Vše značky Laney
Pravidla fóra
- pigdestroyer
- last.fm: tlumok
- Bandzone: pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vše značky Laney
tak to pořešilo přeházení preampu. vyndal jsem dvě koncový lampy. bednu mám 8 ohm, mám to zapojovat teď do díry na 1x4 ohm?
Ty už se nepamatuješ?
mmjuz píše:Pokud, DOPICI, nejsi schopen se zamyslet a aplikovat jednoduchý ohmův zákon z učiva fyziky základní školy, tak je asi každá rada zbytečná. DOPICI, anodové napětí z trafa bude furt stejné ( plus mínus nějaký voltík podle tvrdosti zdroje) i když vyjmeš jeden pár. Ovšem i proudová zátěž je pořád stejná, páč, DOPICI, ta bedna má furt stejnou impedanci a poměr na trafu je také pořád stejný. Takže proud, který původně protékal čtyřmi elektronkami se teď rozdělí jen na ty dvě zbývající, DOPICI. Proto ty koncové dříve kreslí. Takže každá bude dvojnásobně zatížená ( zase plus mínus dle tvrdosti zdroje ), než v původním stavu v jakém výrobce počítal, že se bude zesík provozovat. Abys jim ulevil, musíš upravit poměr a to nejlíp, DOPICI, uděláš tím, že připojíš bednu s dvojnásobnou impedancí. Psal to už Wohma a pak já. DOPICI, jestli nejsi úplná trubka, tak Ti to snad musí stačit. A nebo to klidně nech, jediné co hrozí, tedy u solidního stroje, je snížená životnost elektronek v konci.pigdestroyer píše:sem taky vyndal dve lampy, nic sem nijak nemenil. zvuk byl min nabasovanej, min stredu rekl bych. proste to nebyl takovej hukot. akorat byl dynamcitejsi a driv byly vybuzeny koncovy lampy, to me az zase tak netankujre. ted me napada jesi to nebylo tou impedanci .. nikdo DOPICI tady porad jeste jasne nerekl jestli se ma prenastavovat a nebo ne.
Zdar, ano když jsi vytáhl dvě koncové lampy, tak zapoj 8Ω bednu do 4Ω výstupu zesilovače a bude to OK.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
- pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
právěže pamatuju, ale moudrej z toho nejsu, takže stačilo odpovědět tak jak tube guru, ktrýmu za to děkuju!
Latam píše:Ty už se nepamatuješ?![]()
mmjuz píše:Pokud, DOPICI, nejsi schopen se zamyslet a aplikovat jednoduchý ohmův zákon z učiva fyziky základní školy, tak je asi každá rada zbytečná. DOPICI, anodové napětí z trafa bude furt stejné ( plus mínus nějaký voltík podle tvrdosti zdroje) i když vyjmeš jeden pár. Ovšem i proudová zátěž je pořád stejná, páč, DOPICI, ta bedna má furt stejnou impedanci a poměr na trafu je také pořád stejný. Takže proud, který původně protékal čtyřmi elektronkami se teď rozdělí jen na ty dvě zbývající, DOPICI. Proto ty koncové dříve kreslí. Takže každá bude dvojnásobně zatížená ( zase plus mínus dle tvrdosti zdroje ), než v původním stavu v jakém výrobce počítal, že se bude zesík provozovat. Abys jim ulevil, musíš upravit poměr a to nejlíp, DOPICI, uděláš tím, že připojíš bednu s dvojnásobnou impedancí. Psal to už Wohma a pak já. DOPICI, jestli nejsi úplná trubka, tak Ti to snad musí stačit. A nebo to klidně nech, jediné co hrozí, tedy u solidního stroje, je snížená životnost elektronek v konci.pigdestroyer píše:sem taky vyndal dve lampy, nic sem nijak nemenil. zvuk byl min nabasovanej, min stredu rekl bych. proste to nebyl takovej hukot. akorat byl dynamcitejsi a driv byly vybuzeny koncovy lampy, to me az zase tak netankujre. ted me napada jesi to nebylo tou impedanci .. nikdo DOPICI tady porad jeste jasne nerekl jestli se ma prenastavovat a nebo ne.
Klid, nechtěl jsem rýpat, jenom mi to připomnělo tuhle vtipnou mmjuzovu reakci
Ale stejně je to poměrně jasné - připoj bednu s dvojnásobnou impedancí.
- pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, chtěl bych se zeptat : Laney LC II . Máte nějaké zkušenosti s tímto 50W kombem ?
