ORTEGA

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
ORTEGA

Re: ORTEGA

Příspěvek od ORTEGA »

Tak sem se dostal k té výměně strun. Vyčistil sem hmatník vlhkým hadříkem a pak napustil čistým medicinálním olejíčkem - origo přípravky nikde neměli, lněný olej sem nesehnal a tenhle olejíček sem vždy používal.
Vytáhnul sem plátek a řádně ho osahal a provedl test ,,cinkavosti,, :) no jak se mi to z prvu jevilo plastové tak není - je to dost těžké na svou velikost, ze spodu velmi ostré hrany - jako zlomené sklo, tvrdý neohebný materiál, cinká o stůl - skoro bych to přirovnal k nějakému kameni, nebo tak něco.... Nultý pražec je ze stejného materiálu takže to nechám a měnit nebudu. Všiml jsem si, že krom plátku kobylky, který je seříznut na šikmo tak, že basové E má 4mm nad 12 tak vysoké E má 3mm a nultý pražec je řešen stejně - se strunama sem si toho nevšiml.
Natáhl jsem nové struny Savarez Alliance Corum 500 ARJ - melodické střední tah - G struna výraznětenčí než u předchozích strun, basy vysoký tah. Ještě se dost vytahujou a počítám tak 3-5 dní budu častěji ladit než hrát, ale zvuk super. Je to rozdíl - vejšky sou zvonivější, průraznější, basy jsou zas mohutnější - takže tyto struny mají ,,širší,, záběr zvuku a kytaru to posunulo ještě kousek dál. Hra mi přijde pohodlnější - nevím zda tím, že melodické struny mají menší tah, spíše bych řekl, že mi víc sedlo, že tyto struny jsou užší hlavně to G.

Takže spokojenost veliká :D
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

Plastove to neni, je to umely kamen,tyhle casti se vyrabi se z Corianu, LG himacs...
ORTEGA

Příspěvek od ORTEGA »

Aha, díky za osvětu :) sem rád, že tam není plast ;)
ORTEGA

Příspěvek od ORTEGA »

Ahoj, tak kytara sice hraje krásně, ale já teď propadl úplně jiné muzice.... Takže budu kupovat Strata. Z toho důvodu jelikož dvě kytary oprašovat nechci, by možná byla Ortega k mání - s kufrem, vše v TOP stavu. Jsem teď mimo republiku ještě tak na 2-3 měsíce, taky chci chvilku posečkat s prodejem, ale asi to tak dopadne.
Sem z toho docela nešťastnej, protože je to opravdu hezký kousek a ani sem si jí moc neužil, ale....
Pokud by se našel rozumný kupec - nějak víc pod cenou se jí zbavovat nechci - ještě voní novotou.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Inzerce patří do Tržiště.
ORTEGA

Příspěvek od ORTEGA »

Ano já vím, omlouvám se, zatím to nebylo pojato jako klasický inzerát, ten jdu teprve zadat.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Který klasikář by chtěl něco zajímavého, má šanci - osmistrunka ve slevě: https://kytary.cz/ortega-octa-suite/HN161682/

Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“