AKG P120 vs. Golden Age FC1 (levný velkomembránový mikrofon)

Dynamické, kondenzátorové, bezdrátové, ...
Odpovědět
mikecore

AKG P120 vs. Golden Age FC1 (levný velkomembránový mikrofon)

Příspěvek od mikecore »

Čus..chci koupit nějaký studiový mikrofon na nahrávání vokálů do demáčů. Co říkáte na tento AKG?
http://www.audiotek.cz/product-30238-akg-perception-120

Máte ho někdo? Bude stačit na dema?...hledám něco levnějšího ,ale zase aby ta kvalita nebyla stejná jako u mikráků za 500 :lol: .

Díky
Mike
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 28.05.2013 12:31, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Upraven název tématu vzhledem k jeho vývoji.
MilanT

Re: AKG Perception 120

Příspěvek od MilanT »

Přesunuto do Mikrofony a snímání.
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

http://www.velvetsound.net/cz/golden-ag ... e-fc1-mk2/ - zkus tohle - to bude o dost jinde...
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Mám čtyři kousky těchto mikrofonů (AKG P120). Používám je na zvučení vokálů. Za tu cenu ujdou. Bohužel nemohu porovnat s jinými stejně drahými mikrofony, pouze s MXL V67i, ale ten už je o kus jinde (kvalitou i cenou).
Skiner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skiner »

Jens Ludwig píše:http://www.velvetsound.net/cz/golden-ag ... e-fc1-mk2/ - zkus tohle - to bude o dost jinde...
Tenhle mne zaujal. Plánujeme s kapelou v létě nějaký recording dobrodružství a koukám po něčem univerzálním od overheadu přes kytarovej aparát po zpěv a akustický nástroje. Máš s tímto kouskem nějaké zkušenosti? Rád si nechám poradit, tahle oblast je pro mne dost neprobádaná.
Marylin

Příspěvek od Marylin »

Ahoj,

zatím jsem s GAP FC1 zkoušel nahrávat zpěv, akustickou kytaru, akordeon a taky jsem ho použil i jako room mic před bicí sadou... Výsledky jsou pro moje potřeby naprosto uspokojivé :-) V nahraném zvuku jsem nezaznamenal žádné rušivé elementy jako např. šum či nějaké zkreslení, lupance apod. V mixech se nahraný zpěv neztrácel, naopak...

Osobně ho mám na pozici hlavního mikrofonu v mé dosavadní sbírečce... Myslím si, že by tvůj požadavek univerzálního mikrofonu mohl beze zbytku naplnit. Navíc ta jeho cena je hodně přívětivá... Zvažuji dokoupení dalšího kousku, abych měl pár...

Jinak mikrofon má dle manuálu max SPL 130 dB, takže na nahrávání vytaveného lampového aparátů, který může dosahovat i více dB, to asi nebude úplně to pravé ořechové :-)

Mikrofon můžu vřele doporučit. :-)
Kapela:
AV Guitar s EMG 81 + 85, Peavey 6505+, Orange PPC 412 V30

Studio:
Reaper DAW, Focusrite Saffire Liquid 56, Focusrite Saffire 40, JBL LSR 305, GAP FC 1, Line Audio CM3´s, Shure SM 57, Soundking ED007, Audix OM 2, Audix D4, Audix i5, Akai LPD 8, Presonus Faderport, Hammerwave comps, 500 series rack by Vandaalelectronics, Golden Age Pre 573, LaChapell Audio Pre 583s
Skiner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skiner »

Dík za reakci. To je právě ta otázka, zda to sežere i ten kotel hluku, co se line z mého Twina...
subroofer

Re: AKG P120 vs. Golden Age FC1 (levný velkomembránový mikro

Příspěvek od subroofer »

FC1 je možná malý zázrak vzhledem k ceně, ale do dospělého zvuku má poměrně daleko (a tím nemyslím několikanásobně dražší předlohu Neumann), každopádně jeden kousek v záruce mám k dispozici, kdyby měl někdo zájem...
VOX AC30 H2 / KEMPER PROFILING AMP | SQ J. Mascis Jazzmaster | Fender Modern Player Jazzmaster
http://www.citizen37.com
fisi

Příspěvek od fisi »

Zdravím, jelikož také uvažuji o koupi mikrofonu k čistě domácímu amaterskému (později možná i někde zveřejním xD ) nahrávání zpěvu, akustické kytary, houslí, klavíru, a mám dilema, zda koupit buď již výše zmíněný http://www.velvetsound.net/cz/golden-ag ... e-fc1-mk2/ či http://www.velvetsound.net/cz/golden-ag ... -age-fc-3/

spíše se přikláním k druhému FC 3, pokud by někdo měl zkušenost nebo mohl říci nějaké postřehy či moudro jaký si vybrat budu rád :) díky
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Mno a proč se přikláníš k FC3? 8)

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
fisi

Příspěvek od fisi »

Jelikož jsem ho viděl u mnoha mnou sledovaných zpěvácích/ačkách co mají různé covery na YT. A také se mi líbí to přepínání směrových charakteristik ;)
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Tak 8) ono totiž jiný rozdíl, než to přepínání, v zásadě nebude (tady se jen opírám o kolegy, protože jsem osobně neporovnával). Takže pokud máš pár vizí, jak vyzkoušet jinou charku než je kardio, tak směle do FC3, neprohloupíš.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Odpovědět

Zpět na „Mikrofony a snímání“