Elektronické bicí - rada s výběrem
Pravidla fóra
Elektronické bicí - rada s výběrem
Ahoj, jsem začínající bubeník. Do nedávna jsem chodil cvičit do zkušebny na akustické bicí, ale kvůli ceně za zkoušení a možnosti si zacvičit kdykoli v pohodlí domova se rozhoduji pro koupi el. bicích. Kvůli tichosti hraní bych se rád zeptal, jak je to s kopákem u el. bicích. Tzn. jak moc přenáší rázy do podlahy. Momentálně mne zaujala sada Yamaha TDX430K, ale existuje k ní ještě alternativa 400K, která má místo kopáku a šlapky pouze el. pedál. Ale bojím se, že tento pedál bude od pocitu hraní na skutečný kopák dost vzdálený. Mýlím se? Nerad bych si zkazil nějaké návyky při případném přechodu zpět na akustické bicí. Pokud byste měli také typy na jiné cenově dostupné el. bicí, tak je uvítám. Můj výběr je laický. Předem díky.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Elektronické bicí - rada s výběrem
Nemýlíš se - el. pedál je fakt něco zcela jiného (pocitově).
Rázy se přenášejí dost a to tak, že hodně. Bez akustického odizolování se vystavuješ postihu (fyzického) od souseda pod tebou
P.
Rázy se přenášejí dost a to tak, že hodně. Bez akustického odizolování se vystavuješ postihu (fyzického) od souseda pod tebou
P.
No, trochu se toho právě bojim, protože bydlím ve starém činžáku a je tu dost všechno slyšet. Ale mám v plánu si pod bicí vytvořit takové pódijko s, pro začátek, 4 cm akustické izolace z min vlny a na to OSB (taková simulace plovoucí podlahy). Tak jsem zvědavý, jak moc to pomůže... 
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Dej víc - min 100mm. A nezapomeň, že bude potřeba nějak "oddělit" to pódijko od podlahy, protože jinak tam budeš pořád mít akustický most
bez ohledu na tloušťku.
P.
P.
Ok, dám tedy radějí víc
. Jinak OSB deska (resp. podlaha pódia) by měla ležet rovnou na izolaci, takže mezi podlahou pódia a původní podlahou nebude žádný zvukově vodivý materiál. Boky samozřejmě zadekluju aby moc nekoukala "hnusná" izolace a přitom nebyl žádný kontakt s původní podlahou. Snad to klapne. 
- Monikad
- Rádce
- Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17
Nemýlíš se. Je to naprosto něco jiného...... ani ne tak pocitem ze hry jako přímo technikou hry....... klasickou šlapku nenahradíš ničím jiným než klasickou šlapkouSigurd píše:Ahoj, jsem začínající bubeník. ........ Momentálně mne zaujala sada Yamaha TDX430K, ale existuje k ní ještě alternativa 400K, která má místo kopáku a šlapky pouze el. pedál. Ale bojím se, že tento pedál bude od pocitu hraní na skutečný kopák dost vzdálený. Mýlím se? Nerad bych si zkazil nějaké návyky ....... Předem díky.
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
" Co neuhraješ neukecáš!! "
( http://www.music-city.cz/alesis-dm7-x-kit-30956.html )
Zavím, k Vánocům si hodlám pořídit elektronicke bici, hledam sestavu do 13tis. Uvažuji o sestavě Alesis DM7 X Kit. Na webu music-city je mají vedné jako novinka, myslite ze jsou nove? Nerad bych si kupoval bici, např ty Dm6, které se začali vyrábět někde před rokem 2009. Budu rád za každou odpověď.
Dále jsem koukal, že při dovozu z Ameriky, vyjdou o 3tis, levněji. Máte s dovozem elektroniky ze zahraničí někdo zkušenost ? Děkuji
Zavím, k Vánocům si hodlám pořídit elektronicke bici, hledam sestavu do 13tis. Uvažuji o sestavě Alesis DM7 X Kit. Na webu music-city je mají vedné jako novinka, myslite ze jsou nove? Nerad bych si kupoval bici, např ty Dm6, které se začali vyrábět někde před rokem 2009. Budu rád za každou odpověď.
Dále jsem koukal, že při dovozu z Ameriky, vyjdou o 3tis, levněji. Máte s dovozem elektroniky ze zahraničí někdo zkušenost ? Děkuji
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Achjo. Už jsem ti jednou postoval odkaz na téma, kde se dovoz z USA řeší.
underground/nakup-gitary-v-usa-t29286.html
Kdyby sis jej přečetl, tak víš, že k ceně je nutné přičíst clo a DPH, tudíž to zas tak moc výhodné asi nebude. A jak je tam rovněž zmíněno, řešit reklamaci budeš jak? Zasláním zpět do USA na vlastní náklady?
V tomto tématu se ptej jen na bicí, dovoz je zde OT, řeš jej v příslušném tématu.
underground/nakup-gitary-v-usa-t29286.html
Kdyby sis jej přečetl, tak víš, že k ceně je nutné přičíst clo a DPH, tudíž to zas tak moc výhodné asi nebude. A jak je tam rovněž zmíněno, řešit reklamaci budeš jak? Zasláním zpět do USA na vlastní náklady?
V tomto tématu se ptej jen na bicí, dovoz je zde OT, řeš jej v příslušném tématu.
No dobře, otázka měla byt spise na to, jak je nova tato sestava, kdyz to napisu takhle, tak bych nerad kupoval modul, ktery je stary. Da se někde zjistit ktera sestava v teto cenove kategorii je nejnovejsi verzí ? 
