U sluchátek není třeba se na impedanci vyrazně soustředit, není v nijak velkých rozptylech, aby ti to degradovalo zvuk.
P.
Uzavřená vs. polootevřená sluchátka (pro domácí aplikace)
Pravidla fóra
Re: Uzavřená vs. polootevřená sluchátka (pro domácí aplikace
Je to tady už v jiném vláknu, ale já doma k plné spokojenosti používám čínská sluchátka značky Superlux, konkrétně typ HD622F (F znamená flat, tedy plochou frekv. charakteristiku, v typu HD622 vyrábějí ještě modifikaci B se zvýrazněnými basy a snad ještě něco). Ty HD622 jsou uzavřené, právě proto jsem je bral (kvůli nahrávání). Jinak Superlux jsou kopie "značkových" výrobků, IMHO povedené. Více ve vlákně "Podezřele levné sluchátka Superlux" zde na fóru.
Čest má v politice své hrdé místo hned v první řadě.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
Zdravím, mám dotaz ohledně uzavřených sluchátek obecně (možná i spíš konkrétně
)
Jde o to že vybírám sluchátka který budu používat při hraní doma na kytaru v noci. Abych nebyl slyšet je lepší zvolit uzavřený, to bez debat.. ale často se píše že uzavřený mají zvuk méně kvalitní, zvlášť ty levnější .. mám vyhlídnuté AUDIO-TECHNICA ATH-M20x , sluchátka sou jak za 80kč tak za 8000kč a nevim do jaký míry budou tyhle kvalitní.. pochybuju že má někdo přesně tyhle (jestli ano tak tim líp
) ale spíš obecně bych chtěl zjistit jaký máte zkušenosti s uzavřenýma sluchátkama (nejlíp v podobné cenové hladině těch 1000-2000), jak je to s tim 'kelímkovým' pocitem, celkovou horší kvalitou apod.
Budu rád za každou odpověď a připomínku
snad to není moc hloupej dotaz

Jde o to že vybírám sluchátka který budu používat při hraní doma na kytaru v noci. Abych nebyl slyšet je lepší zvolit uzavřený, to bez debat.. ale často se píše že uzavřený mají zvuk méně kvalitní, zvlášť ty levnější .. mám vyhlídnuté AUDIO-TECHNICA ATH-M20x , sluchátka sou jak za 80kč tak za 8000kč a nevim do jaký míry budou tyhle kvalitní.. pochybuju že má někdo přesně tyhle (jestli ano tak tim líp
Budu rád za každou odpověď a připomínku
snad to není moc hloupej dotaz
Cvičit a cvičit, o ničem jiným to není.. tak žádný výmluvy x)
Kytara: ESP LTD F-100FMKombo: LANEY LX65R
A nestačily by ti in-ear monitory http://kytary.cz/shure-se215-cl/HN122028/?
Je to sice mimo téma... Ale co můžu je srovnat s AKG K77 a ty Shure jsou Xkrát na vyšší úrovni jak AKG. Krásně drží v uších, mají velice kvalitní poslech a hlavně cca 80% zvuku eliminují, tudíž fakt slyšíš jen sám sebe.
Je to sice mimo téma... Ale co můžu je srovnat s AKG K77 a ty Shure jsou Xkrát na vyšší úrovni jak AKG. Krásně drží v uších, mají velice kvalitní poslech a hlavně cca 80% zvuku eliminují, tudíž fakt slyšíš jen sám sebe.
nevidím to moc jako reálný, do in-ear bych radši nechodil a navíc i tak bych s takovýmahle byl na dvojnásobku původní zamýšlený ceny

ale dík))
ale dík))
Cvičit a cvičit, o ničem jiným to není.. tak žádný výmluvy x)
Kytara: ESP LTD F-100FMKombo: LANEY LX65R
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
To není moc férový srovnání, když ty Shure stojí 3x tolik... Kdybys to srovnával třeba s AKG K141, bylo by to o něčem malinko jiném...speed8 píše:A nestačily by ti in-ear monitory http://kytary.cz/shure-se215-cl/HN122028/?
Je to sice mimo téma... Ale co můžu je srovnat s AKG K77 a ty Shure jsou Xkrát na vyšší úrovni jak AKG.
Plus subjektivní záležitost - ale hraní na kytaru přes komp do in-earů mi silně nevyhovuje, radši si pak vezmu svoje hůř hrající K 77 než in-ear Klipsche R6.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
-
arcilucifer
Caren, pokud to chces na kytaru tak ty audio technica jsou dobra volba, mam audio technica sice vysi verzi a spokojenost, ale i tak tyhle uzavřeny ti budou na cviceni stačit.
In ear nebrat!
Kdybys pritlacil http://www.alza.cz/audio-technica-ath-t500-d366091.htm tak tohle jsou ve svy relaci slusný sluchátka.
Na cviceni vybirej uzavrena.
In ear nebrat!
Kdybys pritlacil http://www.alza.cz/audio-technica-ath-t500-d366091.htm tak tohle jsou ve svy relaci slusný sluchátka.
Na cviceni vybirej uzavrena.
mohu porovnat superlux HD660, 330 a AKG K44. ty AKG jsou zvukem hodne zle a pocit kelimku byl opravdu velky.. nechci urazit priznivce znacky a proto se k nim nebudu dale vyjadrovat. u HD660, coz je napodobenina beyeru 770 ten pocit kelimku je znat ale je velmi maly. vetsi problem bych videl dost vyrazny BOOM bass kdy ti proste neodtlumena ozvucnice na urcite frekvenci poradne zatlaci bubinky, coz je ale znamo i u originalu a vetsine zastancu znacky to evidentne nevadi. otevrene HD 330, coz je jinak uplne totez, hraji prirozeneji, bass je jemejsi a jde citit i pod 40Hz, ze by ale byl jinak nejak zasadni rozdil, u totohle modelu bych se toho nebal. jen jeste trochu OT, sluchatka samozrejme musi byt zahorena, jinak se neni o cem bavit.Caren píše:obecně bych chtěl zjistit jaký máte zkušenosti s uzavřenýma sluchátkama (nejlíp v podobné cenové hladině těch 1000-2000), jak je to s tim 'kelímkovým' pocitem, celkovou horší kvalitou apod.
kluci z Beatles sice noty neumeli ale dnesni ´klikače´ bez spetky hudebniho vzdelani nemam rad.