Takse přiznám že jsem ještě víc zmatená než jsem byla Vím jistě že klasiku hrát nebude, spíš poslouží jako zábava na cesty a do hospody... Z doporučených mě zaujala Kala KA 15s protože dle popisu je dřevěná-mahagon a ne laminátová, ale je to záruka lepšího zvuku? Oproti tomu Koki´o je jen laminát....
Tak to jo..Jo, tak Kala vypadá velmi slušně....Ono ideální by bylo si nástroj osobně vyzkoušet, prý může mít křivý krk takzvaně do vrtule, já jsem svá dvě uke kupoval osobně, ale teď taky uvažuju, že koupím přes e-shop, tak se trošku bojím...Je ta risk, ale určitě se to dá vrátit popř...
Ale ta Kala, jo ta vypadá fajn...Alespoň čistě podle mě...
Drago píše:Ach tak...Překližka...Tak to asi raději dřevo...
Tak ona asi většina ukulele bude mít z překližky záda a luby. Jen přední deska bývá u nástrojů střední třídy z masivu. Celomasiv už je vyšší třída-i finančně. Stejně jako u kytar....
Tak ona i ta Kala 15s je dle ukeshopu mahagon-laminat... Ja tu moznost uke si "osahat" nemam a asi bych ani nic zavadneho -at zpracovani ci zvuk nepoznala no tak ted tedy babo rad ktere pres eshop vybrat... Moc vam ale dekuji za tipy!
Tak třeba výše zmiňovaný LAG má přední desku z masivní koa... A je to el/ak uke za 6490,- což je rozhodně dost peněz,ale masiv je masiv-byť jen přední deska. Moc nemám srovnání,poněvadž mám jen dva kousky. Mahagonovopřekližkový soprán Baton Rouge U2S a koncertku Lanikai s masivní smrkovou přední deskou a zbytkem z javorové překližky. Ten rozdíl je hodně znát... Ten masiv fakt hraje a to věřím na placebo...
edit: LAG jsem měl v ruce v Ově v Muzikeru ve Fukušimě a musím uznat,že docela zaujal. Byť to nebylo KOA ale mahagon. Cena cca 3.200,- ale jo,hrálo pěkně...
Zaujalo mě to, protože zrovna něco podobného stavím
Pavel
Včera jsem si s ním psal...Kdyby stálo těch 2600Kč, tak neváhám, ale víc jak 5000 Kč na to prostě nemám...Psal, že si dodělává nové ukebanjo...Tak jsem sondoval, kolik by stálo nové, aby se mu vyplatilo ho pro někoho dělat tak říkal 10000Kč...No, jo, je to drahé...
Já včera koukal sem, ale taky - doprava mě napsali, na dotaz, že 60USD a pak asi nějaké clo tady platil... http://www.eaglemusicshop.com/banjo-ukulele
Mě se líbila ta sopránová Kala za 199USD
Kouknul jsem a...
...docela zklamání. Zpracování krku až zaváni opracováním rašplí. Nedobroušeno,nedokončeno s péčí nástroji potřebnou. To bych do světa nepustil. Ale zaujalo!
Jestli aukce přeleze "trojku" tak jsou dražitelé "světlotěsní"= slepí.
Naposledy upravil(a) Tengli dne 14.11.2014 7:45, celkem upraveno 1 x.
paka píše:Zdravím vespolek,
Já včera koukal sem, ale taky - doprava mě napsali, na dotaz, že 60USD a pak asi nějaké clo tady platil... http://www.eaglemusicshop.com/banjo-ukulele
paka píše:Zdravím vespolek,
Nástroje jsou to krásné, ale pořád to vyjde přes 5000kč... Navíc zřejmě jen soprano a tenor, já bych preferoval koncer, ten je pro mě velikostí i tím, co se dá na něj zahrát ideální...
Uvažuju, že si to vyrobím sám...Krk z koncert.uke, bubínek 8", závitový drát, kobylka by asi stačila i z toho uke..Myslím, že by to mohlo vyjít do 2000Kč v koncertní verzi, sopránová by se dala pořídit i za polovinu, ale nevím, jestli by bubínek 6" měl ještě alespoň trošku slušný zvuk...
Drago píše:Zdravím vespolek,
Nástroje jsou to krásné, ale pořád to vyjde přes 5000kč... Navíc zřejmě jen soprano a tenor, já bych preferoval koncer, ten je pro mě velikostí i tím, co se dá na něj zahrát ideální...
Uvažuju, že si to vyrobím sám...Krk z koncert.uke, bubínek 8", závitový drát, kobylka by asi stačila i z toho uke..Myslím, že by to mohlo vyjít do 2000Kč v koncertní verzi, sopránová by se dala pořídit i za polovinu, ale nevím, jestli by bubínek 6" měl ještě alespoň trošku slušný zvuk...
Pod 5000 se dá koupit v ukeshop.cz Firefly, ale jen soprano - koncertní už je dražší.
Já zrovna koncertní vlastní výroby dokončuju, s 8" tělem. Měl jsem v ruce i profi s 6" a zvuk už nebylo to pravé, myslím že 8" je minimum (a pro malé lehké je to tak akorát).
Když by byl zájem, můžu se podělit o zkušenosti s výrobou.
paka píše:
Já zrovna koncertní vlastní výroby dokončuju, s 8" tělem. Měl jsem v ruce i profi s 6" a zvuk už nebylo to pravé, myslím že 8" je minimum (a pro malé lehké je to tak akorát).
Když by byl zájem, můžu se podělit o zkušenosti s výrobou.
Pavel
Zájem by určitě byl. Bude to na "dráty" nebo nylon? Jestli máš nějaké fotky z výroby tak to určitě hoď do homemade sekce. Určitě to bude zajímat spoustu lidí včetně mé osoby.
Také se na jedno koncertní chystám. Půjdu cestou již lehce prošlapanou jinými. Krk z vyřazeného Oscara a 8" bubínek. Materiál mám,tak jen najít trochu času a dokopat se k tomu. Tož tak...
paka píše:
Zájem by určitě byl. Bude to na "dráty" nebo nylon? Jestli máš nějaké fotky z výroby tak to určitě hoď do homemade sekce. Určitě to bude zajímat spoustu lidí včetně mé osoby.
Také se na jedno koncertní chystám. Půjdu cestou již lehce prošlapanou jinými. Krk z vyřazeného Oscara a 8" bubínek. Materiál mám,tak jen najít trochu času a dokopat se k tomu. Tož tak...
Struny jsem použil nylon - přesněji PVDF od Ukulele Creations, má to být přece banjolele a ne banjo Včera jsem je teprve napnul tak se furt ještě povolují, ale zatím zdá se to snad i ladí