Ekvalizér

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Phoenixcqcq
Kontaktovat uživatele:

Ekvalizér

Příspěvek od Phoenixcqcq »

No ještě uvažuju o nějakém ekvalizéru... Jen pořádně nevím k čemu mi to bude dobré... Všude čtu jenom chválu, jak je taková věc super, že se s tím dá vykouzlit supr zvuk... No a nedá se to nakroutit na zesilovači??? Je ta výhoda těch více pásem opravdu tak razantní? Nebo je to jen zbytečnost?
A kdyžtak který?
Asi Boss GE-7, že?
Kytary: BC Rich Flesh Ring 2003, LAG 300JCE
Efekty: Zoom G9.2tt, Digitech The Weapon, Digitech RP250, Zoom 505II
Komba: Behringer Blue Devil 60W, Kustom KLA10
Hlava: Bugera 333XL
Box: Marshall 1960AV
60'Rock_N'_Roll

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

tak proč si to chceš koupit, když nevíš, co to je??? :? :roll:

Equalizer je to samý, co máš na kombu pod pojmem Bass, Treble, Mids. To se jmenuje 3-pásmový eq. Boss GE-7 je sedmipásmoví, čili tam máš víc možností nastavení zvuku. Nejdřív ale vyzkoušej, k čemu je to dobrý.
ondies
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ondies »

můžeš ten EQ hodit do smyčky na zvýraznění sól, můžeš to používat jako jinej zvuk - třeba stáhnutí některejch frekvencí a vykouzlíš zvuk jako maj na začátku Linkin Park v songu Don´t stay... nebo si jen přibarvit zvuk... nebo si uděláš na něm zvuk k zesíkům, co nemaj EQ a jen TONE (Orange,...)

ale jak říká tady 60'Rock_N'_Roll - nemá smysl kupovat věc, o který nevíš, jak funguje...
Braniik
Rádce

Příspěvek od Braniik »

Ja myslim, ze Poenixcqcq vie co je ekvalizer, aj co su jeho pasma ;)
Pokial ide o prakticke vyuzitie, tak je vhodny na okamzite preladenie ekvalizeru pri live hrani (aby si nemusel stelovat kombo), alebo na zvysenie hlasitosti, alebo na vybudenie urcitich frekvencii v urcitych pasazach skladby (napr. stredov pocas sola). Dalsie vyhody ma nenapadaju, ekvalizer nepouzivam...
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
Phoenixcqcq
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Phoenixcqcq »

Braniik..
přesně o to mi šlo... Dík
Nastavení používám jen jedno co si nastavím na zesíku. Takže nepotřebuju měnit u jedné písničky při hraní.
Na sola mám ponekut specifický způsob zesilování (částečně domácí výroba z volume pedálu), což mi vyhovuje...
Takže asi bych ekvalizer nevyužil ani z poloviny a nevyplatí se mi do něj investovat...
Díky za odpovědi...
Kytary: BC Rich Flesh Ring 2003, LAG 300JCE
Efekty: Zoom G9.2tt, Digitech The Weapon, Digitech RP250, Zoom 505II
Komba: Behringer Blue Devil 60W, Kustom KLA10
Hlava: Bugera 333XL
Box: Marshall 1960AV
Vlčák

Příspěvek od Vlčák »

No jak už sem tu psal v jednom topicu "jak se zesilujete na sóla" - GE-7 používám právě na zesílení sól. Ještě ho používám na čistej zvuk, hraju přes VK - ty trochu pokulhávají na čistém zvuku, tak timhle dobarvim ten čistej kanál. Na samotném kombu bych takovejhle zvuk jako s GE-7 nenakroutil...
Vintage AV2SGB Tele, Epiphone Strat, Jolana Alfa
VOX Valvetronix VT100 Head
Home made box 212, 112
http://seltudymeldudy.rajce.idnes.cz/Box/
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Ekvalizér

Příspěvek od Hendrek »

Zdar.
Trochu uvažuji o jednoduchém levném ale kvalitním EQ, True Bypass. Jaký rozdíl kromě nálepky je v těcho dvou, nevěděl by někdo? A nehráli jste někdo alespoň na jeden z nich? Fender stojí u Thomanna 49€, Mooer 69€, přitom podle mě jde o stejný výrobek z jedné výrobní linky v Čajně.

http://www.mooeraudio.com/?product/201410164889.html
http://www.fender.com/en-CZ/accessories ... o-eq-blue/

Nějaký návrh na jiný EQ v této cenové relaci (Bosse nechci, díky).
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

