Kombo na akustiku + zpěv

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Hrdlo

Kombo na akustiku + zpěv

Příspěvek od Hrdlo »

Zdravim

Chtel bych svemu dedovy koupit nejake zakladni kombo se 2 vstupy na Akustickou kytaru a spev ale nemam vubec predstavu jake vybrat. Vykon by mel byt mnimalne 25-30W+ . Preferuji hlavne slusny zvuk na kytaru, mikrofon je spis bonus.

Mam k dispozici 5000-, ale musim koupit i nejaky mikrofon cca. za 1000,- (kdyz mi poradite i s nim tak budu rad)

Kombo nemusi obsahovat nejake spesl effekty, jde prevazne o domaci hrani pro par lidi.

Diky moc

edit: jedine vhodne kombo ktere jsem nasel je http://kytary.cz/laney-la35c/HN104915/ Jaky mate na nej nazor?
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Kombo na akustiku + spev

Příspěvek od Nero »

Pokud jde o domácí hraní pro pár lidí, potřebuje děda skutečně kombo pro akustiku a zpěv? Za tyhle peníze to nebude žádná nádhera a ani výkonově to nebude žádný zázrak. Otázkou tedy je, jestli to vůbec k něčemu bude.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
bedby

jake kombo pro akustiku?

Příspěvek od bedby »

Dobry den! Koupil jsem pritelkyni na narozeniny elektoakustickou kytaru po ktere tolik touzila ale jak jsem kytaru pripojil v obchode pres kombo Marshall as50d tak me to chytlo ze jsem zacal brnkat sam.O co mi jde chtel bych vsechny co maji zkusenost s el.akustikou pozadat o radu jak vybrat kombo tak abych nebyl casem zklamany.Nejde o nejake koncertovani ale muze se stat ze obcas se dostanem do hospudky nebo si zahrajeme na chalupe spolecne s partou.Prosel jsem na internetu bazary ale nedokazu rozeznat ktere kombo je na akustiku.Chtel bych zapojit i zpev spolecne s kytarou.Absolutne se nevyznam tak prijde kazda rad dobra.Predem vam vsem dekuji za pomoc. :)
bedby

Re: Kombo na akustiku + zpěv

Příspěvek od bedby »

Nasel jsem na netu laney tf200 a tf300 za skvele ceny i kdyz silnejsi nez jsem puvodne zamyslel ale casem bych vyuziti asi nasel...hledam hlavne krasny zvuk ktery neodradi.
Čavli

Re: jake kombo pro akustiku?

Příspěvek od Čavli »

bedby píše:Dobry den! Koupil jsem pritelkyni na narozeniny elektoakustickou kytaru po ktere tolik touzila ale jak jsem kytaru pripojil v obchode pres kombo Marshall as50d tak me to chytlo ze jsem zacal brnkat sam.O co mi jde chtel bych vsechny co maji zkusenost s el.akustikou pozadat o radu jak vybrat kombo tak abych nebyl casem zklamany.Nejde o nejake koncertovani ale muze se stat ze obcas se dostanem do hospudky nebo si zahrajeme na chalupe spolecne s partou.Prosel jsem na internetu bazary ale nedokazu rozeznat ktere kombo je na akustiku.Chtel bych zapojit i zpev spolecne s kytarou.Absolutne se nevyznam tak prijde kazda rad dobra.Predem vam vsem dekuji za pomoc. :)
Roland AC-60.
Volba celkem bez kompromisů, dobré i na zpěv či housle a jiní aku nástroje.
Lepší bude asi jen AER, ale to je jiná cenová liga.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

Marshall AS50, Roland AC 60, Phil Jones Bass AG 100 CUB
AER je na drnkani v hospode skoda.
Pak stejne dobre poslouzi aktivni odposlechovy monitor (casto lepe nez specializovane kombo), nebo vetsina komb basovych.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od martina72 »

Marshall AS50D jsem rok vlastnil, hraje zcela vyhovujícně na nějaké drnkání na dreadnought a nějaký mikrofon, efektová smyčka included, antifeedback a náznak reverbu a chorusu byl dobrý, nic víc není potřebí. Na insert by měl být kolem 4.000. Je trošku velké, otázka jest to, co se vlastně očekává a chce provozovati. Za ty peníze vyhoví.

