Tak hlavny rozdiel medzi vecsim a mensim telom je, ze vecsie telo je hlasnejsie, mohutnejsie basy a celkovo ovela bohatsi zvuk.
Elektroakustiky s mensim a uzsim telom sa robia kvoli tomu aby boli pohodlnejsie, lahsie na prepravu a hlavne tam je potom lepsia odozva. A tieto akustiky nie su zamerane az tak na drevo, ale na snimace.
Proste treba si ujasnit ci chcem akustiku s elektronikou (hranie cisto akusticky a niekedy pichnut do komba) alebo elektroakustiku hranie cez kombo a obcas na sucho.
Co sa tyka tvaru tak zvuk rozdiel medzi nimi je. Ale co som pozeral tak APX aj Ibanez su grand auditorium resp. mini jumbo momentalne vacsina sa tak vola aj ked kazda znacka ma trosku ine rozmery.
Rozdiel medzi 500 a 700 by malo byt v masivnej prednej doske ako pisal uz ORTEGA. Mal som v ruke Epiphone J200 kamos za nu dal 245e co je cca 7000czk a za tie prachy dostal preklizku

... Podla mna Epiphone su predrazeny (hovorim len o akustikach) pre tych ,ktori chcu mat gibson dizajn.
BTW ak PR5e je tak isto velke ako J200 (obidve su jumbo) tak su to naozaj velke gitary a mne sa na nich hralo celkom nepohodlne som, ale nizsej postavy 178cm tak u teba to moze byt inak.
Inak APX 500 je dobra gitara ... na to, ze ma mensie telo hra celkom dobre.
Taylor 412ce LTD (rosewood), Taylor 114ce, Fernandes Revolver Pro 81/85, Landscape SPT-CST/F Custom