Kondenzátorový mikrofon do 3000

Dynamické, kondenzátorové, bezdrátové, ...
Odpovědět
matte27

Kondenzátorový mikrofon do 3000

Příspěvek od matte27 »

Ahoj všem,
sháním nějaký zvukově kvalitní, kondenzátorový mikrofon na nahrávání zpěvu a akustické kytary - nejlépe oboje naráz. Chci se vejít do 3000 a rád bych, aby se NEJEDNALO o USB. Četl jsem, že na tom nejsou zvukově tak dobře jako XLRka.
Díky.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Kondenzátorový mikrofon do 3000

Příspěvek od pavlii »

Řešením by mohly být modely z produkce GAP (Golden Audio), zejména velkomembrána FC.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Pawlik

Příspěvek od Pawlik »

Pokud ti nevadí, že to jsou "sprosté čínské kopie" (ale IMHO povedené) tak zkus Superlux. Sám mám políčeno na E 205 nebo 206, ale momentálně bohužel trpím akutním nedostatkem malých barevných papírků :(
Čest má v politice své hrdé místo hned v první řadě.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Nejsem sice kovaný ve studiové problematice, ale nedávno jsme mohli otestovat MXL V67G a mile nás překvapil.
m.j. http://www.music-store.cz/serialy/mxl-v ... -v67g-v67i
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Jo - akorát býval problém s dodáním (moc dlouhé lhůty), ale jinak na tenhle mikrofon si zatím také nikdo nestěžoval.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Za mě +1 pro MXL V67G (mám íčkovou verzi, to je skoro to samé, ale variabilnější). 1-2 měsíce dodací lhůta není tak moc, pokud to člověk nepotřebuje rychle. Jinak ta recenze sedí, hlavně co se týče měkké mikrofonní mřížky náchylné k promáčknutí, ale když je člověk šikovný a opatrný při rozborce mikrofonu, dá se to jednoduše opravit. A aspoň jsem měl záminku k prozkoumání vnitřností toho mikrofonu :D.
griper

Příspěvek od griper »

Ahoj, plánuju si pořídit kondík na nahrávání hlavně zpěvů, a případně akustickejch kytar.

Rozhoduju se mezi:
1) AKG P-120 - má lowpass filter a -20dB switch
2) Audio Technica AT2020 - podle zvukovejch ukázek zní líp jak P-120 / nemá switche
3) Behringer B1 - behringer mám zafixovanej jako šmejd
4) MXL V67G - nemám porovnání s ostatníma
5) Golden Age FC1 MKII - zrovna jsem našel a vypadá taky dobře

Vaše postřehy, zkušenosti s těmito mikrofony? Popř. jiný tip?
Čavli

Příspěvek od Čavli »

sE X1 u Thomana za 2.900,-
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Lachim

MXL 990 nebo JOEMEK JM37

Příspěvek od Lachim »

Zdravím,
mám možnost zvolit jeden z těchto lehce jetých velko kondíků za stejnou cenu.
Potřebuji to na takové to domácí nahrávání zpěvu, akustik a tak ;-)
Do zvukovky (řešim jinde) M-AUDIO Fast Track nebo FOCUSRITE Scarlett 2i2

Kukujůůůůů

EDIT: jestli to je dvakrát, tak to první smazat please. Mě se to nějak neukázalo, že je to odeslané (ke čtení na foru), tak proto jsem to psal znovu.
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
Letho
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: MXL 990 nebo JOEMEK JM37

Příspěvek od Letho »

JOEMEK: Citlivější = nebudeš muset tolik zesilovat na kartě, ale jen o dB, čili to asi ani nepoznáš.
Jinak parametry jsou podobné, občas stejné. Šel bych do MXL, mám s nimi dobrou zkušenost.
LTH
Lachim

Příspěvek od Lachim »

