Jaké struny na španělku?

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Homerda

Re: Jaké struny na španělku?

Příspěvek od Homerda »

Zkoušet je podle seznamu jak píše Homerda, je čirý masochismus, ztráta času a peněz.
Masochismus to neni v zadnem pripade, ztrata casu a penez urcite, ale jestli Ti tohle vadi tak na kytaru nehraj :D

U nylonek nic zkoušet nemusíš, kup Salvarez.

Je to Savarez
Stop dreaming, start playing!
Simi951

Struny do kytary Cremona luby 4670

Příspěvek od Simi951 »

Ahoj,

chtěla jsem se zeptat jaké struny jsou nejvhodnější do kytary Cremona Luby 4670, zjistila jsem, že by tam měli být nylonové, ale nevím jaký typ je nejvhodnější. Moc tomu nerozumím, tak budu ráda za pomoc.
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 4.05.2014 6:29, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno do sběrného tématu.
hatrson

Příspěvek od hatrson »

Rozhodně nylonové. A teď záleží, jak "tvrdé" struny ti budou vyhovoval. K dostání jsou, pokud se nepletu, s nízkým, středním, vyskokým a extravysokým pnutím. Ale to už si budeš muset vyzkoušet sama.

Pamatuju si, že zprvu jsem na španělku kupoval nějaký levný šmejdy, Nylton se to jmenovalo. Pro zjištění, jaká tvrdost je vyhovující, to není špatné. Nakonec jsem zakotvil u Savarezek, takže po objevení vhodné tvrdosti bych osobně doporučoval tyto. Faktem ovšem je, že u každého výrobce může totéž označení tahu strun (low, medium, high, extra high tension) znamenat něco jiného.
Terrry

Hohner HC06 jake nylonky pořídit?

Příspěvek od Terrry »

Ahoj,poradil by mi někdo prosím jaké vybrat nylonky na tuhle kytaru? Nejlépe pro začátěčníka,kdyby měli takový ten kroužek na konci byla bych raději.
Netuším vůbec jaké koupit.
Předem dík :)
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 19.05.2014 5:38, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno s existujícím threadem. Příště prosím hledej, zda tu podobné téma již není.
mirda

Re: Hohner HC06 jake nylonky pořídit?

Příspěvek od mirda »

Nylonové struny se s tím kroužkem pokud vím nedělají- vážou se jednoduchou smyčkou skrz kobylku-viz video-určitě to zvládnete
https://www.youtube.com/watch?v=wgmt51ZuFUQ

Z kroužkem se dělají jen struny kovové-a ty jsou pro vaší kytaru nevhodné z hlediska konstrukce nástroje-časem by se mohla kytara značně poškodit.....

Nylonové struny se dělají v typech dle tahu strun, který mají-řekněme slabý, středí ( normal) a silný ( hard) tah.
za sebe bych pro začátečníka doporučil nějaký střední tah- dle mého někdy ty slabší drží hůře ladění.

Nekupoval bych taky ty úplně nejlevnější-zvolil bych cenu cca 140-180 ,- kč.....

např
http://kytary.cz/daddario-ej27n/HN099734/
hatrson

Re: Hohner HC06 jake nylonky pořídit?

Příspěvek od hatrson »

mirda píše:Nylonové struny se s tím kroužkem pokud vím nedělají...
Ale ano, dělají se. Měl jsem je, ale rozhodně nedoporučuju. Po třech dnech prdlo háčko, tuším. Po dalších několika dnech se nějakým způsobem postupně tři struny rozpletly z kroužku (nechápu jak).
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Však tam mají napsáno "Concert quality", tzn. že vydrží koncert a pak vyměnit :).
ORTEGA

Příspěvek od ORTEGA »

Zdravím chci se zeptat znalých jaké struny jsou tak obecněji nejlepší, nebo daly by co nejvíce vyniknout mé kytaře - mahagon. Teď tam sou tovární Savarez 500CJ což určitě nejsou Top struny, ale i tak znějí pěkně. Měnit je teď nebudu jen si chci koupit 2-3 sady do zásoby. Řekněme, že chci zůstat u Savarez chci HARD TENZION a cenu do 500 za sadu.
Taky by mě zajímalo jaký je rozdíl mezi normálními a carbon strunami - ve zvuku, životnosti, síle strun nebo....?
Děkuji za rady.
ORTEGA

Příspěvek od ORTEGA »

