Vybírám mezi Taylor a Martin

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
b8nan
Nový uživatel

Vybírám mezi Taylor a Martin

Příspěvek od b8nan »

Ahoj, jdu si koupit kytaru, je to definitivní, ale mám dilema mezi třemi kráskami. Talylor 114e, Taylor GS Mini RW-e a Martin DX1AE. Máte s nimi nějaké zkušenosti? Hraju všechno, ale styl jako Ed Sheeran je mi nejbližší.
Vím, že už to tu lidé řešili, ale chci znát konkrétní informace k těmto kusům.
Předem Díky :)
kulidone

Re: Vybírám mezi Taylor a Martin

Příspěvek od kulidone »

Taylor GS mini sa mi zda, ze je to mensia gitara 7/8 ak sa nemylim... Big Baby Taylor by mal byt 15/16. Kazdopadne by som isiel do full size gitary takze GS mini by som nekupoval.

Mam doma Taylor 114ce.... pre mna je to skvela gitara mam doma viac gitar a co sa tyka hratelnosti tak Taylor ma na to najlepsi krk. Mozno som chytil aj dobry kus par krat som si bol vyskusat nejake 114, ktore mali do cervena prednu smrekovu dosku a hralo to otrasne (to bol nejaky starsi kus v Dowine).

Btw rozhodujes sa medzi Taylor 114 (mini jumbo), Martin (dreadnought), Taylor gs mini(grand symphony) vsetky maju iny tvar takze aj ine zvukove vlastnosti.
Taylor 412ce LTD (rosewood), Taylor 114ce, Fernandes Revolver Pro 81/85, Landscape SPT-CST/F Custom
Čavli

Příspěvek od Čavli »

Tohle je předpokládám nějaká provokace.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
b8nan
Nový uživatel

Příspěvek od b8nan »

Žádná provokace :D Díky za rady, stejně si vše ozkouším na prodejně, ale chtěl jsem vědět, jestli není nějaká z nich, co se týče dlouhodobýho používání, "špatná". Velikost kytary je mi taky lhostejná, ale sázím na vaši radu.
jbiker

Příspěvek od jbiker »

Našel jsem si, že zmiňovaný Ed Sheeran hraje na litle Martin LX1E, takže to "Déčko" do výběru moc nesedí. V Kytarách jsem zkoušel oba Taylory. 114 nic moc. Naopak, GS Mini, které jsem vzal do ruky více-méně omylem, celkem příjemně překvapilo.
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Dle mého: Mini a baby Taylor hrajou moc dobře, na to že jsou to malé kytary. Ale při srovnání s velkými kytarami z toho vyjdou špatně.
114 je dobrá kytara, když vybereš správný kus. Za tu cenu určitě najdeš lépe znějící kus od jiných výrobců - 114 bych dal přednost tehdy, kdyby mi šlo o pohodlnost hraní. V tomhle fakt asi nemají Taylory konkurenci.
Na tu Martin jsem nehrál. Obecně Taylory hrají víc jako harmonium (jak to kdysi nazval shooter), je tam víc alikvot, zvuk je hodně barevný. Martin jsou víc dřevitější. Takže záleží na tobě, jakému zvuku dáváš přednost. Ale tohle asi platí až pro celomasivy.
To, že každá z kytar má naprosto jiný tvar těla tady už zaznělo.
Čavli

Příspěvek od Čavli »

b8nan píše:Žádná provokace :D Díky za rady, stejně si vše ozkouším na prodejně, ale chtěl jsem vědět, jestli není nějaká z nich, co se týče dlouhodobýho používání, "špatná". Velikost kytary je mi taky lhostejná, ale sázím na vaši radu.
To je něco jako otázka "Jdu si koupit auto auto, a rozhoduji se mezi Golfem, Deffenderem a Transitem, poraďte ..."
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“