Zdravím,
nevíte někdo prosím, jaký typ ladicí mechaniky (kolík) se dá pořídit jako náhrada za původní na této kytaře? Po šesti letech hraní mi příliš nedrží ladění géčko, ostatní jsou v pohodě, případně mohlo by to být i něčím jiným než odcházející mechanikou? Díky
Kolíky Ibanez GRG170DX
Pravidla fóra
Re: Kolíky Ibanez GRG170DX
170ka se mi taky rozlaďovala, stačilo ale dotáhnout rondelky mechanik a bylo to v pohodě.
Dál mě napadá snad jen špatně navinutá struna nebo nepromazaný ořech/kámen.
Dál mě napadá snad jen špatně navinutá struna nebo nepromazaný ořech/kámen.
►Ibanez RG421M / Epiphone Nighthawk MIK / Cort M520 / Jolana Strat Bastl / Jolana Strat
►Digitech Hardwire CM-2 / Ibanez TS mini
►Ampeg GVT15 / Blackstar HT-1M
Dotáhnout jsem zkoušel, strunou to není protože to dělá už asi rok, za tu dobu stihnu struny vyměnit minimálně 8x, navíc to dělá jen jedna a všechny navíjím stejně. Ale o promazávání slyším prvně..
Vždy, jak natáhnu struny, tak ořech a kameny máznu směsí nadrceného grafitu (tuhy) a něčeho, co to udrží při sobě (třeba lůj na rty), mám to někde tady z fóra a docela to pomáhá. Dál už mě nic nenapadá, jedině zkusit vyměnit mechaniku.
►Ibanez RG421M / Epiphone Nighthawk MIK / Cort M520 / Jolana Strat Bastl / Jolana Strat
Ok, díky, můžu to zkusit ale primárně se výměně mechaniky nebráním, jen nevím jaký se tam používá typ, to je asi na delší pátrání, tak jsem právě psal tu
Jakékoliv jiné olejové mechaniky, které budou odpovídat průměru otvorů v hlavě.