Ještě tedy k těm strunám - nějaké Savarezky, které nemají tak silné G ? Na těch 500CJ je to G silné jako tlusté E. Tato struna mi dělá největší problém - možná je to jen nezvyk...
Jaké jsou rozdíly mezi normálními a karbon strunami?
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Na karbonové Savarezky jsem si zahrál u známého a shodli jsme se, že mají víc výšek než nylony. Neopředené struny byly tenčí. Víc poznatků k nim nemám. :) Umím si představit, že by někomu ty výšky a menší průměr naopak mohly vadit, bude to hodně subjektivní záležitost. Výdrž bude snad aspoň o trochu lepší, když je to ten hitech materiál. :) Jestli hledáš u jakých strun "zakotvit", bylo by rozumnější, když ty, co jsou Ti sympatické, nejdřív zkusíš po jedné sadě, ne? Ty karbonové Savarezky prý vyšly nějak přes 300, což mi ještě připadá ok.
Hodně kvalitní struny nylony i karbony, myslím, dělá Knobloch, ale asi budou dražší (viděl jsem je v Aleximu).
ORTEGA

Příspěvek od ORTEGA »

Díky za poznatek, jo tak můžu koupit sadu karbonu a nylonu šlo mi hlavně vědět co je to vůbec zač. Cena fajn do 500 za sadu to neřeším, jen se obávám než ty sady přezkouším abych nebyl starej :D taky každý struny časem mění zvuk a člověk přivykne takže těžko porovnávat v průběhu roku, dvou, jaká ta sada vlastně hrála líp :)
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

:) Šmankote, alespoň ty opředené struny se hraním a vzdušnou vlhkostí snad vobleznou dřív než za rok-dva, ne? :) Osobně struny na klasice odhaduju tak na max. půl roku a to jsem na ty výměny línej. :)
ORTEGA

Příspěvek od ORTEGA »

Ja nemyslel rok dva na sadu ale na ty co bych tak mohl ozkouset - kovy sem měnil po mesici pac rezly, nylon vidím tak na 2-3
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Tak to jo, napsané to vypadalo mazácky... :)

Nyní mám na pádlu Savarezky a jsou fajn, ale pro následnou výměnu jsem koupil D'addario EXP, omotané struny mají "longlife" úpravu, což bych pro můj domácí provoz nylonky preferoval - pokud budou EXP nylony příjemné a omotané budou držet, asi u nich zakotvím, tenčí výškovější karbony nějak nevyžaduju, půjde jen o zvyk. K pokusu mě přivedlo to, že s kovovými EXP mám dobrou dlouhodobou zkušenost na jumbu, na kterém opravdu odolávají opotřebení déle než jakékoli struny bez úpravy, přičemž zvukem jsou pro mě dostatečně kvalitní. Blíží se konec listopadu, odhaduju, že jak EXP drží dám vědět cca po N. roce. :)
ORTEGA

Příspěvek od ORTEGA »

Tak dneska sem neměl moc času a sehnal sem jen Savarez Alliance Corum 500 ARJ tak je během víkendu natáhnu co to udělá se zvukem :)
ORTEGA

Příspěvek od ORTEGA »

Tak sem si nové struny moc neužil - ležím teď v posteli a slyším prrrmmmmm...... Otevřu kufr od kytary a tenké E je prasklé - nechápu v životě mi struna takhle sama od sebe 4 dny od natažení, naladěná, v kufru v nečinnosti nepraskla :(
Elkesar

Příspěvek od Elkesar »

Jo to samé se mi s těmi Savrezy dělo taky. Vypadá to, že občas se prostě v sadě našla vadná struna.
Gibson Les Paul Studio 2014
Elkesar mod baryton strat (RM snímače)
Furch Durango
Roland JC-22,Roland Cube Street Ex,Micro cube
Boss TU-3W ,Boss MO2,Boss DA2,Boss TE 2,Boss Dm-2W,Digitech Istomp,Boss Cp1-X,Behringer VP1,Digitech Jamman,Whammy 5
ORTEGA

Příspěvek od ORTEGA »

Je tos mě uklidnil ja teď projíždím plátek nehtem a ty jestli tam náhodou není zub nebo tak něco ale podle zbytků struny to vypadá že to prdlo takový 3 cm od plátku. No zítra vyrazím pro novou sadu a budu se modlit aby byla ok ten zvuk byl moc hezký - skoro bych je i reklamoval, ale to mi nikdo neuvěří, že praskla sama.
Tak teď váhám vzít zase Corum Aliance 500 ARJ nebo Aliance 540 J HT Classic nebo Aliance Cantiga 510 AJ - krom toho, že ty první sou mixy tak nechápu jaký je v nich rozdíl dle popisků tam píšou to samé cena je rozdílná dle obchodu tak nevím co je třeba novější a td. Tyto sady mají v ČB tak bych se zítra stavil.
ORTEGA

Příspěvek od ORTEGA »

Tak sem nakonec koupil zase Corum Aliance 500 ale AJ ať je změna. Doufám že vydrží déle jak 4 dny :D
daimondia

Příspěvek od daimondia »

Mě kdysi praskala struna v tom uchycení za plátkem hádám nějaká ostrá hrana
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“