Hoj,
Moje Laney VC15 začalo mít docela dost fuzzy zkreslený zvuk. Výměna lamp nepomohla. Netuší někdo, čím by to mohlo být?
rychlonahrávka (Line Out) hýr: https://soundcloud.com/pumlitch/laneyvc15lineout
Díky!
Moje Laney VC15 začalo mít docela dost fuzzy zkreslený zvuk. Výměna lamp nepomohla. Netuší někdo, čím by to mohlo být?
Díky!
Sám si zareaguju na svuj post.
Tak...kombo dovezeno na prodejnu, ozkoušeno a hrálo normálně.... Asi problém někde doma (kabeláž, elektrika?) Doma jsem zkoušel různé kabely, jinou zásuvku a dvě různé kytary. Pokud by někdo měl tip, budu rád. Ještě můžu zkusit výšku snímačů.
Tak...kombo dovezeno na prodejnu, ozkoušeno a hrálo normálně.... Asi problém někde doma (kabeláž, elektrika?) Doma jsem zkoušel různé kabely, jinou zásuvku a dvě různé kytary. Pokud by někdo měl tip, budu rád. Ještě můžu zkusit výšku snímačů.
Zdar, změř si napětí v zásuvce jestli tam máš fakticky 230V střídavých. Nízké napětí v zásuvce by se mohlo takto projevovat. Škoda, že sis nezměřil napětí v prodejně kde hrálo kombo bezchybně.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Aha, zkusim sehnat měřák. Totok je věc, která by mě vůbec teda nenapadla. Zatim díky.
Tak v celym bytě máme 238-241V. Měření v řádu minut. Hodnoty jsou tudíž v toleranci normy, což ovšem neznamená, že mi to nedělá ten bordel. V práci máme 231, tak možná si vemu kombo do rachoty a udělam si příjemný pracovní den...
Pokud to i v práci bude hrát OK, tak si asi budu muset koupit nějaký trafo.
Pokud to i v práci bude hrát OK, tak si asi budu muset koupit nějaký trafo.
Ahoj
Pořídil jsem si starší kombo LC50 a chtěl bych vyměnit původní repro Celestion seventy. Kombo má poměrně dobrý zvuk ale je takové zahuhlané, moc se neprosazuje. Napadlo mě tam dát V30, ale jelikož má kombo otevřená záda, tak mám strach, že to bude totálně bez basu a až moc uječené.
Zkoušel někdo dát do LC V30 ? Nebo jak se chová V30 v otevřené bedně ? Jde mi o to aby kombo mělo průraznější zvuk.
Díky
Pořídil jsem si starší kombo LC50 a chtěl bych vyměnit původní repro Celestion seventy. Kombo má poměrně dobrý zvuk ale je takové zahuhlané, moc se neprosazuje. Napadlo mě tam dát V30, ale jelikož má kombo otevřená záda, tak mám strach, že to bude totálně bez basu a až moc uječené.
Zkoušel někdo dát do LC V30 ? Nebo jak se chová V30 v otevřené bedně ? Jde mi o to aby kombo mělo průraznější zvuk.
Díky
Godin Session,Squier Vintage Modified,Hughes-Kettner TubeMeister 36 Head,Laney LH 50.repro:Tubemeister 112 ,Ampeg 112,Harley Benton G212
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
dával jsem známému do LC50 V30 a je spokojený, zvuk je určitě průraznější a otevřenější.
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
Mam taky LC50, pomerne novy model (3roky?). Puvodni repro jsem vymenil za Classic Lead (ktery se mi moc osvedcil v jinem aparatu). Ale v LC tomu trochu chybely vysky (termin "zahuhlany" nemam rad, treba proto, ze si pod nim kazdy predstavuje neco jineho, ale kazdy to pouziva).
Ted tam mam V30 a zatim velka spokojenost, zvuk ma trochu vic vysek a basu, ale neztratil ten prijemny stredovy "Laney zvuk" (ktery mam mnohem radeji nez treba "skripajici" Marshall.
) Driv se mi zvuk tech V30 moc nelibil ( s jinejma aparatama), ale s LC50 mi to sedne skvele.
Myslim ze s V30 budes spokojen. Ostatne clovek od ktereho jsem repro kupoval rekl peknou hlasku "kazdy kytarista by mel mit aspon jeden aparat s V30"
Ted tam mam V30 a zatim velka spokojenost, zvuk ma trochu vic vysek a basu, ale neztratil ten prijemny stredovy "Laney zvuk" (ktery mam mnohem radeji nez treba "skripajici" Marshall.
