line 6 pod studio gx

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
LiamCz

line 6 pod studio gx

Příspěvek od LiamCz »

Ahoj,předem se chci omluvit,jestli jsem téma založil zbitečně,ale odpověd na svou otázku jsme nenašel.
Jelikož jsem se rozhodl,že začnu nahrávat,rozhodl jsem se koupit nějakou externí zvukovou kartu.
Cena by měla být tak maximálně do těch 2000.Reproduktory mám Hercules XPS 2100.Jelikož mám kombo line 6 a jsem s ním celkem spokojený,myslel jsem si,že bych šel doline 6 i teď
Paris
Rádce

Re: line 6 pod studio gx

Příspěvek od Paris »

nahravat muzes i bez externi karty. treba z toho komba, kabelem primo do stavajici zvukovky v pocitaci.
LiamCz

Příspěvek od LiamCz »

No to sice můžu, ale zní to o hodně hůř
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

o hodne hur, nez co?

ono by to asi chtelo vedet, co s tou (budouci) externi kartou budes chtit delat. protoze pokud rikas, ze "nahravat", tak to lze chapat proste jako obycejnou nahravku toho, co privedes na vstup zvukove karty - a v tom smeru ti asi takova externi karta moc nepomuze (resp. na to zase neni jednoznacna odpoved, muze to byt lepsi i horsi, zalezi na vic vecech. nektere externi karty nemusi mit treba prislusny vstup), a ta nahravka muze byt klidne plusminus stejna.
ale jestli ti jde i o neco jineho, nez ciste o nahravku (napriklad pripojit kytaru k pocitaci, a tam z ni nejen nahravat, ale i zpracovavat a efektovat pomoci nejakeho software (napr. simulace aparatu)), tak to je trochu neco jineho, nez ten predchozi pripad.
LiamCz

Příspěvek od LiamCz »

no,myslel jsem to tak,že bych nahrával zvuk a třeba k tomu videa a dával to na internet(youtube,atd)A zárověň bych využíval i různé simulace aparátů.
Prostě mi jde oto,aby ten zvuk byl kvalitnější,než jen z directoutu.(ten čistý jde,ale zkreslený zní špatně)
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Paris poznamenává správně a já bych to jen doplnil o to, že integrované zvukovky jsou nic moc, to ano, ale při správném použití nijak výrazně "nemrší" zvuk ve srovnání se zvukovkami na seriózní práci. Takže by rozhodně nebylo od věci popřemýšlet nad tím, zdali se nahrává správně (signálové úrovně, vybuzení, impedance vstupu apod.).

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

(mimochodem, jestli mas k tomu kombu ten pedal s USB, tak bych se do simulaci v pocitaci zatim nepoustel (pokud tedy nemas presnou predstavu proc a s cim budes delat), a spis bych se mrknul bliz na ty simulace v kombu. a na updaty software, a na novy presety ... atd.)

jinak samozrejme kvalitni externi zvukovkou nic nezkazis, ale kdyz uz tu zminujes tu maximalni cenu...
MrDeathCZ
Bandzone: http://bandzone.cz/targetattack

Příspěvek od MrDeathCZ »

Zdarec,

nejdřív si musíš ujasnit na co ji chceš použít. Domácí cvičítko a zachytávač nápadů je to výborná věc, taky se můžeš do aleluja vyblbnout s efektama, aparátama atd atd. a když Tě omrzí POD Farm tak stáhneš guitar rig nebo jinší prográmky (nemužu si vybavit jména) a vesele zkoušíš dál....

ALE, pokud chceš nahrávat i zpěv, nebo snímat jinej zesák mikrofonem, popřípadě klávesy a jiné srandy, je tato mašinka nedostačující, protože má jen nástrojový vstup a sluchátkovej výstup, tzn. že nějaká kombinace s mixem je těžce impedačně nepřízpusobitelná....vím o čem mluvím, nahrál jsem zkušebnové demo na tohodle drobečka se svoji kapelou a chtělo to pořádnou dávku trpělivosti, než to znělo aspoň trochu přijatelně....ale nahrál jsem vše co jsem potřeboval včetně bicích :-D

jinak perfektní produkt, nahrávací soft co k tomu dostaneš je poměrně jednoduchej na ovládání a dá se s ním dost udělat, škoda jen těch 8-trial stop, které jsou v té verzi, pro neomezený počet stop by sis musel upgradovat verzi samozřejmě za doláče. S latencí žádnej problém, ve Farmě se daj natočit pěkné zvuky, za ty peníze fajn kauf, ale po tom co jsem se vyškolil už bych chtěl něco co má mikrofoní vstup, linkovej vstup a aspoň 2-3 linkové výstupy :-D
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + ....pro nás žiješ dál v našich srdcích Petře!!
Kavra88
Nový uživatel

Propojení LINE 6 POD STUDIO GX s ubuntu

Příspěvek od Kavra88 »

Ahoj,

chtěl bych se zeptat, jestli má někdo z vás zkušenosti jak propojit LINE 6 POD STUDIO GX, když mám na počítači jako OS Linux - ubuntu. A jestli to vůbec jde? Děkuju
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 17.12.2014 10:57, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Jak to souvisí s "Komba, zesilovače, reproboxy"? Přesouvám, slučuji.
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“