No já jsem hledal, ale že by to muselo být v trejdu o miro do 3 tisíc, mě nenapadlo. Jde přesně o tyto tipy. A nový třeba Joemek stál přez 4 litry. A proto jsem to napsal znovu, bo jsem to nikde nenašel.
Ale klidně to uprav jak je potřeba. Za to zdvojení sry, ale fakt jsem to neviděl. Až teď jsem si všimnul
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Když to máš jen na doma, tak IMHO vyšší investici do mikrofonu na zvuku stejně nepoznáš. Nepředpokládám, že bys měl vyřešenou akustiku místnosti na studiovou úroveň. Tož tak. Do 3k bych doporučil třeba výše zmíněný bazarový MXL V67g nebo zkusit ty chválené Golden Age FC1 MKII.
Padre

Kondenzátorový mikrofon +-3000

Příspěvek od Padre »

Zdravím, jsem celkem začátečník a nemám tolik zkušeností. Chtěl bych si koupit mikrofon na domácí nahrávání zpěvu a kytary, za účelem spíš prezentace na netu (youtube,...). Hraju takovýto podobný styl https://www.youtube.com/watch?v=j8cADX87-2I .Chápu ,že to nebude tak kvalitní za takový malý peníz ,ale jsem student a nemám tolik financí. Takže k věci, po přečtení fór je mi jasné ,že nejspíš budu potřebovat velkomembránový kondenzátorový mikrofon, dynamický tady na domácí nahrávání moc nedoporučujete. Mám elektroakustickou kytaru ,ale zvuk nahrávaný přes kombo (FENDER Mustang I) přes USB do notebooku, se mi vůbec nelíbil a po přečtení různých názorů se mi zdá ,že nahrání mikrofonem je nejlepší možnost. Přemýšlel jsem na USB mikrofonem, plno z vás ale říká, že to není tak chytrá volba a mikrofonem XLR + zvukovka docílím mnohem lepšího zvuku. Navíc mě napadlo, že USB mikrofon snad nezapojím do ničeho jiného než do PC, teda možná to jde, ale nic jsem nenašel, takže když ho budu chtít připojit ke kombu nebo tak, tak ho asi nevyužiju, což je celkem škoda. Samozřejmě mě opravte jestli existuje nějaké řešení s USB mikrofonem. Navíc se mi líbí looper a v budoucnu bych si chtěl na cvičení a vystupování jeden pořídit a nevím jak bych to společně propojil. Mohli byste mi poradit jaký mikrofon byste v mém případě navrhovali ? Jestli je nějaké "levné" řešení, jestli by to šlo s tím USB mikrofonem nějak vyřešit nebo jestli koupit kondezátor. mik. + zvukovku? popřípadě jaké typy. Sice je trochu dražší ,ale líbí se mi mikrofon se electronics se x1 ,myslíte ,že je to dobrý řešení ? nebo radši jít do něčeho jiný ? Děkuji a omlouvám se ,jestli jsem se moc rozepsal nebo se ptám pořád na věci ,které se tu kolují pořád dokola.
Naposledy upravil(a) Padre dne 7.03.2015 21:12, celkem upraveno 2 x.
Zkoukni můj profil na youtube :-)http://www.youtube.com/user/Patrocless4/videos
Lachim

Příspěvek od Lachim »

To Herdek :-D
Tak tyhle rady mě od tohoto fóra na několik roků odradily.
Ptal jsem se na tyto dva mikrofony, bo vybírám pouze mezi nimi. Kdybych chtěl mikrák do 3 litrů, tak hodim otázku hnedle do tohoto trejdu. Ale tys to musel uklidit, ať je tu pořádek. OK. Nemám problém, ale odpověď od tebe byla k tomuto trejdu a ne k mé otázce. Jedinej Letho odpověděl k věci.
U zvukovky jsem se dozvěděl aspoň něco, ale k tomu základu taky prd. Ale co už. Tam to je fuck.

Mějte se mlaďáci a třeba zase za pár let....

PS: a ušetřím tě keců, že jsem nespecifikoval, že jinej nechcu...... Myslim, že z otázek a reakcí je poznat, že vím na co se ptám. Jsem poliš, specifikuju poměrně přesně.
- krabiček a efektů kýbl
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

OK, ušetřím si teda keců. Zdar.
Odpovědět

Zpět na „Mikrofony a snímání“