Jak nastavit double pedal?

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Odpovědět
dejvwa
Bandzone: What's happening?

Jak nastavit double pedal?

Příspěvek od dejvwa »

Ahoj,

jak si nastavujete dvojpedál? Mám svůj způsob, ale zajímalo by mě, jestli ostatní máte nějaký vychytávky pro zlepšení. Koupil jsem si nový double pedál Mapex P710TW. Přešel jsem z Basix, takže rapidní změna :D
Moleek

Re: Jak nastavit double pedal?

Příspěvek od Moleek »

Co přesně chceš nastavovat? Tuhost pružin se nastavuje, jak komu vyhovuje a úhel beateru od blány v klidové poloze taktéž (V případě tohohle konkrétního pedálu se současně s tím mění úhel pedálu od podlahy - dražší to umí nastavovat nezávisle)
Já osobně tuhle dvojšlapku mám a vyhovuje mi mít pružiny nastaveny tak, že spodní konec šroubu je zarovnán přesně se spodním okrajem nastavovací matice (Tzn šroub dole nekouká).
Další nastavení je délka (a tím pádem moment síly a místo dopadu) beateru. To mám nastavené tak, aby beatery dopadaly lehce nad střed blány
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Diabollo

Příspěvek od Diabollo »

Přesně, nastavení šlapky,či dvojšlapky je zcela individuální, takže nikdo nemůže říct co je dobře a co ne. Já mám double od Tamy (starší verze, co byla o řadu níž než kobra). Pružiny mám nastaveny spíš volnější a beatry cca na střed blány, nic víc jsem s tím nedělal. Jsem spokojen a vyhovuje mi to.
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

Stejně jako kolegové... nechápu co by si chtěl radit. je to prudce individuální... ať už podle potřeb hráče, tak podle možnosti nastavení pedálu!!
Já mám nejvyšší řadu Gibraltar, pružiny tak na 60% zatažení, beatery dopadají přibližně do střebu 22" kopáku a jsou v klidové poloze vychýleny asi 45 stupňů od roviny blány kopáku.
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Na to musíš přijít sám, kdy máš největší kontrolu nad hraním, kdy máš největší cit v noze a kdy tě z hraní nebolí noha. Nastuvuj, zkoušej a až to bude v pohodě, tak to tak nech. Co na tom, že jiní to můžou mít trochu jinak? Oni za tebe ten koncert neodehrají.. :D
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
necibici
Moderátor
Bandzone: bandzone.cz/attacus

Příspěvek od necibici »

Udělal jsem si sám zkoušku jenom na cvičení nohou..
Zajímalo mne,proč nemůžu hrát levou to co pravou,tak jsem zkusil dotahovat pružinu na dablu a hrál silný údery,kupodivu jsem se dostal s matkou na doraz a bylo to lepší.Takže jsem přitáhl na doraz obě dvě a cvičil od tempa 80 pomalu nahoru.Hele,bušil jsem tam přes hodinu a je to konečně ono.Za dva dny na zkoušce mi šlo hrát ve 140 v plný palbě..Kluci čuměli jak vejři,co jsem to jako udělal a já že vyměnil nohy. :lol:
Tama Superstar,Meinl,Anatolian,Stagg,Evans,Balbex.
Jarda04
Nový uživatel

Nastavení pružiny na pedálu

Příspěvek od Jarda04 »

Dobrej, chci se poptat jak by měla bát nastavena pružina na pedálu či dvojšlapce?
Naposledy upravil(a) rotten77 dne 2.12.2014 12:59, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Úprava názvu tématu
necibici
Moderátor

Re: Nastavení pružiny na pedálu

Příspěvek od necibici »

Podle tvých schopností.. každopádně čím víc utažená, tím líp. :mrgreen:
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

necibici píše:Podle tvých schopností.. každopádně čím víc utažená, tím líp. :mrgreen:
S první částí věty souhlasím naprosto, s tou druhou částí naopak vůbec.
tady platí opět individuálnost... tobě necibici, vyhovuje utažená, jinému naopak ne. myslím že v tomto platí to ex-komunistické "každému podle jeho schopností - každý podle svých potřeb"!
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
necibici
Moderátor

Příspěvek od necibici »

Jasně, že do nekonečna to nepůjde, to už by sní nešlo vůbec hejbat.. :mrgreen:
Mě osobně prostě vyhovuje u Tamy HP 300 TWB s pružinama regular mít je nadoraz. :wink:
konar
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/konar0

Příspěvek od konar »

Jestli ono to taky nebude na každém pedálu jinak. Měl jsem HP300 single pedál a i s pružinou utaženou nadoraz mi to přišlo furt měkký. Pak jsem zkoušel asi hodinu v obchodě "opravdovou" Cobru a bolela mě z toho noha, že jsem sotva odešel.
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Monikad píše:
necibici píše:Podle tvých schopností.. každopádně čím víc utažená, tím líp. :mrgreen:
S první částí věty souhlasím naprosto, s tou druhou částí naopak vůbec.
tady platí opět individuálnost... tobě necibici, vyhovuje utažená, jinému naopak ne. myslím že v tomto platí to ex-komunistické "každému podle jeho schopností - každý podle svých potřeb"!
necibici: Jak ladíš blánu? Tak hodně utahuješ?

Jak píše Monika, každý to má jinak. Když uvedu jako protipól sebe, tak já nejlépe zahraju na úplně povolenou blánu i pružiny (po úderu nechávám beater na bláně a nesnesu, když mi v tom šlapka a blána samotná nějak výrazně brání, to mě dost rozhodí
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
necibici
Moderátor

Příspěvek od necibici »

Já ladim kopák hodně nízko, takže volně, kdy to ještě hraje a neplandá.
Nechávat beater na šlapce je zlozvyk, bránící kvalitní hře na dvojšlap.. :wink:
A jak hraješ osminy jednou nohou, když máš povolený pružiny? Já dám v poho pravou 160bpm, to levá dá stěží 150(jak kdy).. :?
necibici
Moderátor

Příspěvek od necibici »

Čus!
Dneska jsem laboroval s nastavením mojí Tamy a přišel jsem na to, že jsem zkrátil řetízky v uchycení na pedálech o 2 články(vyšroubovat šroubek, posunout řetízek a zašroubovat) a tím se mi zvedly pedály při zachování stejného úhlu beaterů v klidu t.j. cca 11cm od blány. Výška od obruče basáku k vrcholu pedálu je teď cca 9cm. Neuvěřitelně se mi tím zrychlila hra, prostě bomba! Hraju většinou s celou plochou chodidla na pedálu. :wink:
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Hodně se ti zrychlí hra nohou, zkusíš-li techniku hry jen špičkou (s patou volně) :wink:
necibici
Moderátor

Příspěvek od necibici »

Naopak, já jsem od špiček upustil, protože je to slabota a nohy pak mají tendenci zrychlovat a hrát brambory.. :wink:
Edit 15.7.: Kecám, včera jsem se pozoroval a při větších rychlostech( nad 140) samozřejmě hraju špičkama.. :mrgreen:
Já tu ale nechci rozebírat techniku hry, nýbrž nastavení dvojšlapky! Proto jsem schválně udal ty vzdálenosti, aby bylo co porovnávat.. :wink:
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“