Peavey Valveking 100W Head

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
ZackyV
Bandzone: http://bandzone.cz/countdowntomadness

Re: Peavey Valveking 100W Head

Příspěvek od ZackyV »

Stovi píše:Přemýšlím o výměně 112 komba za hlavu-shání se k němu těžko ext. box,. Ale bojím se že to bude do zkušebny hrozný peklo, protože chci v30ky- už jsem tu narazil na hodně názorů že mezi 50w a 100w neni až tak rozdíl jako mezi citlivostí v reprech..
Ale 100w a k tomu repráky s citliovostí 100db ? :? U 412 dost pochybuju. Myslíte že je to rozumný s 212kou? Ten zvuk vytavenýo valvekinga mi vyloženě sedne, tak to pak nechci dusit na 1/10 (teď mívám volume na půlce). Časem bych to používal určitě i na koncerty, ale do zkušebny se toho výkonu bojim. Neni tu třeba někdo kdo tu kombinaci VK100 a V30's používal ? :)
Zdar, používám přesně tuhle kombinaci. Ženu to přes HB 2*12 s V30 a nemůžu si stěžovat. Je pravda, že je to celkem o sluch, ale druhej kytarista má 6505, takže sí vyhovíme a hrajem bez špuntů. Většinou hraju s volume kolem 3. Chce to sice trochu času, než člověk dostane ten správnej zvuk i na nižší hlasitosti, ale stojí za to. Je to krásnej high gain tight zvuk.
Zacky Vengeance-ZV Mirror custom; Epiphone Les Paul CUSTOM PRO AW
Peavey Valveking 100H
Harley Benton G212 Vintage 30
---------------------------------------------------------------
http://bandzone.cz/countdowntomadness
torst

Příspěvek od torst »

Máč VK100? Ten první model? Co zvuk? Zaslech jsem 2 názory : 1. Pohroma, je potřeba upgradovat a pak dobrý.
2. Za ty prachy bezproblémovej špičkovej HG apec .
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Chválu na zvuk VK z pódia jsem tu občas pěl já, tak bych chtěl jen dodat, že jsem VK slyšel znovu v neděli minulý týden a to mi naopak přišlo, jako by vůbec nestíhal ani tu pódiovou hlasitost. Zvuk se rozpadal a neznělo to jako něco, na co být hrdý. Tak nevím. :( :D
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Si poslechni jejich nahrávky na jejich BZ a uslyšíš jak to hraje :)
Hraje to lépe než tranďáky, ale v HG lampách to hraje teda spíš hodně low-endově. Nicméně pro použití kapel co začínají zcela dostačující. Zní jim to docela dobře v mixu. Ale i tam je poznat, že to plnohodnotná HG hlava prostě není. Toť můj názor. Já VK prostě rád nemám. Jeho zvuk mi přijde jakou přikouřený kousavý overdrive, spíše než opravdu HG zvuk. S laděním B a níž už navíc naprosto nefunguje a rozbředává se v chuchvalce chlupatého bahna - zkušenost z mnoha koncertů.
Jediná věc proč ho teď mít je podle mě finanční stránka. Na bazáči se starší kousky musí dát sehnat za fajn peníze. Ale kupovat ten nový za 15 je ekonomická sebevražda a naprostý nesmysl. Je plno jiných hlav. Lepších. O ligu. Navíc za 15 bazar dneska, tyvole. Za 21 se tam válel Engl Powerball :lol:

EDIT: @Bummer: Přesně tak to je. Ale chce trochu zkušeností a sebekritiky, aby to člověk slyšel a přiznal si. Co si budem nalhávat, když jsme začínali, taky jsme po jeho super zvuku slintali :) Já nebyl výjimkou.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

No já neslintal, moje první zkušenost s VK byla dost bídná. To jsem ještě radostně objímal svého Rolanda. :) Jen jsem podotýkal, že místní kapely s tím mají občas velice pěkný zvuk. Holt jaký si to nakroutíš, takový to máš. :)
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
ZackyV
Bandzone: http://bandzone.cz/countdowntomadness

Příspěvek od ZackyV »

Ty názory chápu. Mě osobně trvalo asi 3 měsíce než sem si našel zvuk a nastavení, který mi sedne. U VK je to běh na dlouhou trať, ale za ty peníze je to hodně slušnej zvuk. Samozřejmě dneska se daj sehnat lepší věci za stejný nebo i lepší peníze, protože VK už je dlouho za zenitem. Já ho kupoval kolem 7k na bazaru asi 2 roky zpátky.
A ano, mám původní verzi VK.
Zacky Vengeance-ZV Mirror custom; Epiphone Les Paul CUSTOM PRO AW
Peavey Valveking 100H
Harley Benton G212 Vintage 30
---------------------------------------------------------------
http://bandzone.cz/countdowntomadness
litrfree
Bandzone: https://bandzone.cz/_109713
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od litrfree »

Sorry že oprašuju tohle vintage vlákno, ale nedalo mi to. Hraje tady eště někdo vůbec na to VéKáčko? Sem si to ze zvědavosti a pro radost pořídil, jelikož mám druhej lampáč na custom přestavbě, a jak to vypadá, tak si tohle minimálně přes zimu nechám. Je s tím legrace. Jasně, chce to pořádně zahřát, aby to hrálo, a i tak je nutný dávat pozor, aby tam nebyl uplnej vodopád, což počítám pomyne jak to přelampuju. Taky je zajímavý, je to obyč VK I hlava, že to propojení smyčky má fakt vliv. To jsem nečekal, že to bude takový, a taky že maj na to, jak o maká vliv i sepnutý přepinače na nepoužívaným kanálu. Je to prostě supr zábava, jak si to dělá po překroucení korekcí zase co chce :-) Mám ho na doma na kytaru, ale neni vyloučený, že ho zkusim naostro aspoň ve zkušebně i na basu, což je teďka moje hlavní nástrojovina, co se bude dít :-)
Basy: Squier PB Silver series, Squier PB Special DiMarzio, SX PJ FL DiMarzio. Upy: RR SVT-CL klon 250W & Soundelirium The 14,5 500W & The 15 500W. Przny: B3. Rec&Rhythm: Samson Q7. Lexicon Omega & Olympus VN480PC. Metro: Ymh PSS-190, Seiko SMP10. Back: RR Marshall JCM 800 2204 Mk.II klon 50W, Vox AmPhone Bass & KOSS UR 30. Lajny: Hendrex Cables. Visy: Sepp Wotan. System service: Kardiocentrum Agel & Vebr Guitars. Band: Pichua Shiski Raw Punk.
torst