Kód: Vybrat vše

Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.
MIran

Příspěvek od MIran »

martina72 píše:Marshall AS50D jsem rok vlastnil, hraje zcela vyhovujícně na nějaké drnkání na dreadnought a nějaký mikrofon, efektová smyčka included, antifeedback a náznak reverbu a chorusu byl dobrý, nic víc není potřebí. Na insert by měl být kolem 4.000. Je trošku velké, otázka jest to, co se vlastně očekává a chce provozovati. Za ty peníze vyhoví.
Ten Marshall je klasika a za bazarovou cenu .....super. Ale jak píše Hyenik, aktivní odposlech úplně stačí....já jsemm koupil na bazaru za 2500 peněz 250W odposlech , má dva vstupy ....a perfektní
bedby

Příspěvek od bedby »

A co reprobox pasivni nebo aktivni? Vyuzil bych reproboxi nebo kombo na akustiku i na letni kino? Delame v lete na chalupe projekci.Urcite by to bylo fajn nemusel bych kupovat zvlast na kytaru kombo a k tomu repro pro kino mozna i mensi dychanky s tancem pro cca 50 lidi.Jde mi predevsim ovsem o akustiku pokud je to spatna myslenka budu rad za kazdou radu.Nevyznam se a predem dekuji za kazde info.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Aktivní. K pasivu potřebuješ jiný zesilovač... Na letní kino jeen zdroj zvuku na úrovni komba pro akustiku? To moc realisticky nevidím.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Ale tak pokud je to pro pár lidí na chatě, tak to může stačit.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

bedby píše:A co reprobox pasivni nebo aktivni? Vyuzil bych reproboxi nebo kombo na akustiku i na letni kino? Delame v lete na chalupe projekci.Urcite by to bylo fajn nemusel bych kupovat zvlast na kytaru kombo a k tomu repro pro kino mozna i mensi dychanky s tancem pro cca 50 lidi.Jde mi predevsim ovsem o akustiku pokud je to spatna myslenka budu rad za kazdou radu.Nevyznam se a predem dekuji za kazde info.
Doporučuju Ti pořídit kupříkladu 2 tyto aktivní boxy a máš velmi hezky vystaráno pro všechny situace, které uvádíš a možná i něco navíc:
http://www.audiotek.cz/product-54033-db ... es-cromo-8+
JInak co se týká dB Tech., tak na jejich boxy bývá docela spoleh, sice konkrétně Cromo boxy asi nechávají vyrábět v Číně, ale jsou to solidně navržené originály - rozhodně mají daleko do předražených bakelitových kopií od prapodivných čínských rádobyznaček, které se sem hojně vozí.
bedby

Příspěvek od bedby »

Nasel jsem neco na netu co se mi docela zamlouva ale netusim jestli to bude fungovat jak na letni kino tak na mensi seslosti s rodinou ci hru a zpev popripade dalsi nastroj a to treba komplet dvou beden zesilovace ktery na strankach muziker prodavaji od cca 7000 od samsonu nebo berigner nebo jak proste... je tam spoustu znacek ale jde o to jestli to fak muzu vyuzit tak universalne jak se uvadi...to by bylo hodne dobre pokud to tak funguje a nekdo mate zkusenost prosim o radu pocitam tak do cca 10000kc dekuji moc.
Pawlik

Příspěvek od Pawlik »

bedby píše: komplet dvou beden zesilovace ktery na strankach muziker prodavaji od cca 7000 od samsonu nebo berigner nebo jak proste... ...tak do cca 10000kc dekuji moc.
Spíš bych ti doporučil kombinaci malého mixpultu a aktivních beden, líp se s tím pracuje, jednodušeji transportuje a je to univerzálnější, možná že by ses obešel u některých typů beden i bez mixpultu, mají většinou více vstupů, 1-2 mikro a linku, akorát komfort obsluhy je pak většinou horší (místo abys měl po ruce mix, musíš sahat na bedny zezadu, kde jsou konektory a ovládací čudle).
Jako mix by se dalo použít třeba tohle http://kytary.cz/soundsation-neomix-202/HN134060/ dva mikrofonní vstupy a dvě stereo linky plus jedna aux bez možnosti ovládání (nastavit musíš na zdroji, třeba tabletu, ntb..,) na domácí či hospodské pařby IMHO s přehledem stačí. Jako mikráky tohle, sám jedn mám a poměr výkon/cena je neuvěřitelný (je to povedená čínská kopie Shure SM-57, tuším) http://mikrofony.muziker.cz/dynamicke-m ... ux-PRO-258
Jako bedny pak něco jako http://kytary.cz/kaifat-psp-210-a/HN120368/ Kaifat je imho něco jako Behr nebo Samson, uspokojí, ale nenadchne, ale v téhle cenové kategorii zázraky nečekej. Spíš bych šel do http://kytary.cz/laney-cx-12-a/HN084414/ ale to už jsi cenově fakt někde jinde...
Možná by se na to "letní kino" hodila sestava centrálního subwooferu a satelitů, ale aby to aspoň trochu za něco stálo, musel bys do toho investovat mnohem víc a jestli to potřebuješ na letní kino pro děcka svoje a sousedů (představuju si to jako posezení na lavičkách, notebook, dataprojektor a plátno - mám pravdu? Občas něco takového taky pořádáme :D ) tak by to asi nebyla rentabilní investice. Sestava http://kytary.cz/kaifat-s610a/HN120372/ se mi třeba ani trochu nelíbí, to by byly podle mě vyhozené prachy...
Když už komplet tak spíš tohle http://kytary.cz/laney-cdpa-2/HN122999/ tam je vše v kompletu, hrát to bude slušně ale nejsem si jistý, že to je stereo, což na živé hraní neva (spíš naopak), ale na to kino by to nebylo ono.
Čest má v politice své hrdé místo hned v první řadě.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
jbiker

