Peavey 6505+ nesvítí preampovky
Pravidla fóra
Peavey 6505+ nesvítí preampovky
čau, zapnu kombo( Peavey 6505+), žhavím asi 15 minut, zapnu a hrábnu do strun. Žádný zvuk, prostě nic ,ať točim se všema poťákama jak chci. Při vyndání kabelu s kytary to nedělá žádný zvuky,prostě jako by to bylo mutlý. Podotýkám ,že jsem zkoušel jinej kabel ke kytaře i jinej zdroják. Reprák je připojenej a kabel neporušenej. Kytaru jsem zkoušel přes Amplitube,funguje. Po detailnějším prozkoumání jsem zjistil,že koncový lampy svítěj, 12ax7 jako invertor taky,ale ostatní 4 preampovky nesvítěj ani nežhavěj, takže problém bude v preampu. Nějaký rady? Děkuju
- Skipper
- Bandzone: http://www.bandzone.cz/fan/skipper
- Kontaktovat uživatele:
Re: Peavey 6505+ nesvítí preampovky
Ahoj to se teď momentálně stalo mně, problém byl v zapájení drátků k paticím, bylo to "odfláknuté" a nevydrželo to, takže to celé zkratovalo, taky je možné, že odešel usměrňovač, či napájecí trafo, doporučuji hodit nějakému elektrikáři s praxíTompson píše:čau, zapnu kombo( Peavey 6505+), žhavím asi 15 minut, zapnu a hrábnu do strun. Žádný zvuk, prostě nic ,ať točim se všema poťákama jak chci. Při vyndání kabelu s kytary to nedělá žádný zvuky,prostě jako by to bylo mutlý. Podotýkám ,že jsem zkoušel jinej kabel ke kytaře i jinej zdroják. Reprák je připojenej a kabel neporušenej. Kytaru jsem zkoušel přes Amplitube,funguje. Po detailnějším prozkoumání jsem zjistil,že koncový lampy svítěj, 12ax7 jako invertor taky,ale ostatní 4 preampovky nesvítěj ani nežhavěj, takže problém bude v preampu. Nějaký rady? Děkuju
EVH Wolfgang Special, Gibson LP BFG-TG (Nashville 2007), Epiphone LP Custom (Hořovice 1994), Maya Stratocaster (Japonsko 1984), Chapman ML1-7 RS, Victory VX Kraken mkII a Janíček picks.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Aha :/ za týden křtíme CDčko,tak to si asi nezahraju 
Zdar, jo nějaký rady by byly, otázkou je jak je budeš umět využít.
Žhavení předzesilovacích elektronek V1, V2, V3 a V4 je stejnosměrné. Příčin Tebou popsaného stavu může být několik:
1) Zkrat kondenzátoru C67 (10nF/1000V) je před usměrňovacím můstkem na výstupu ze síťového trafa
2) Přerušené diody D18, D19, D23, D24 jsou to diody typu 1N4003 (málo pravděpodobné)
3) Zkrat některého z elekrolytických kondenzátorů C77, C83, C84, C85, C86 a C78 (4700μF/16V)
4) Přerušený odpor R82 (0,68Ω/5W)
Když tyto součástky proměříš, jistě příjdeš na příčinu proč preampovky nežhaví. Začít bys měl změřením střídavého napětí na fastonech PDCH1 a PDCH2 mělo by tam být napětí kolem 7V střídavých. Když tam není střídavé napětí z trafa bude to možná složitější, ale možná taky jen špatně propájený spoj nebo kontakt fastonu. Přeji, aby se Ti to povedlo s využitím výše uvedeného opravit.
