co hrat, styl Gary Moore atp.

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
Davy

co hrat, styl Gary Moore atp.

Příspěvek od Davy »

Nejak jsem uviznul na mrtvym bode, nemuzu najit nic zajimavyho co bych si zahral. Jsem takovej, rekl bych, vecnej zacatecnik. V posledni dobe jsem se ucil treba While My Guitar Gently Weeps, pak Vltavu v uprave Wolfa Hofmana. Pak jsem objevil Garyho Moora, zkousel jsem The Loner, Parissienne Walkways, samozrejme jsem si to musel na par mistech zjednodusit a tu druhou koncim v pulce :) Nebo se mi libi predehra k Claptonove The River of Tears. (trivialni, ale hezky)
Hledam nejakou melodickou, nejlepe ciste instrumentalni kytarovou vec. Ne technicky komplikovanou, abych to jako zacatecnik zvlad aspon tak nejak prehrat. Prohledavam obcas tohle forum, ale tady se zrejme takovyhle veci moc neresej. Z toho co se tady doporucuje zacatecnikum jsem vytezil akorat klasiku, Nothing else matters a solo z Knocking on heawens door (ale to je hrozne kratky).
daimondia

Re: co hrat, styl Gary Moore atp.

Příspěvek od daimondia »

Skus třeba něco od Santány Samba pa ti. nebo od garyho Still Got The Blues
https://www.youtube.com/watch?v=SYkTwX9rheg
https://www.youtube.com/watch?v=4O_YMLDvvnw
Davy

Příspěvek od Davy »

Dik, ten Santana vypada pouzitelne :) Still got the blues, z toho uz jsem vytezil co se dalo, tam narazim na jeho styl gradovani skladby tim ze tam zacne cpat cim dal tim vic cim dal tim rychlejsich a delsich behu.
biker_xx

Příspěvek od biker_xx »

Byl jsem na tom hodně, hodně podobně, vč. několika titulů, co jsi tu napsal. Pak jsem narazil na tohle a úplně mě to pohltilo:

Není to nic profláklýho, je asi jedinej zajímavej song nějaký maďarský pop-rock kapely. Je to melodický, jednoduchý a docela to odpovídá stylu, o jakym píšeš. Pak taky můžeš zkusit tohle:

To profláklý je až běda... ;-)
- 2008 Gibson Les Paul Standard
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1999 Fender Stratocaster USA Custom Vintage
- 1986 Gibson Explorer
---------------------------------------
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2021 Gibson Hummingbird Custom Adirondack
Davy

Příspěvek od Davy »

taky dobry, dik. :)
Gobak

Příspěvek od Gobak »

Když z toho vyzobeš jen kytary.
Gibson SG Special '96, Marshall JCM 2000 TSL 601+homemade box 1x12", Dunlop, EHX, Boss, Line6, Ibanez...
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“