Rada při výběru zvukové karty

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
Konipas
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/metalkonipas
Kontaktovat uživatele:

Re: Rada při výběru zvukové karty

Příspěvek od Konipas »

Zdravím, mám takovej dotaz ohledně rozšiřování zvukovejch karet. Chtěl bych se zeptat, jestli kdybych měl zvukovku se dvěma vstupy a potřeboval bych těch vstupů víc, tak jestli můžu prostě dokoupit další zvukovku a nahrávat zároveň dva vstupy z jedné zvukovky a zároveň další vstupy na druhé kartě?

No a druhá otázka je klasika - výběr konkrétního modelu. Při výběru ale musim vzít v úvahu i to, co mi napíšete na mojí první otázku. Už mám tak nějak vybranej tenhle kousek:
Steinberg UR 22

Přijde mi v pohodě podle toho, co se tady na fóru píše. Myslím, že když ho koupím, tak nic nezkazím. Jelikož jsem ale taky bubeník, tak mi můžou dva vstupy poměrně jednoduše připadat jako málo. Proto ještě zvažuju AKAI EIE PRO, která má 4 vstupy. Tady bych ale nerad narazil, proto bych se chtěl zeptat, jestli ten Akai není poskládanej třeba z horších součástek a jestli bych tím počtem kanálů nepřišel o kvalitu nahrávání, kterou nabízí ten Steinberg.

A taky jsem se koukal po dalších zvukovkách se čtyřmi vstupy a zaráží mě, že jsou obvykle o několik tisíc dražší, než ten Akai. třeba Steinberg UR 44 stojí skoro 8k. Ale právě proto mě zajímá to použití dvou zvukovek v jednom počítači, protože bych si mohl koupit toho UR 22 za 3,5k a v případě potřeby za nějakej čas dokoupit druhej a vyjde mě to stejně draze, jako si koupit rovnou UR 44, přitom bych měl taky 8 vstupů.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Záleží to na ovladači, zvukovky musí běžet v synchronu. Běžně to nejde - pro kverulanty uvádím, že ASIO4ALL není profesionální řešení 8) pokud to není uvedeno v manuálu, hodil bych dotaz výrobci nebo distributorovi pro ČR.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Konipas
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/metalkonipas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Konipas »

Já mám třeba teďka na počítači dvě interní zvukovky - jednu zvlášť a jednu jako součást základní desky. Nijak jsem s tím neexperimentoval, ale pokud se nepletu, tak při nastavování vstupů a výstupů můžu používat na každou věc něco jinýho, takže první kanál může nahrávat z jedný, druhej z druhý. Takže z toho by mělo vyplynout, že použití dvou karet by fungovat mohlo, ale asi bych to radši napřed musel vyzkoušet, než udělám koninu. A tu druhou zvukovku bych si vybral asi nějakou jinou, protože kdybych měl dvě stejný, tak bych v tom počítači nepoznal, která je která. Navíc mám chuť experimentovat, takže bych schválně koupil třeba od jiný značky, abych je mohl porovnat a nějak je pak porovnat a třerba sem o tom i něco prsknout.

Zjišťoval jsem ještě něco o tý Akai EIE Pro a našel jsem tady o ní vlákno, ale v podstatě tam moc informací není, je tam popsaný, co na ní je a jak to asi funguje, ale zatím tam nikdo nenapsal, jestli slouží a jak dobře slouží, takže se do ní bojím jít.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Jak jsem psal - pokud chceš jen experimentovat, tak si dělej co chceš 8) pokud chceš o výsledku hovořit jako o "profi" (ve smyslu "správně provedeno"), tak platí můj příspěvek výše - aneb za normálních okolností to nejde (=není to správně).

P.

kellysek

Která zvukovka? M-AUDIO FireWire Solo vs Focusrite Scarlett

Příspěvek od kellysek »

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, která zvuková karta by byla vhodnější pro domácí nahrávání zvuku z mikrofonu - zpěvu.
Rozhoduji se mezi M-AUDIO FireWire Solo a Focusrite Scarlett 2i2.
Předem děkuji za odpověď.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Která zvukovka? M-AUDIO FireWire Solo vs Focusrite Scarl

Příspěvek od Hendrek »

Máme tu takový zvyk, že pokud už existuje podobné téma, pokládáme dotazy do něj, aby nevznikaly duplicitní témata. Slučuji. Pokud máte Firewire port, pak jsem někde četl, že je vhodnější, než USB, tudíž z toho vyplývá plusový bod pro M-Audio. Konkrétněji poradí třeba někdo jiný.
Čavli

Re: Která zvukovka? M-AUDIO FireWire Solo vs Focusrite Scarl

Příspěvek od Čavli »

Hendrek píše:Pokud máte Firewire port, pak jsem někde četl, že je vhodnější, než USB, tudíž z toho vyplývá plusový bod pro M-Audio. Konkrétněji poradí třeba někdo jiný.
Koupil bych Focusrite. Pro FW už dnes není žádný důvod, a většina PC a NTB ho nemá.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Osobně též myslím, že 2i2 nabídne víc.

