Naše lampové projekty (tipy, rady,...

Stavba a úpravy zesilovačů, reproboxů či komb
Odpovědět
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Re: Naše lampové projekty (tipy, rady,...

Příspěvek od Bummer »

A co tam máš za repro?
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
simiruz

Příspěvek od simiruz »

To repro se jmenuje "8 ohm" :D . Je to 10" noname, který Fender v Číně namontoval před 10 lety do tranzistorového Frontmana 25R. Původní zesilovač jsem vymontoval a prodal, kastli s reprem jsem si nechal a nový homemade zesilovač pořád předělávám :D. Ale zapojoval jsem to i na 4x12 bednu a nedá se říct, že bych z toho rozdílu sednul na p***l... Tím reprem to asi moc nebude. Nahrával jsem při pokojové hlasitosti, koncový stupeň nebyl přebuzený, takže i vliv EL84 a výstupáku bude malý. Chce to ještě poladit preamp. Ovlivňuje to i nahrávací řetězec, mám pocit, že naživo ten problém tak výrazný není. Zkusím to porovnat přímo s JCM800 a dám vědět.
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

Ahoj kluci )
Chtěl bych si zkusit postavit Carvin V3M ale nějak nenalézám použitelné schema, nezabýval jste se tímto aparátkem už někdo ?
děkuji )
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Bob78

Příspěvek od Bob78 »

No ono je těžké přirovnávat tento malý SE zesilovač s slashovu osmistovkou ;-) s jednou EL 84 moc parády neuděláš,to co jsi postavil má velmi příjemný zvuk a asi bych v tom více vědy nehledal,těžko posuzovat zvuk který jsi nahrál,když to tu poslouchám na notebuku :-) a ani nevím jak kvalitní nahrávka to je,je pravda že zvuk, jak píše mmjuz se zdá být tenký,ale tam to může být už od kondenzátorů až po výstupák,těžko říct,jak kvalitní součástky jsi použil....
vercajg

Příspěvek od vercajg »

V jcm800 preampu jsou 2x ecc83... kdyby stačila jedna, tak tam nedají dvě. Ale hraje ti to pěkně.
Ralan

Příspěvek od Ralan »

Ahoj, tak jelikož všecko poctivě dokumentuju, tak se s váma podělím a případně poradím s problémy které přijdou :)
Je to cca rok co jsem začal s tímto projektem. Nejdříve jsem chtěl udělat šasi z plechu, tak se i stalo, ale nakonec jsem si to rozmyslel a nechal vyfrézovat panely z duralu a naeloxovat. Hold jak už to bývá, tak chybička se vloudila. Pro každý panel jsem měl dva výkresy, jak pro gravírování popisků, tak pro frézování otvorů. Jenže u zadního jsem si spletl starší a novější verzi, kde jsem některé díry posunul, tak vygravírované popisky jsou posunuty také :D
Naštěstí elox a gravírování opravovaného panelu je záležitost pár korun, tak po novém roce to bude OK.

Jinak k projektu, pude o 50W PP zapojení, k tomu efektová smyčka. Preamp bude z E530. Ono děr je tam ale více i na druhý předzesilovač. Jelikož je to moje první stavba a s návrhem jsem začínal prakticky před rokem, chtěl jsem tam i druhý předzesilovač. No jelikož šly panely na frézování, už s tím nic neudělám. Takže ještě tam pude preamp od Marshalla, což bude možná zbytečné, ale třeba ho na moje hraní uživím. Celkem tedy bude mít 6 kanálů.

Součástky jsem chtěl dávat přímo na patice, při prvním pokusu jsem to tak dělal + desku s očky, ale nakonec tak jako u šasi jsem couvnul a přestavěl to na plošňáky. Přes Vánoce dám dohromady konec a Marshall preamp + efektovou smyčku. Toto zapojení jsem měl již ve staré verzi postavené, takže by neměl být problém. Ještě mě čeká ale navrhnout PCB pro E530, tak jsem zvědavý jak bude šlapat ten.

