FENDER Mustang II V2 + RP155

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Lobo

FENDER Mustang II V2 + RP155

Příspěvek od Lobo »

Zdravim,
dostal jsem tip na koupi Fender Mustang II V2 komba a dle youtube se mi jeho zvuk velmi líbí. Otazkou je zda není blbost si kupovat modelingové kombo, když už mám doma multiefekt Digitech RP155 z kterého se mi ovšem zvuky efektů na současném obyčejném setovém kombu vůbec nelíbí a nevím ani jestli bude nějaké rapidní zlepšení při lepším kombu. Čili moje konkrétní otázky se kterými si nevím rady:

a) Mám si koupit nemodelingové kombo a používat RP 155..v tom případě potřebuju ale poradit jaké kombo, aby bylo kvalitativně lepší nebo stejné jak Mustang II.

b) Když si koupím Mustang II můžu s ním nějak využít i tu RP 155 nebo mi k ničemu už nebude?

Ješte doplním, že to kombo budu používat na domácí hraní.

Díky za odpověd
filo01

Re: FENDER Mustang II V2 + RP155

Příspěvek od filo01 »

Youtube by pro tebe mělo být jen podpůrné vodítko, zvukově je to v reálu často jinak (a hůř). Osobně nevidím žádnou výhodu v použití kombinace RP & Mustang, na druhou stranu na "setovém" kombu by měl problém asi i dražší mulťák. Pokud chceš lepší kombo, tak je Mustang na doma dobrá volba, s klidným svědomím bych se Digitechu zbavil.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Strich Pipe Tones, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, Minirig4, iPad + pluginy
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

No, za ty peníze by už možná stálo za to pouvažovat o nějaké malé lampičce a krmit to tím Digitechem.
Lobo

Příspěvek od Lobo »

Mno koukal jsem na lampy a za tu cenu bych sehnal jen uplně nejlevnější a do toho se mi moc jít nechce. Krom toho ty efekty navíc se můžou hodit a aspoň to můžu porovnat s tim digitechem pak :-). Mno koupim toho Mustanga teda. Díky za rady :-)
Elkesar

Příspěvek od Elkesar »

Mno ještě malé upozornění, modelingové komba si obecně s multiefekty moc dobře nerozumí. Vzniká často docela dost šumu, pískotu atd. Plus s železným pravidlem tyhle komba nemají efektové smyčky, takže jsi ve výsledku omezený na čistý signál....
Gibson Les Paul Studio 2014
Elkesar mod baryton strat (RM snímače)
Furch Durango
Roland JC-22,Roland Cube Street Ex,Micro cube
Boss TU-3W ,Boss MO2,Boss DA2,Boss TE 2,Boss Dm-2W,Digitech Istomp,Boss Cp1-X,Behringer VP1,Digitech Jamman,Whammy 5
Lobo

Příspěvek od Lobo »

Tak kombo už mi přišlo a zvuk mi přijde dobrej akorat některé presety maj celkem šum. Když zapojim ten digitech tak při clean presetu na kombu je to poměrně bez šumu bych řek takže i ten můžu využít např na drumy :-).
filo01

Příspěvek od filo01 »

Lobo píše:Tak kombo už mi přišlo a zvuk mi přijde dobrej akorat některé presety maj celkem šum. Když zapojim ten digitech tak při clean presetu na kombu je to poměrně bez šumu bych řek takže i ten můžu využít např na drumy :-).
tak to ho strč spíš do AUXu, ve FUSE si můžeš nastavit noise gate dle potřeby.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Strich Pipe Tones, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, Minirig4, iPad + pluginy
Lobo

Příspěvek od Lobo »

filo01 píše:tak to ho strč spíš do AUXu, ve FUSE si můžeš nastavit noise gate dle potřeby.
Mno ta moje RP155 nemá aux input
José

Příspěvek od José »

filo myslel kombítko..
Lobo

Příspěvek od Lobo »

tak v tom připadě vubec nevim vo co GO, ani se mi nedaří dohledat žadný informace k čemu AUX slouží :-)
José

Příspěvek od José »

K pouštění čehokoliv, co nechceš hnát přes preamp. (různé podklady pro cvičení, rytmický podklad apod.).
Jinak podle mě ti dával filo dvě informace:
1) bicí podklad do aux vstupu
2) když ti šumí preset dej tam ve Fuse ještě noise gate..
Sandokan

Příspěvek od Sandokan »

Asi myslel v pripade, ze si tam chces poustet ty drum patterny do komba. AUX in u komba slouzi k tomu, aby sis do nej jackem pichnul treba mp3 prehravac nebo podobny zdroj audia a bude ti to hrat z komba pekne jako podklad....Nevim, na co jineho by to slo vyuzit. Me to teda v pripade, ze tam pichnu komp (ze zvukovky), trochu brumi, ale to bude nejake issue se zasuvkama, uzemnenim, rozvodama atp tady v byte....pokud tam pichnu audio zarizeni, ktery neni napajene ze zdi, tak to je krasne ciste......tim sem chtel rict, ze pokud napajis RP155 ze zasuvky, tak to muze/nemusi brumet/sumet i pres ten aux(jinak/vic/min),
Lobo

Příspěvek od Lobo »

To s tim noise gate jsem pochopil a díky moc za vysvětlení k čemu slouži ten AUX, ale otázka pořád je kam to pichnout do toho RPčka? Do zdířky pro zapojení sluchátek asi co?
Sandokan

Příspěvek od Sandokan »

jj, tam, nebo jestli to ma nejaky jiny vystup na repraky, tak klidne tam.
filo01

Příspěvek od filo01 »

José & Sandokan: Díky za dovysvětlení Lobovi, koukám, že jsem informační hodnotu svého příspěvku dost přecenil ;)
Lobo

Příspěvek od Lobo »

Tak po delším testování toho Mustanga musim říct, že efekty se mi líbí a co se týče hrani se sluchátkama jsem naprosto spokojen. Bez sluchátek už je to ale horší..pokud necham defaultní hlasitost u presetu tak to zní jako fajn jenže tak nahlas to fakt doma mít nemůžu, když to dám na polovinu, tak je ten zvuk o dost horší. Existuje vubec nejake kombo, které i pri snížené hlasitosti zní stejně dobře?

PS: zatim jsem netestoval FUSE
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“