Příspěvek od torst »

na VK 100 jsem čet a slyšel různý názory. Že je to hrůza, nekupovat, ale taky, že je hraje jako jaká koli jiná HG hlava. A ukázky co jsou po netu hrajou dobře.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, od přelampování bych si tolik nesliboval. Jestli myslíš tím "vodopádem" silný šum, způsobují jej pravděpodobně zoxidované kontakty v objímkách preampovek, případně v konektorech. Je-li tam i nějaké "praskání" mohou to dělat studené spoje. Jako řešení vidím celkovou důkladnou prohlídku a očistu všech kontaktů včetně rozpínacích v jackových zásuvkách a důkladné prohřátí vybraných pájených spojů (to k odstranění stuďáků). Jestli si na to netroufáš sám, svěř to nejbližšímu servismanovi. Když výše popsané neuděláš, bude se stav jen dále zhoršovat radost z hraní se vytratí :? .
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
litrfree
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od litrfree »

Tube Guru píše:Zdar, od přelampování bych si tolik nesliboval. Jestli myslíš tím "vodopádem" silný šum, způsobují jej pravděpodobně zoxidované kontakty v objímkách preampovek, případně v konektorech. Je-li tam i nějaké "praskání" mohou to dělat studené spoje. Jako řešení vidím celkovou důkladnou prohlídku a očistu všech kontaktů včetně rozpínacích v jackových zásuvkách a důkladné prohřátí vybraných pájených spojů (to k odstranění stuďáků). Jestli si na to netroufáš sám, svěř to nejbližšímu servismanovi. Když výše popsané neuděláš, bude se stav jen dále zhoršovat radost z hraní se vytratí :? .
Zdar, ono to tak nějak asi dopadne. Co myslíš, šlo by u toho rozpůlit preamp, aby na jednom vstupu to šlo na clean a na druhym na zkreslenej, současně, a dodělal by se tam mezi nima poměr? Kam pude smyčka je mi jedno, přepínání footswitchem nepotřebuju, a jestli by tam šlo dodělat výstup toho smíchanýho zvuku do mixu. Uplný hifi by bylo místo toho A/AB točítka přepínání trioda/pentoda. Ale já nejsem opravdu elektricky kvalifikovanej, já to jenom peru co to dá z beden ven :-) Tak hledám možnost další kustomizace dalšího zesiku. To bych ho potom uplně hejčkal. Jenom jestli se něco z toho na tý hlavě dá, podrobnosti v elektroslangu jsou stejně mimo řeč mýho kmene, mimo základních slovíček a pokynů - nehraje - tak servis. To dávám už v poho :-)
Basy: Squier PB Silver series, Squier PB Special DiMarzio, SX PJ FL DiMarzio. Upy: RR SVT-CL klon 250W & Soundelirium The 14,5 500W & The 15 500W. Przny: B3. Rec&Rhythm: Samson Q7. Lexicon Omega & Olympus VN480PC. Metro: Ymh PSS-190, Seiko SMP10. Back: RR Marshall JCM 800 2204 Mk.II klon 50W, Vox AmPhone Bass & KOSS UR 30. Lajny: Hendrex Cables. Visy: Sepp Wotan. System service: Kardiocentrum Agel & Vebr Guitars. Band: Pichua Shiski Raw Punk.
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, ono lze udělat téměř všechno, otázka je jestli se to "vyplatí". Jestli správně chápu Tvoje představy, myslíš na podobný zesilovač jako byly staré Marshally Plexi (typy 1987 a 1959). Ty umožňují mixovat čistý a zkreslený zvuk dvěma nezávislými potenciometry. Nějaké zásadní úpravy VK vzhledem k použitým plošným spojům nejsou moc reálné. Tvůj požadavek by snad bylo možné splnit i bez zásadních úprav pouze drobnými úpravami. Možná to má už někdo vymyšleno, ale já to nejsem. Elektricky je to celkem bez problému, složitější je skutečné provedení v hotovém zesilovači na plošném spoji. Můj skromný názor: nevyplatí se to. Používal bych jej po odstranění těch pazvuků ve stávajícím stavu. Je to poměrně dobrý pseudodvoukanál.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

torst píše:na VK 100 jsem čet a slyšel různý názory. Že je to hrůza, nekupovat, ale taky, že je hraje jako jaká koli jiná HG hlava. A ukázky co jsou po netu hrajou dobře.
v dobrých rukách dokáže hrát dobře...

ale nespoléhal bych na nejakou jeho spolehlivost (je to udělané hodně levně) a složitější úpravy nemají cenu. Leda tak pro fandy vytuněných Š120 ;)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
litrfree
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od litrfree »

Děkuju fešáci za názory a postřehy, udělám to jak řikáte, stabilizovat u aparátmana ty vodapády, a hrát na plný pecky. Máte pravdu, ono to je dobrý i tak. A ne proto, že to nestojí svět. Tah to má určitě. Ještě jednou, díky.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“