Tak jsem sám zvědavý jak to vše dopadne :)
Více včetně starého provedení zde - http://ralan.rajce.idnes.cz/Hlava_01/
Přílohy
IMG_5084.JPG
IMG_5039.JPG
IMG_5082.JPG
Naposledy upravil(a) Ralan dne 16.12.2014 23:46, celkem upraveno 1 x.
remisa

Příspěvek od remisa »

Pěkná práce. Nezapomeň postovat pokroky a potom hudební ukázky :)
Kytary : Squier Vibe 50s telecaster, Chapman Ghost fret, Chapman ML-3 Modern Pro
Apec : PRS MT-15, Mesa Thiele V30
Krabky : Zoom G3X, Marshall Echohead, Nux OD-3, TC Honey Pot, Boss GE-7
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

Pěkné, jen tak dál :wink: snad nebudeš mít problémy s brumem a šumem u toho engla, přecijen, je to higain a vidím že žhavíš vše z jednoho vinutí, nepočítáš s DC žhavením pro ty engl preampovky?
A ještě otázka, kde to necháváš frézovat, eloxovat a gravírovat, vypadá to moc pěkně :wink:

Já dneska dodělal tohle mini kombíčko, trafa z rádia, repro z rádia, pár součástek uvnitř, dobrej vintage 8)

EDIT: více fotek: http://stanley06.rajce.idnes.cz/St.Anley_-_MiniKombo
Naposledy upravil(a) Stanley06 dne 17.12.2014 8:29, celkem upraveno 1 x.
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
Ralan

Příspěvek od Ralan »

Díky :)
Z toho Engla mám trochu obavu no. Cca do týdne budu mít návrh snad hotový, tak to sem postnu, co kdyžtak změnit. Ohledně DC žhavení, s tím samozřejmě počítám, jen ještě nemám PCB fyzicky vyrobenou. Co se týče toho dlouhého plošňáku, tak tam je Marshall preamp, invertor i efektová smyčka najednou. Je to celkem univerzální, tak uvidím jak se ukáže v praxi. Korekce jsou na samotné desce, tak jako to bude i u Engla - vše přímo na panelu.

A otázka panelů. Začnu od materiálu, to beru z Feropolu. Výběr dobrý, ceny taky. Frézování byl největší problém. Jelikož jsem student a v té době jsem ještě neměl práci tak jsem hledal nejlevnější řešení. Nakonec jsem sehnal chlapíka z Dencopu ze Zlína. Trvalo to ale dva měsíce a bylo to jako fuška, takže kdybych to řešil příště, budu muset jinde. Potřeboval jsem frézovat, protože přední panel má ze zadní strany slepé díry a zahloubení. Vrchní panel jsem už nechával řezat na laseru - Josef Matušík Valašské Meziříčí.

Eloxovat jsem nechával v Bomexu na Vsetíně. Po novém roce by už ale mohli mít vychytanou technologii i chlapi co mi to gravírovali, takže to bude při jednom. No a gravírování bylo ve firmě Flashing - Valašské Meziříčí. Je to gravírované laserem, jak mě všude strašili že je to nejlepší frézovat i gravírovat na jedno upnutí, aby bylo vše přesné, tak už strach nemám. Všecko přesně lícuje, parádní práce :) Uvidíme jak po novém roce s tím eloxem. Jinak Flashing můžu jen doporučit, takovou ochotu jsem ještě nezažil. Po novém roce ještě upravím přední panel - vlastnoruční podpis :)

No nějak jsem se rozepsal, tak ještě napíšu přibližné ceny:
Materiál na všechny panely: 700,-
Frézování + řezání laserem: 800,-
Eloxování všech panelů : 600,-
Gravírování : 500,-

Ušetřit by se dalo samozřejmě - tenčí materiál a nechat to vyřezat laserem. Hold kvůli zahloubení mám přední panel 10 mm.