O MXR jsem právě tady na fóru četl, že šumí (ta deseti pásmová verze). Navíc nemá ovládání gain, ale dík za tip, vím o něm. Zatím využívám k velké spokojenosti sedmipásmový EQ na multiefektu ZOOM, ale pro live hraní je praktičtější mít EQ zvlášť, když na mulťáku chci používat jiné efekty.
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

používal jsem tenhle http://proguitarshop.com/diamond-pedals-boost-eq.html samozřejmě není graphic ale ten šuměl hodně,
pak jsem měl tu 10 mxr KK a ta mi špatná nepřišla. :?
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Ten boost už je cenově někde jinde a spíš než mid boost bych využil právě EQ pro stáhnutí basových pásem a vytáhnutí výšek pro zapadnutí do mixu při strumingu (abych nebyl tak zahuhlaný, naopak aby to pěkně řezalo ála telátko). Ten Fender mě zaujal právě cenou a velikostí, bo pedal board není nafukovací, že :).
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

ja mam dobre zkusenosti s timhle Artecem http://www.thomann.de/cz/artec_seeq8_graphic_eq.htm

Obrázek

pouziva majklac the.switch (ten muj :)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Na ten jsem se také díval, se zvukovou kvalitou jsi byl tedy spokojen? Akorát to bude asi 2x tak široké než ten Fender. No, nespěchám na to, tak mohu zatím sbírat info a rozjímat.
Vinz Clortho
Bandzone: http://bandzone.cz/zodiac
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vinz Clortho »

Hendrek: Ten MOOER mam a jsem spokojenej
IBANEZ RG 950 QMZ | SCHECTER Damien 6 Elite Avenger
www.zodiac-band.com
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Vinz, nějaké podrobnější info? Jak je na tom s šumem, jestli v zapnutém stavu naplocho neovlivňuje signál, můžeš jej srovnat s jiným podobným EQ?
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Hendrek píše:O MXR jsem právě tady na fóru četl, že šumí (ta deseti pásmová verze).
Strašlivě šumí. Nesnesitelně. Úplně tím znehodnotí zvuk. Parchanti. Proto mám 10EQ dva, z toho jeden pro akustiku na zvýraznění sól a druhý mezi Triaxem a koncákem na jemné doladění. Protože mám rád šum, co tyhle krabičky generujou. A taky je super ten šum, který se o jejich šumu vygeneroval v diskusích, jen houšť, jen houšť... protože je možné, že díky těm zašumělým diskusím jsem naposledy za skoro nový KFK 10EQ dal blbých 1700,- v kompletním balení i s adaptérem 18V. Takže prohlašuju: víc podobného šumu! :)
Hendrek píše:bych využil právě EQ pro stáhnutí basových pásem a vytáhnutí výšek pro zapadnutí do mixu při strumingu
Tak to by vůbec nemělo šumět. :)
Hendrek píše:Fender stojí u Thomanna 49€, Mooer 69€, přitom podle mě jde o stejný výrobek z jedné výrobní linky v Čajně.
Podle mě je to jasné - Mooer stojí o 20€ víc, protože je ve stejně bledě modré barvě jako Maxon. :)
hyenik píše:ja mam dobre zkusenosti s timhle Artecem http://www.thomann.de/cz/artec_seeq8_graphic_eq.htm
Vyzkoušel jsem konečně Artec PEQ pro dobarvení AMT SS11B a vypadá to dobře, dělá to, co jsem si představoval - t.j. můžu přesunout středy o fous níže. Objektivně vzato je to trochu s*it, ale zázrak jsem nečekal a za 900 to v klidu zkousnu - ostatně k "audiofilské hifařině", jakým je elektrické pádlo, Artec zcela očekávatelně a s přehledem stačí. (K aku bych to nechtěl.)
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

cherreda píše:
Hendrek píše:bych využil právě EQ pro stáhnutí basových pásem a vytáhnutí výšek pro zapadnutí do mixu při strumingu
Tak to by vůbec nemělo šumět. :)
Na Zoomovi vytahuju poslední dvě pásma nahoru, zbytek srážím a basové dávám pryč úplně. Nic nešumí (alespoň ne tolik, abych si toho všimnul), tak nechápu moc tu poznámku, pokud byla myšlena jak byla. A když nešumí digitál, požaduji alespoň stejnou kvalitu od analogu. Ostatní poznámky ponechám bez reakce :).
kunec

Příspěvek od kunec »

Ja čtu mezi řádky velikou ironii. Jako ze jedna pani povídala...
Nebo se mýlím ?¿

Sent from my iPad using Tapatalk HD
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Já ji nečtu mezi řádky, ale na řádcích :).
kunec

Příspěvek od kunec »

Tak vidíš... Nicméně... Tohle téma mne zajímá, o ekvalizéru taky uvažuji
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“