Další exemplář z mé dílničky začíná pomalu dozrávat a je na čase o tom něco napsat. Moje dva předchozí projekty (Yick 1 a 2) musí zatím na dokončení, resp. přepražcování, počkat, než si ověřím, jaké metody a materiály jsou nejvhodnější. Název EXP znamená experiment, česky pokus. A tím je dáno, že funkce je důležitější než vzhled. A za druhé, mimo práci by to nemělo pokud možno nic stát. Tudíž, využiju každý vhodný odpadní materiál
Na krk tapperu mě padnul do oka (a poklepem i do ucha) odřezek multiplexu 930 x 95 x 18 mm Hlava a minikorpus jsou také z odřezků a po vydlabání otvorů pro matice výztuhy jsem je přilepil epoxidem na jejich místo.
Mimo šroubovací výztuhu jsou vlepeny ještě dva hliníkové „L“ profily.
Jako pražce jsem použil nerezové dráty 2 mm Ø z jízdního kola. O tom, jak se musí předem zformovat pojednám později
A zde jsou pražce už vsazené, fixované epoxidem a hmatník mezi pražci jsem odýhoval, včetně značek na polohách 2-7-12-17. Před dokončením budu všechno lakovat laminovacím 2-K epoxidem.
Dnes už to vypadá docela mohutně:
Menzura: 34" = 863,6 mm
- pražce nerez ocel, kruhový profil Ø 2 mm, lepené epoxidem
- rovná výztuha (trussrod) v otevřené drážce, s fixací uprostřed,
- celková délka nástroje 115 cm, šířka hmatníku 95 mm, tlouštka krku 18 (+ 12) mm,
- rozteče strun 7,62 mm, rozteč sekcí 9,14 mm
- snímače 2 x ??, oddělený výstup,
- mechaniky homemade kompakt s M 4 šroubky
- kobylka: "Šroubylka" mosaz 3 mm, šroubky M 3,
- ořech - system "Šroubyl" M 3, implantace přímo do dřeva
- ladění : 12-String Matched Reciprocal (C-G-D-A-E-H // C-G-D-A-E-H)