Tož tak...
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Stanley: Moc pěkné, budou časem nějaké ukázky? :)
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
simiruz

Příspěvek od simiruz »

Stanley: Nebyla to tesla operreta a ta lampička ECL86
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

Ralan: vidíš to, já koukal na to "staré" šasi a tam jsi měl všechno žhavení z jednoho vinutí, pokud v novém počítáš s DC žhavení preampovek, bude to oukej :wink:

Sajmon: ukázky bohužel nebudou, hned dnes to šlo k majiteli, možná časem něco od něj

simiruz: nn, bylo to nějaké Bernau, vim že na fotce na rajčeti je vidět jen jedna lampa, a to koncová el84, preampovka je schovaná, kde je vidět na další fotce samotného šasi :wink:
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
remisa

Příspěvek od remisa »

Ahoj,
nevím jestli je tohle úplně správné téma, ale lepší, než to rozházet na deset míst tady.
Dostalo se mi do rukou rádio Tesla 407U a nějak nevím co s tím. Tak by mě jen zajímalo, co by jste s tím udělali vy ostatní, třeba mě někdo inspiruje :)
Napadá mě :
- vyčistit a nechat na okrasu
- zrenovovat (po doplnění elektronky má být funkční)... ale nevím jestli mi stojí za to používat, asi bych musel řešit ještě oddělovací trafo na vstup z důvodu bezpečnosti ?
- nakonec nejzajímavější dotaz : pokusit se z tohohle šrotu udělat funkčního kytarového lampáče ?
- vyhodit do popelnice ...

http://remisa.rajce.idnes.cz/Tesla
Kytary : Squier Vibe 50s telecaster, Chapman Ghost fret, Chapman ML-3 Modern Pro
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, smůla, je to typ tzv. univerzálního přijímače pro napájení ze st i ss sítě a proto neobsahuje síťový transformátor stejně jako Talismany. Je to snad to nejméně vhodné rádio pro přestavbu na funkční kytarový lampáč. Zvol si nějakou jinou z ostatních Tebou uvedených možností.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
remisa

Příspěvek od remisa »

Díky, tuto možnost si tedy škrtám :)
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Vyčistit, přebrousit, nalakovat (tedy zrenovovat) a pokud bude fungovat, tak se přes gramofonní vstup dá hrát na kytaru a nezní to úplně blbě občas
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, Moleek Ti radí dobře co se týká renovace, ovšem hrát na to přes gramo vstup na kytaru může jen ten, komu už moc nezáleží na životě. Gramo vstup je sice přes přizpůsobovací audio trafíčko, které má k bezpečnostnímu moooc daleko. Fáze na kostře je u tohoto rádia úplně běžná věc a dnes, kdy už nemusí být fáze na levé dutince, ale klidně i na pravé bych doporučil z něj udělat jen výstavní kousek a neprovozovat to raději vůbec, beztak by to kvůli několika stanicím, které se dají na DV, SV a KV chytit ani nemělo význam.
Pro Moleeka schema, aby si uvědomil, jakou nebezpečnou πčovinu Ti radil.
http://media1.webgarden.cz/images/media ... 2C422U.jpg
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Přikláním se k Tube Guru a jen bych podtrhnul nedoporučení pořipojovat podobnou věc k síti. Dekorace z toho bude ovšem velmi hezká, když si s tím pohraješ. Určitě to nevyhazuj do popelnice. Pokud se toho budeš chtít zbavit, tak zkus navrhnout nějakému sběrateli výměnu třeba za německého Bernau Nauena, ten je na kytarový aparát velmi vhodný, nebo za láhev rumu, na tu se sice moc hrát nedá, ale také má své kouzlo.
remisa

Příspěvek od remisa »

Díky oběma za rady!
Na schéma jsem se díval už dříve, proto mi šlo o tu bezpečnost.
Pokusím se uskutečnit doporučovanou výměnu ( jako bych podobných blbostí na práci neměl už víc než dost ... :) ) a když se to nepovede, tak z něj udělám dekoraci.
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Prosím nepouštěj se do renovace před důkladnou konzultací s opravdovým odborníkem-sběratelem. Hlavně to nelakuj. Zkus to s někým takovým vyměnit za novější (sběratelsky nezajímavé) součástky pro vlastní stavbu. Každému sběrateli se doma válí zásoba takových střev, co ti poslouží líp.
Odpovědět

Zpět na „Aparatury“