Paličky

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Odpovědět

Z jakého materiálu jsou paličky nejkvalitnější.

Z Hikoru
55
81%
Z javoru
5
7%
Z habru
4
6%
Z dubu
4
6%

Celkem hlasů: 68

Windy

Re: Paličky

Příspěvek od Windy »

R-Stick hm... celkem ostrá slova :-)
ale technologie popsaná dobře, a pokud někdo z výrobců používá jinou technoligii, vsadím se, že ji sem nebude jako svoje výrobní tajemství psát.

Nicméně... já jsem na rozdílný zvuk paliček dost citlivá pořád a slyším ho i při hraní do soupravy. Takže jsem celou situaci vyřešila tak, že si v obchodě paličky vybírám právě podle toho, zda zní stejně. :-)
Moje zkušenost: asi bych mohla zvukově vybrat stejně znějící paličky u druhojakostních packů ale tam se zase stává, že nejsou rovné. Proto hraju s výběrovýma a nelituji.

Ohledně výdrže: mám zkušenost takovou, že špatná technika hry výrazně zkracuje životnost paliček (potvrdilo mi to i několik dalších dlouholetých hráčů na bicí) takže jako investici dobudoucna piluji techniku a počet paliček? Denně cvičím 2 hodiny a pár hikorových paliček od balbexu mi v současné době vydrží 3-4 měsíce.
přiznávám, že nehraju rimshoty, ale na hi-hat a ride cvičím hodně. a to jak hráškem tak tělem. :-)

závěr: jedině zvukově stejné hikorové paličky. :-)
RonnieCZ

Příspěvek od RonnieCZ »

To uz je sranda ne? Dobry, doma pri cviceni na podlozce to mozna taky poznam, ale na zkousce/koncerte je mi to jednak uplne jedno, ale hlavne nemam sanci poznat, ze hraje kazda jinak.

Pouzivam teda Vic Firth American Classic 3A a mel jsem uz cca 15 paru a tohle jsem fakt nezaznamenal, takze si myslim, ze je to dobra blbost dle toho vybirat palicky a zajimalo by me, kolik bubeniku to dela...
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Já teda ne. A ani nikoho (osobně) neznám. Nedovedu si to ani představit, jak bych to dělal. V "zásobníku" mám asi 6ks. paliček, aby byly po ruce. A je mi úplně jedno, ze kterého jsou páru. Dlouhá léta jsem hrával se špilkama, tam jsem to taky nepároval :mrgreen: :mrgreen: .
Nicméně dovedu si představit, že to může být pro někoho velmi důležité. Bude to silně individuální, tak jako spousta věcí v našem oboru :wink: .
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Windy

Příspěvek od Windy »

RonnieCZ píše:To uz je sranda ne? Dobry, doma pri cviceni na podlozce to mozna taky poznam, ale na zkousce/koncerte je mi to jednak uplne jedno, ale hlavne nemam sanci poznat, ze hraje kazda jinak.

Pouzivam teda Vic Firth American Classic 3A a mel jsem uz cca 15 paru a tohle jsem fakt nezaznamenal, takze si myslim, ze je to dobra blbost dle toho vybirat palicky a zajimalo by me, kolik bubeniku to dela...
No já to právě slyším doma... při cvičení vyrovnanosti úderů je důležitý každý zvuk a já ty rozdíly poznám i ve sluchátkách.
Na koncertě bych asi také neřešila lehký rozdíl zvuku. Ne z toho důvodu že by to nemohlo být slyšet ale spíš z toho důvodu, že na koncertě už člověk hraje naučené věci a ví, že hraje dobře. :-)

ZZbar: no vidíš tak teď jednoho znáš, protože já to tak dělám a nemyslím si, že by se na tom v blízké budoucnosti cokoliv změnilo. :-) I když - je fakt že s těmi 21 měsíci výuky na bicí ještě zdaleka nejsem bubeník.
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

Windy píše:.....Na koncertě bych asi také neřešila lehký rozdíl zvuku. Ne z toho důvodu že by to nemohlo být slyšet ale spíš z toho důvodu, že na koncertě už člověk hraje naučené věci a ví, že hraje dobře. :-)...
:)))) takhle úplně bych to neřekla..... na koncertním podiu nebo třeba s kapelou ve zkušebně je jednak takového hluku, že nějaké drobné rozdíly ve zvuku opravdu řešit netřeba, dokonce ani přez "peáčko" k lidem nejdou.... a taky má bubeník mnoho jiných starostí v takové chvíli, než posloucht do detailu zvuk svých paliček.
každopádně zase naprosto dokonale poznám, i nahlucho, nejsou-li obě paličky stejné.... ať už je to nějaký odštíplý materiál, počátek nudoucího zlomu paličky, atd.
Stejně tak každý milimetr nadélku či na tloušťku, od kterého se palička co držím v ruce liší od mého běžného modelu....
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
R - stick
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od R - stick »

Windy píše:R-Stick hm... celkem ostrá slova :-)
ale technologie popsaná dobře, a pokud někdo z výrobců používá jinou technoligii, vsadím se, že ji sem nebude jako svoje výrobní tajemství psát.
Být tebou, tak bych na to nevsázel, protože jinak prohraješ. Jestli chceš paličky třídit podle jejich tónové charakteristiky, pak musíš nutně tuto charakteristiku nějak změřit a nějak porovnat. To neobejdeš. A žádnou jinou technologií to nezměříš tak, aby se z toho dalo relevantně a hlavně dlouhodobě vycházet. Pokud ti nějaký český výrobce tvrdí, že takto třídí své paličky, a že ti víc neřekne, protože je to výrobní tajemství, tak kecá, a jediné výrobní tajemství je v tom, že nic takového nemá. Jen pro představu: potřebuješ na to docela velkou místnost nebo halu s akustickou úpravou + celou technologii - což v reálu představuje investici cca 10 - 15 mil. Víš, kolik by musel takový výrobce udělat paliček, aby to finančně utáhl?

Na druhé straně tvoje požadavky na dokonalé spárování paliček jsou plně opodstatněné, protože ty ten rozdíl slyšíš, a protože to slyšíš, tak tě každá zvuková odlišnost dokáže docela pěkně rozhodit. Což je pro tebe problém, protože se pak nemůžeš soustředit na vlastní hru. Patříš zkrátka k menšině muzikantů s absolutním sluchem, což ti přináší řadu výhod a řadu nevýhod. Takže pro tebe je v podstatě jediná možná cesta kupovat dobře spárované paličky a vybírat si firmy, které to umějí.
www.rstick.com - bubenické paličky
www.sferabubeniku.info - největší bubenické diskusní fórum na českém webu
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“