1) Zkrat kondenzátoru C67 (10nF/1000V) je před usměrňovacím můstkem na výstupu ze síťového trafa
2) Přerušené diody D18, D19, D23, D24 jsou to diody typu 1N4003 (málo pravděpodobné)
3) Zkrat některého z elekrolytických kondenzátorů C77, C83, C84, C85, C86 a C78 (4700μF/16V)
4) Přerušený odpor R82 (0,68Ω/5W)
Když tyto součástky proměříš, jistě příjdeš na příčinu proč preampovky nežhaví. Začít bys měl změřením střídavého napětí na fastonech PDCH1 a PDCH2 mělo by tam být napětí kolem 7V střídavých. Když tam není střídavé napětí z trafa bude to možná složitější, ale možná taky jen špatně propájený spoj nebo kontakt fastonu. Přeji, aby se Ti to povedlo s využitím výše uvedeného opravit.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
- Skipper
- Bandzone: http://www.bandzone.cz/fan/skipper
- Kontaktovat uživatele:
Když to hodíš nějakému známému co se vyzná, tak se to stihne, můžeš poslat instrukce od Tube Guru, jistě se vyzná výborněTompson píše:Aha :/ za týden křtíme CDčko,tak to si asi nezahraju
EVH Wolfgang Special, Gibson LP BFG-TG (Nashville 2007), Epiphone LP Custom (Hořovice 1994), Maya Stratocaster (Japonsko 1984), Chapman ML1-7 RS, Victory VX Kraken mkII a Janíček picks.
Elektronice vůbec nerozumím, ani nemám doma žádný měřáky ani nic takový. Dneska to vezu do místních hudebnin, maj tu i servis. Pak dám vědět,jak to dopadlo 
EDIT: V hudebninách byl za pultem brigádník, kterej snad ani nevěděl, že prodává v hudebninách a když jsem mu řekl, že mi nežhaví preamp,tak na mě jen koukal a nevěděl.. takže se můžu jen modlit
EDIT: V hudebninách byl za pultem brigádník, kterej snad ani nevěděl, že prodává v hudebninách a když jsem mu řekl, že mi nežhaví preamp,tak na mě jen koukal a nevěděl.. takže se můžu jen modlit
Problém byl vyřešen, údajně dali v servisu do preampu odolnější diody. Hrálo to asi 14 dní a problém je tu zase. Už jsem z toho fakt na nervy. Zítra putuje opět do servisu.
Zdar, a proti čemu odolnější diody tam dali? Tento výraz "odolnější" mi vůbec nesedí k vyjadřování technika; ten by se měl vyjádřovat přesně. Je pravda, že diody 1N4003 mají v datasheetu uveden proud 1A a čtyři paralelně zapojená žhavicí vlákna si vezmou 1,2A, ale ty diody vydrží hodně a nechce se mi věřit, že by odešly. Ale všechno je možné a nic není jisté. Měl by ses jich v tom servisu zeptat konkrétně jaký typ diod tam dali. Měli by tam dát tříampérové na 100V = 1N5401.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Když to je těžký. Kombo jsem kupoval v místních hudebninách, který maj pobočku i v jiném městě,kde mají servis. Já to vždycky hodím sem a oni to odvezou do servisu, takže ke mě se už můžou dostávat zkreslené informace. Každopádně to není poprvý,co ho mám v servisu. S*** se to v jednom kuse a budu požadovat vrácení peněz podle zákona §622 odstavec 2. "Jde-li o vadu, kterou nelze odstranit a která brání tomu, aby věc mohla být řádně užívána jako věc bez vady, má kupující právo na výměnu věci nebo má právo od smlouvy odstoupit. Táž práva přísluší kupujícímu, jde-li sice o vady odstranitelné, jestliže však kupující nemůže pro opětovné vyskytnutí vady po opravě nebo pro větší počet vad věc řádně užívat"
Nemusí to být vadná součástka, ale studeňák, vadný letovaný spoj (bezolovnatá pájka to dělá). Zvlášť kolem toho výkonového odporu bych proletoval nožičky. Taky jsem měl jeden tento odpor načnutý zevnitř. Za studena fungoval, ze tepla blbnul. Poznal jsem to, až se z něho začal sypat bílý píseček. Předtím jsem vyměnil kde co, a nic.
Pak dej vědět, jak to dopadlo.
Pak dej vědět, jak to dopadlo.