Tedy, školy nemám, ale asi bych se podíval na jejich stránky a když tam uvidím "NEW", tak bych jim věřil, že je to jejich novinka.
http://www.alesis.com/percussion
Pokud navštívíš jejich Newsroom, tak tam píšou, že to dali na trh 27.9.2013 - http://www.alesis.com/content250872
Ale anglicky neumím a třeba se pletu a je to "OLD".
A všechny výrobce a jejich novinky v této cenové kategorii ti osobně zjišťovat nebudu. Ale určitě má tady někdo přehled.
http://www.alesis.com/percussion
Pokud navštívíš jejich Newsroom, tak tam píšou, že to dali na trh 27.9.2013 - http://www.alesis.com/content250872
Ale anglicky neumím a třeba se pletu a je to "OLD".
A všechny výrobce a jejich novinky v této cenové kategorii ti osobně zjišťovat nebudu. Ale určitě má tady někdo přehled.
Elektronické bicí pro začátečníka
Zdravím,
něco (málo) už jsem tu početl, přesto bych měl pár dotazů.
Jsem naprostý laik a začátečník, takže od soupravy nemám žádná očekávání (mám to nejspíš jen na zabavení) a budu vybírat mezi nejlacinějšími. Je něco, čeho se vysloveně vyvarovat a v žádném případě nebrat?
a druhý dotaz - vystačím si jako s příležitostným nouzovým ozvučením (na doma) s PC repráky 2.1 (se subwooferem)?
díky
něco (málo) už jsem tu početl, přesto bych měl pár dotazů.
Jsem naprostý laik a začátečník, takže od soupravy nemám žádná očekávání (mám to nejspíš jen na zabavení) a budu vybírat mezi nejlacinějšími. Je něco, čeho se vysloveně vyvarovat a v žádném případě nebrat?
a druhý dotaz - vystačím si jako s příležitostným nouzovým ozvučením (na doma) s PC repráky 2.1 (se subwooferem)?
díky
Naposledy upravil(a) rotten77 dne 2.12.2014 12:57, celkem upraveno 2 x.
Důvod: Úprava názvu tématu + sloučení
Důvod: Úprava názvu tématu + sloučení
- necibici
- Moderátor
- Bandzone: bandzone.cz/attacus
V el.bicích ti moc neporadim, respektive nemám zkušenost s těma levnýma..
Každopádně nejvíc bude záležet na kvalitě stojanů(stojanu), ale tak už to chodí, když je něco levný, stojí to za...
S tím ozvučením, to máš fuk, klidně je můžeš poslouchat z PC repráčků, záleží jenom na tobě..
Každopádně nejvíc bude záležet na kvalitě stojanů(stojanu), ale tak už to chodí, když je něco levný, stojí to za...
S tím ozvučením, to máš fuk, klidně je můžeš poslouchat z PC repráčků, záleží jenom na tobě..
Tama Superstar,Meinl,Anatolian,Stagg,Evans,Balbex.
jo a ještě řeším jestli kopák nebo jenom takovou tu šlapku na zemi - chápu že není ideální, ale zase je úplně tichá, ne?
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Nojo, ale už ti někdo vysvětlil, jak těžko se odstraňují špatné návyky? Pokud ale nikdy nehodláš hrát se správnou šlapkou, tak je to asi jedno.
P.
P.
- necibici
- Moderátor
Přesně tak, dokonce u Roland TD-1K (doporučuji) je to jako jejich výhoda, že není slyšet(u sousedů), jak kopeš...Filipes píše:jo a ještě řeším jestli kopák nebo jenom takovou tu šlapku na zemi - chápu že není ideální, ale zase je úplně tichá, ne?
Tak vůbec asi nejtizsi jsou Rolandy Hd3. Krom tichých slapek maji i textilní vycpané tomy. Cena nových je 15tisic.
Hd1 jsou tady na bazaru za osmičku.
Nebo zmiňované Td1k, novinka za 14tisic, ale nemají sitovany virbl.
Hd1 jsou tady na bazaru za osmičku.
Nebo zmiňované Td1k, novinka za 14tisic, ale nemají sitovany virbl.
EB Roland HD3, Balbex 5A hikory, sluchátka Roland RH-200, bicí monitor Roland PM-03, Software Roland DT-1 V-drums Tutor.
na ty hd1 jsem koukal, mrkněte mi na tohle pls, co myslíte..?
http://hudba.bazos.cz/inzerat/41840898/ ... e-bici.php
díky za postřehy
http://hudba.bazos.cz/inzerat/41840898/ ... e-bici.php
díky za postřehy
Pokud ti jde o penize, tak asi vem to co bude funkční. Jak už ti to psaly.. kvalita je někde u Rolandu, Yamah.
S inzerátu to vypadá, že měnil šlapku za novou.. Takže původní šla asi do kopru..
Například moje zkušenosti s KAT2, Semtam po ůderu se ozval jiný ton. A to tak dvakrát během hodinového cvičení..
S inzerátu to vypadá, že měnil šlapku za novou.. Takže původní šla asi do kopru..
Například moje zkušenosti s KAT2, Semtam po ůderu se ozval jiný ton. A to tak dvakrát během hodinového cvičení..
EB Roland HD3, Balbex 5A hikory, sluchátka Roland RH-200, bicí monitor Roland PM-03, Software Roland DT-1 V-drums Tutor.
jak různě sjíždím net, zahlídnul jsem že ty Rolandy HD1 mají předvolbu aby obě šlapky hrály kopák, to je běžný nebo levá šlapka je u ostatních jedině hajtka? necibici - ty TD1 to mají taky tak?
- necibici
- Moderátor
No, já je nemám, viděl jsem je na prodejně. Ale hledal jsem v manuálu a teoreticky je změna možná přiřazením noty pro kik i pro hh foot closed, ale jestli to funguje v praxi to ti neřeknu..