V čem je lepší Yamaha YDP 162 než 142?

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
Odpovědět
Angelo
Kontaktovat uživatele:

V čem je lepší Yamaha YDP 162 než 142?

Příspěvek od Angelo »

Je tam cenový rozdíl +- 8 000. Může mi někdo říct v čem je lepší?
Plánuji si koupit piano. Mám klávesy 10 let staré a začal jsem chodit do školy na klavír.

Jestli ten příplatek 8 000 využiju - spíše si myslím že ne, ale počkám na vaše názory.

Díky
Čavli

Re: V čem je lepší Yamaha YDP 162 než 142?

Příspěvek od Čavli »

Angelo píše:Je tam cenový rozdíl +- 8 000. Může mi někdo říct v čem je lepší?
Plánuji si koupit piano. Mám klávesy 10 let staré a začal jsem chodit do školy na klavír.

Jestli ten příplatek 8 000 využiju - spíše si myslím že ne, ale počkám na vaše názory.

Díky
Zásadní rozdíl je v klaviatuře (GH vs. GHS), ale to ti upřesní jiní.

https://www.google.cz/?gws_rd=ssl#newwi ... ghs+vs.+gh
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Vypadá to, že by v tom mohla hrát roli hlavně klaviatura (GHS u 142 a nová GH u 162) plus "akustická optimalizace" u 162 (kromě asi jiného je o 30cm vyšší).

P.

EDIT: Čavli o chlup rychlejší ;-)

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Angelo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Angelo »

Takže pro mě, jako pro začátečníka s klavírem, bude stačit 142? Hrát chci popové písničky.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Osobně bych řekl, že ano. Každopádně místní expert přes klaviatury je PtJaa - ještě počkej na jeho názor 8)

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
PtJaa
Moderátor

Příspěvek od PtJaa »

Angelo, říkáš, že budeš chodit na klavír. Řekl ti nějaké požadavky na klavír na cvičení tvůj učitel/ka?

To klaviatura na 142 je dost lehká, kdybys pak chtěl umět zahrát i na akustice, tak by to mohlo být trochu omezení. Záleží, jak chceš hraní brát vážně (i popové písničky můžou dát dost práce a využil bys i mnohem lepší klaviaturu), a kolik máš peněz.

Mohu se zeptat, jestli sis aspoň jednu z těch Yamah někde vyzkoušel? Aneb proč sis vybral zrovna Yamahu?
Kawai CA65 :: Galaxy Vintage D, Vienna Grand a Giant :: Pianoteq 5 Stage :: Kontakt :: Reaper
Angelo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Angelo »

PtJaa píše:Angelo, říkáš, že budeš chodit na klavír. Řekl ti nějaké požadavky na klavír na cvičení tvůj učitel/ka?

To klaviatura na 142 je dost lehká, kdybys pak chtěl umět zahrát i na akustice, tak by to mohlo být trochu omezení. Záleží, jak chceš hraní brát vážně (i popové písničky můžou dát dost práce a využil bys i mnohem lepší klaviaturu), a kolik máš peněz.

Mohu se zeptat, jestli sis aspoň jednu z těch Yamah někde vyzkoušel? Aneb proč sis vybral zrovna Yamahu?
Nene, neřekli.

Nevyzkoušel, jsem laik, myslím, že bych stejně nepoznal rozdíl, nebo minimální.
Proč Yamahu? Tak doporučoval si mi jí - viz klavesove-nastroje-syntezatory/yamaha-p-155-t41144.html. Pak jsem tam našel levnější variantu, tak jsem se chtěl zeptat jestli je o tolik horší
PtJaa
Moderátor

Příspěvek od PtJaa »

Rozumím.

Tu Yamahu jsem radil spíše z pohledu lepší alternativy stejné značky k tebou uváděné P155, ne jako nejlepší řešení. Ale není to špatná volba - protože trh je vyrovnaný, cena většinou odpovídá výkonu.

Pokud se kloníš spíš k YDP142, ale bojíš bojíš se příliš neklavírní klaviatury, možná by se ti víc líbilo něco jako Kawai CL36 nebo Roland F120, podle Heuréky jsou cenově mezi a klaviatura je lepší než u YDP142.
Vidím, že už ses ptal v tomhle vlákně: Digitální piano do 20 000, tam jsou alternativy levnější z Yamah vyjmenovány.
Kawai CA65 :: Galaxy Vintage D, Vienna Grand a Giant :: Pianoteq 5 Stage :: Kontakt :: Reaper
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“