Příspěvek od jbiker »

Pawlik píše: Jako mix by se dalo použít třeba tohle http://kytary.cz/soundsation-neomix-202/HN134060/ dva mikrofonní vstupy a dvě stereo linky plus jedna aux bez možnosti ovládání (nastavit musíš na zdroji, třeba tabletu, ntb..,) na domácí či hospodské pařby IMHO s přehledem stačí.
Asi bych trochu přitlačil a pořídil mixáček s efektama (vyzkoušeno na lidech, Behringer na občasné performance stačí :-) ). V kombu máš obvykle reverb a delay, tady nic. Možnost nějakého "navonění" se hodí i do hospody, řekl bych ...
Pawlik

Příspěvek od Pawlik »

Jo, to máš pravdu, to mě nenapadlo (holt my basáci se bez hallu nebo echa obejdeme, na kytaru mám Zoom který to má v sobě a ve zkušebně máme historický powermix s vestavěným efektem). Já vlastně vyměnil Behringer Xenyx Q502USB za Q802USB sice hlavně proto, že má dva mikrofonní vstupy, ale taky proto, že má efektovou sběrnici a konektory send/return. V tom případě by nejlepší volbou bylo asi tohle
http://www.muziker.cz/studio-podium/mix ... QX1002-USB
Není to zase o tolik dražší, efektová jednotka bude na živo použitelná a co se mi na Behrech líbí nejvíc (a proto ho sám mám) je ten kompresor na prvních dvou vstupech. Akorát to nemá Hi-Z vstupy, takže pasivní kytara nebo basa přes preamp, DI box nebo aspoň pastičku, která nemá true bypass.
Čest má v politice své hrdé místo hned v první řadě.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
lada47

Příspěvek od lada47 »

bedby píše:Nasel jsem neco na netu co se mi docela zamlouva ale netusim jestli to bude fungovat jak na letni kino tak na mensi seslosti s rodinou ci hru a zpev popripade dalsi nastroj a to treba komplet dvou beden zesilovace ktery na strankach muziker prodavaji od cca 7000 od samsonu nebo berigner nebo jak proste... je tam spoustu znacek ale jde o to jestli to fak muzu vyuzit tak universalne jak se uvadi...to by bylo hodne dobre pokud to tak funguje a nekdo mate zkusenost prosim o radu pocitam tak do cca 10000kc dekuji moc.
Ahojky.Jestli chceš ze své elektroakustiky dostat opravdu věrný zvuk,jdi stopro.do PAček.Aktivní PAčka nabízí mnohdy až desetinásobný výkon oproti kombíčkám a mají i dva vstupy-mikrofon a linkový,některé i dozvukový efekt.Jenom ne proboha SKYTEC!dB Technologies je dobrá volba.V kině tím divákům vyfoukáš popkorn z kelýmků.
Plateq
Nový uživatel
Bandzone: www.bandzone.cz/JakubVanicek

CORT AF 60

Příspěvek od Plateq »

Ahoj,
chtěl jsem se zeptat, jestli nemáte zkušenosti s tímto akustickým kombem? Měl bych to na hraní folku (hraju sám) někde v hospůdce - či menším sálu. Chtěl bych do toho komba zapojit i mikrofon. Nebo snad doporučíte nějaké jiné v této cenové relaci ? Ještě jsem koukal na ZAR A 40 R - ale to má "jen" 40 W.
Díky
filo01

Příspěvek od filo01 »

Jestli máš možnost, zahrej si na Kustom Sienna 65. Měl jsem doma před pár měsíci slabší verzi a zvukově se mi hodně líbila. Ta 65 má 12" repro oproti 8" u Corta AF.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
Plateq
Nový uživatel
Bandzone: www.bandzone.cz/JakubVanicek

Příspěvek od Plateq »

filo01 píše:Jestli máš možnost, zahrej si na Kustom Sienna 65. Měl jsem doma před pár měsíci slabší verzi a zvukově se mi hodně líbila. Ta 65 má 12" repro oproti 8" u Corta AF.
Dobře, děkuju, dobrý tip, koukám, že se dá sehnat i za slušnou cenu :)
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“