Přesně tak! Blues a bluesrock je i moje srdeční záležitost, takže ti můžu říct jen to, co jsi v několika příspěvcích napsal sám. Je to na tobě, co se ti bude líbit a co ti bude sedět. Chce to prostě zkoušet vše, co ti padne do ruky a kombinovat. Já bych si nikdy netipl, že budu hrát na to na co hraju (viz podpis) a spousta místních basových heroes se bude zajisté ošklíbat nad Lanýžem a samodomo bednou se dvěmi 12" Fane Sovereign, ale mi to sedí a hraje. Kapelou to proleze tak jak prolézt má, kouli na pódiu to nedělá... Na pětistrunnou basu by to asi nestíhalo, ale... Já na pětku nehraju

Jedině snad jsem místo boxu 212 měl udělat 2 boxy 112, líp by se to stěhovalo, tetrisovalo a do menších prostor by stačila i jedna bedna, ale zase by to vcelku vážilo víc, neb bych potřeboval ještě jeden pár spodněvrchních desek a nezbyl by mi matroš, takže bych si nebyl hned při jednom udělal i cajón

S bednou jsem se nemazal, je z 15mm březové překližky, lišty v rozích, pár výztuh, zvenčí mořidlo a lak, přiznané vruty, vpředu rámeček s károvanou hadrou ala 70 léta... Ale má to mojo, bo je to moje

EDIT: Vzpomněl jsem si, že tady někdo připomněl značku Fane. Já kdysi měl 100W celolampu Roost (garážová britská kopie Hiwatt, kdo ví jak se to v ČSSR ocitlo

) a bedna 412 byla osazená právě Fane a hrálo to dobře, prý to snad u známého hraje dodnes. Tak jsem si teď udělal takový malý pokus. Kytaru jsem zapojil přes Zooma do Lanýže, korekce nechal narovno a zkusil hrát do té 212 bedny. Za mě teda dobrý, zvláště vzhledem k tomu, že ty repráky jsou poměrně levné (cca 1500/ kus).
Čest má v politice své hrdé místo hned v první řadě.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.