P.

dzigibungr
Nový uživatel

výběr zvukové karty

Příspěvek od dzigibungr »

AHOJ POTŘEBOVAL BYCH PORADIT S VÝBĚREM USB ZVUKOVÉ KARTY
http://kytary.cz/line-6-pod-studio-ux1/HN103603/ nebo

http://kytary.cz/m-audio-m-track-plus/HN140725/
je to pro kluka hraje na baskytaru cca 3 roky chtěl by si doma nahrávat nějaky věci atd
díky za názory
Marylin

Re: výběr zvukové karty

Příspěvek od Marylin »

Ahoj,

no ne, že by ty zvukovky nebyly dostatečné na nahrávání baskytary... Ale šáhl bych spíše po ověřené Steinberg UR22...

Obrázek

https://www.steinberg.net/en/products/a ... /ur22.html

Ta Line 6 nemá phantomové napájení (alespoň jsem to v popisu nikde nenašel zmíněné), což by se mohlo časem hodit, kdyby třeba si chtěl synek nahrát zpěv na kondenzátorový mikrofon...

Edit: Asi by to téma chtělo sloučit s již existujícím :-)
Kapela:
AV Guitar s EMG 81 + 85, Peavey 6505+, Orange PPC 412 V30

Studio:
Reaper DAW, Focusrite Saffire Liquid 56, Focusrite Saffire 40, JBL LSR 305, GAP FC 1, Line Audio CM3´s, Shure SM 57, Soundking ED007, Audix OM 2, Audix D4, Audix i5, Akai LPD 8, Presonus Faderport, Hammerwave comps, 500 series rack by Vandaalelectronics, Golden Age Pre 573, LaChapell Audio Pre 583s
Amid

Příspěvek od Amid »

Avšak bacha na jednu věc - u téhle zvukovky jde velmi snadno kytarou přebudit vstup (Fender singly, SD SH-4). Já to vyřešil tak, že jsem snížil odstup snímačů od strun. Karta ma navíc převodníky se zbytečně velkou max. vzorkovací frekvenci, kterou stejnak těžko využiješ - a za to se určitě připlácí.

Bych se možná poohlédnul po Focusrite Scarlett 2i2 pokud ti nebude scházet midi I/O.
Marylin

Příspěvek od Marylin »

Podobný problém měla/má i Focusrite 2i2...
Kapela:
AV Guitar s EMG 81 + 85, Peavey 6505+, Orange PPC 412 V30

Studio:
Reaper DAW, Focusrite Saffire Liquid 56, Focusrite Saffire 40, JBL LSR 305, GAP FC 1, Line Audio CM3´s, Shure SM 57, Soundking ED007, Audix OM 2, Audix D4, Audix i5, Akai LPD 8, Presonus Faderport, Hammerwave comps, 500 series rack by Vandaalelectronics, Golden Age Pre 573, LaChapell Audio Pre 583s
Čavli

Příspěvek od Čavli »

Amid píše: ... a za to se určitě připlácí.
Ta karta se dá koupit za cca 3.000,-, a to myslím není co řešit
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Sloučeno (2 dzigibungr: příště prosím líp hledej!).

2Amid: nepřiplácí. S/R až 192 kHz je dneska běžný režim prakticky jakéhokoli A/D převodníku; nic, za co by se mělo připlácet 8)

P.

Amid

Příspěvek od Amid »

Aha. Já jen že jsem se ještě nesetkal s nahráváním s vyšší vzrokovací frekvencí jak 48 kHz v domácích podmínkách. Pokud tedy ty převodníky razantně nezvýší cenu zvukovky, tak budiž.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

:-) jsou takoví šílenci (96 kHz například).

P.

Raakoska

Zvukovka na cesty

Příspěvek od Raakoska »

Ahoj, měl bych dotaz, chystám se na cesty a potřeboval bych nějakou zvukovku, která se nechá (asi nejlépe přes firewire) připojit k noťasu, nejlíp aby měla nějaký preamp (kvůli kondíku, mikráku).

Chci si nahrávat a editovat muziku během cest, a nechci kupovat nějakou "mašinu" anžto na cestách se toho děje hodně (krádeže, rozbití...) spíš něco kolem cca 2000 Kč.

Muj plán je noťas, zvukovka, mikrák.

Díky moc za rady ludia!
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Zvukovka na cesty

Příspěvek od pavlii »

Co takhle se nejdřív trochu namáhat a předhodit nám pár tipů? Na FW rovnou zapomeň, ledaže by ses dostal k bazarovému Firestudio Mobile. USB - Lexicon, Miditech, Steinberg, Line6 - vybrat se dá...

P.

EDIT: Sloučil jsem to s obecným vláknem o výběru zvukové karty. P.

Raakoska

Příspěvek od Raakoska »

Právě že jsem hledal ale nic kloudnýho (za cca 2000Kč) s preampem jsem nenašel, ale bylo mi doporučeno toto:

http://kytary.cz/focusrite-scarlett-2i2/HN122113/
http://www.muzikant.cz/roland-ua-22-duo ... 19053.html
http://kytary.cz/presonus-audiobox-22-vsl/HN119688/
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

No prosím! Pěkné, pouze k Rolandu jsem nikde nic nečetl ani neslyšel (ale to nic znamenat nemusí); obecně bych nezatracoval ani jednu z nich. Scarlett nenabídne standardní MIDI porty, což ale v dnešní době také není prob, protože - je-li třeba - většina modernějších MIDI věcí se připojuje pomocí vlastního USB kabelu.

Asi bych se zaměřil na netu pouze na výskyt případných problémů s jedním každým uvedeným typem, zjistil bych si servis zde v ČR a pak si prostě jednu z nich vybral. Z mého pohledu bude pro tvoje potřeby postačovat (s velkou rezervou) jakákoli z těchto.

P.

Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“