Přestavba sedmistrunky na šest strun

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
zami

Re: Přestavba sedmistrunky na šest strun

Příspěvek od zami »

Čavli píše:
pain2 píše:snimac snima celoplosne. zkus si na nej kamkoliv poklepat necim kovovym. a vsude po cele plose bude sila signálu stejna. I na basy se bezne davaji ty delene humbuckery treba stavene na 4 struny a u 5 strun se jen vic roztahnou do delky. Problem v tom zadny nevidim.
Celoplošně snímají, ale vzdálenost od nástavce není lhostejná, a tady je ta vzdálenost hodně různá, i když v jiné rovině než se běžně řeší.
Viděl jsem snímače upravované, i speciálně vyrobené kvůli takovému nestandardu.
Napiš Zami jak to hraje, a jak je vyvážená hlasitost jednotlivých strun.
Po seřízení a doladění zkusím udělat pár testů. Ale musím vymyslet jak, aby to bylo pokud možno objektivní.
Miloš.
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Odvážný projekt! Na malou rozteč strun si většinou každý zvykne, ale proč to nezkusit jinak.
Dost se mi líbí ta zámečničina. Dal bych ještě druhý pokus, udělal kobylku přesněji, nechal zakalit, galvanicky pokovit nebo černit. To stejné zámek ořechu. Kamínky tam dávat nebudeš?
Snímače by měly hrát v pohodě. Daly by se předělat na dualrail, jestli to za to stojí. Profrézovat dírky od nástavců mezi sebou a vložit místo nástavců pásovinu. Střední singl bych snížil co nejvíc do těla, aby nezavazel.
Halvně si schovej původní součástky. Jednou si třeba postavíš zakázkovou kytaru a tuhle budeš chtít prodat jako sedmu.
pain2

Příspěvek od pain2 »

jinak ted jsem drzel v rukou nove SG a Gibson uz dela i krky siroke na nultem prazci 46mm coz by asi pro tebe bylo ideal :D na me je to extrem
zami

Příspěvek od zami »

kmensik píše:Odvážný projekt! Na malou rozteč strun si většinou každý zvykne, ale proč to nezkusit jinak.
Dost se mi líbí ta zámečničina. Dal bych ještě druhý pokus, udělal kobylku přesněji, nechal zakalit, galvanicky pokovit nebo černit. To stejné zámek ořechu. Kamínky tam dávat nebudeš?
Snímače by měly hrát v pohodě. Daly by se předělat na dualrail, jestli to za to stojí. Profrézovat dírky od nástavců mezi sebou a vložit místo nástavců pásovinu. Střední singl bych snížil co nejvíc do těla, aby nezavazel.
Halvně si schovej původní součástky. Jednou si třeba postavíš zakázkovou kytaru a tuhle budeš chtít prodat jako sedmu.
Všechno co zbylo mám samozřejmě schované. Zámek ořechu mám v plánu. Zatím to zkouším zda vše vyhovuje. A musím napsat, že jsem maximálně spokojen. Čím víc hraji, tím je to lepší. Druhý pokus zatím neplánuji. Dokonce i ty snímače jsou v pohodě. Z mého pohledu a sluchu není vůbec znát, že by snímání různých strun mělo rozdílnou intenzitu.
Miloš.
zami

Příspěvek od zami »

pain2 píše:jinak ted jsem drzel v rukou nove SG a Gibson uz dela i krky siroke na nultem prazci 46mm coz by asi pro tebe bylo ideal :D na me je to extrem
46mm je mnohem lepší než originálních 42mm. Ale teď mám 48 a je to tak akorát.
Miloš.
lathur

Příspěvek od lathur »

Nazdar, taky mám na svým samodomo divným teleti 48 mm krk. Do strata jsem ty svoje buřty neposkládal. Pravda, není to na nějaké velké divočení, ale slow a blues se na to hraje parádně. JleT
proč to kupovat, když se to dá postavit
zami

Příspěvek od zami »

Tak dnes se konečnš pustím do zámků ladění, Snímače zatím nechám ale potřebuji něco udělat s potenciometrem. Hrozně to při otáčení chrastí. Dá se stím něco dělat, nebo mám hned pořídit nový ?
Když už se v tom budu vrtat, chci to dát do pořádku.
Díky za reakce.
Miloš.
Pikus

Příspěvek od Pikus »

Většinou to stačí prostříknout kontaktolem, případně ten potenciometr vyměň. Kontaktol tě vyjde na 120 Kč (a vydrží ti poměrně dlouho), potenciometr tak na 10 - 40 Kč (podle toho kde a jak kvalitní koupíš).
zami

Příspěvek od zami »

Díky za rady. Raději asi zkusím sehnat nový. Kontaktol stejně nemám a musel bych ho koupit.
Miloš
zami

Příspěvek od zami »

P1050479.JPG
P1050480.JPG
P1050485.JPG
P1050487.JPG
P1050493.JPG
Tak to mám hotové. Ještě chci něco udělat s tremolem. Připadá mi, že po požívání tremola se to vždy trochu rozladí.
Potenciometr jsem prostříkal čistým lihem a pomohlo to. Už ani nehlesne....
Mám další dotaz. Nevíte někdo co se seřizuje těmi šroubky na vrchní straně tremola ? Vůbec mě nenapadá k čemu by mohly sloužit. ( označené na posledním obrázku.)

Díky. Miloš.
zami

Příspěvek od zami »

P11050341 (2).JPG
pain2

Příspěvek od pain2 »

Ty jsou na jemne doladeni po zamknuti strun. Nejak je ladit musis, ne? :)
zami

Příspěvek od zami »

No jo ! Jsem já to ale truhlík. Díky za nakopnutí......
Miloš.
pain2

Příspěvek od pain2 »

V pohodě :D jinak pěkný :) neni moc lidi, co si udela hardware :)
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“