Myslim ze s V30 budes spokojen. Ostatne clovek od ktereho jsem repro kupoval rekl peknou hlasku "kazdy kytarista by mel mit aspon jeden aparat s V30"
Hraju výhradně na šrot.
Hele, vdyť to hraje dobře. Slušněj hi-gain. To tak nemá hrát? Stáhni trochu drive...Pumlitch píše:Hoj,
Díky!
kmensik píše: Hele, vdyť to hraje dobře. Slušněj hi-gain. To tak nemá hrát? Stáhni trochu drive...
Mno, já už ani sám nevim, připadam si jak hypochondr..... Doma mi to znělo na prd, v prodejně to znělo OK, v práci v jednom kanclu tak něco mezi a při prodlužce z druhýho kanclu zas docela OK. Kolegové (hudebníci) tam nic špatnýho neslyšeli, dokud sem jim neřek, co přesně se mi nezdá. Pak si stejně nebyli jistý jestli to zní vyloženě špatně.
Tudíž je to asi OK a víc tu tim nebudu nikoho trápit
EDIT: Tak OK to neni. Včera mi to hrálo pár minut nádherně a pak opět zahuhlanej, uprděnej zvuk (viz ta nahrávka)...
Nečekám že se to tu vyřeší, ale spíš to zmiňuju, kdyby někdo řešil podobný problém....
Tak jsem se stal šťastným majitelem komba Laney GC30 z konce osmdesátých let. Tranzistor. Ale hraje přesně tak, jak chci. (Nebudeme zde rozebírat můj pozitivní vztah k Laney coby spoluhrajícímu aparátu ani k basovým aparátům, jelikož jsem hlavně basák a Laney je pro mě něco jako "Trace Elliot pro chudé".)
Hraju blues, bluesrock. To co z toho leze je skvělé. Půjdu do kvákadla (Cry baby) a budu potřebovat něco na lehké nakopnutí vstupu.
A co včil?
Před dvaceti lety bych věděl, Ibanez Tube Screamer, ale ten je teď až nemravně drahý. ProCo RAT.. Možná..
Máte někdo tip pro starého psa, co by moc nestálo a hrálo?
Hraju blues, bluesrock. To co z toho leze je skvělé. Půjdu do kvákadla (Cry baby) a budu potřebovat něco na lehké nakopnutí vstupu.
A co včil?
Před dvaceti lety bych věděl, Ibanez Tube Screamer, ale ten je teď až nemravně drahý. ProCo RAT.. Možná..
Máte někdo tip pro starého psa, co by moc nestálo a hrálo?
Čest má v politice své hrdé místo hned v první řadě.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
Vyjeď si na kytarách:
http://kytary.cz/kytary/kytarove-efekty ... ive-boost/
Nech si seřadit podle ceny od nejlevnějších. Z prvních 5 do 1000 Kč neuděláš chybu ani s jedním. Ty, co jsou lakované na zeleno, jsou v podstatě klony Tubescreameru, hrají hodně podobně. Do tranzistorového komba to možná ale nebude fungovat úpně dobře jako nakopávátko, možná se ti ten nakoplý zvuk moc líbit nebude, resp. se může chovat po nakopnutí jinak, než lampáč. Do tranzistorů hraje dobře např. Boss SD-1., Ten jde jen malinko přes 1000 Kč.
http://kytary.cz/kytary/kytarove-efekty ... ive-boost/
Nech si seřadit podle ceny od nejlevnějších. Z prvních 5 do 1000 Kč neuděláš chybu ani s jedním. Ty, co jsou lakované na zeleno, jsou v podstatě klony Tubescreameru, hrají hodně podobně. Do tranzistorového komba to možná ale nebude fungovat úpně dobře jako nakopávátko, možná se ti ten nakoplý zvuk moc líbit nebude, resp. se může chovat po nakopnutí jinak, než lampáč. Do tranzistorů hraje dobře např. Boss SD-1., Ten jde jen malinko přes 1000 Kč.
Zdar, jak už napsal Fořt "nakopávat" tranzistorový zesilovač nemá moc smysl, zvlášť když citlivost vstupů je víc než dostatečná. Viz obr. To kvákadlo zvládne i mírné "nakopnutí" i když to fakt asi potřebovat nebudeš.