Aparáty Made in China: překvapení i zmetky
Pravidla fóra
Aparáty Made in China: překvapení i zmetky
Omlouvám se jestli to tu někde je, já to nenašel. Je to prosté znáte hlavu nebo kombo které je dělané v chine a nestojí za nic? Napište to asi nebudu sám koho to zajímá
Něco jsem četl o Peavy že část zesíků se dělá v číně...
Díky za odpovědi jo a rejpání si nechte jinam. Díky.
Něco jsem četl o Peavy že část zesíků se dělá v číně...
Díky za odpovědi jo a rejpání si nechte jinam. Díky.
Naposledy upravil(a) Nero dne 28.03.2014 19:43, celkem upraveno 2 x.
Důvod: Sloučil jsem ti dva příspěvky psané za sebou. Nauč se používat tlačítko UPRAVIT. Díky.
Důvod: Sloučil jsem ti dva příspěvky psané za sebou. Nauč se používat tlačítko UPRAVIT. Díky.
Re: komba a hlavy china
ANO znám! Například komba Stagg nemají úplně nejušlechtilejší tón, to jsi ale asi slyšet nechtěl co
? Jinak zemi původu bych zas tak neřešil, ono to made in USA nebo UK může taky ve výsledku znamenat, že to v číně smontujou a v jiné zemi (řekněme s lepší pověstí..) tam nalepí logo a dají do krabice.
Nové album Dusty road:
https://thetrainrobbers1.bandcamp.com/album/dusty-road
Spotify: https://open.spotify.com/artist/1nDGZua ... l_branch=1
fb: https://www.facebook.com/TheTrainRobbers.cz/
https://thetrainrobbers1.bandcamp.com/album/dusty-road
Spotify: https://open.spotify.com/artist/1nDGZua ... l_branch=1
fb: https://www.facebook.com/TheTrainRobbers.cz/
Hele beru vše teda jen to slušně napsáno víš jak, každý má zkušenost s něčím a nechci slyšet já mam buginu za 50 litrů a nic lepšího neni ale hele měl sem ... a na prd...protože...
- mirostrat
- Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
- Kontaktovat uživatele:
neviem čím má být tato téma prínosom , chceš počuť od niekoho s lampovým pultom MIDAS , že nahráva jak Behringer XENYX UFX 1604

Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
- Alternátor
Asie není nutně špatná. Vyhnul bych se vyloženě čínskejm noname značkám, ale pokud koupíš lampu od známýho výrobce s tím, že nižší řady dělá v Číně, nemusel by to bejt problém. Vyloženě z Číny jsem měl Laney LC 15 a byl to aparát naprosto v pohodě udělanej s dobrým zvukem. Z Vietnamu Blackstara HT-1, dobrej malej aparátek a teď mám opět z Vietnamu Marshalla DSL a není s ním jedinej problém, narozdíl od kolegy JCM1 made in UK. Nezáleží vyloženě na zemi původu jako spíš na tom, co konkrétně koupíš.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Tak ty máš stejně Twin Reverb, tak co řešíš?alastor píše:Díky za odpovědi jo a rejpání si nechte jinam. Díky.
Beztak se součástky vyrábí ve většině případů v Asii. To je pak jedno, že to někdo smontuje v UK nebo v USA..
- Hegrik
- Kontaktovat uživatele:
Mám pocit že tohle téma je na téma - Mám kombo za padesát klacků tak na vás jdu machrovat a aby toho nebylo málo tak chci aby jste mi napsali jaký máte čínský šmejdy.
I když pokud na něj narazí třeba Martina či Lorenzo (nebo to mám psát dohromady?) tak by se debata jistě mohla krásně rozvinout
A abych nebyl OT tak ted mám poctivýho nečínskýho Peaveyho a nevidím jedinej rozdíl mezi ním a všema ostatníma china věcma co jsem měl (samozřejmě v rámci ceny a parametrů)
No a nakonec si myslím že nejzajímavější debata by tu mohla být o zvláštních čína značkách jako je třeba E-Wave a podobně,
I když pokud na něj narazí třeba Martina či Lorenzo (nebo to mám psát dohromady?) tak by se debata jistě mohla krásně rozvinout
A abych nebyl OT tak ted mám poctivýho nečínskýho Peaveyho a nevidím jedinej rozdíl mezi ním a všema ostatníma china věcma co jsem měl (samozřejmě v rámci ceny a parametrů)
No a nakonec si myslím že nejzajímavější debata by tu mohla být o zvláštních čína značkách jako je třeba E-Wave a podobně,
Twin reverba jsem zdědil po dědovi byl na hadry a svépomocí jsme ho opravili.mam ho vystavenýho jako památku a hraju na něj vyjímečně. Proto jsem založil téma na kombo aby mi někdo poradil a toto téma jsem založil jen pro diskuzi aby jsme pochválili nebo zhanili nějaký aparát zkrátka pokecali. Ale koukam že to stejně nemá cenu. Díky všem ohaj.
- mirostrat
- Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
- Kontaktovat uživatele:
asi som brzda , ale čo chceš poradit dobré čínske kombo ? 
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Ne, on chce vědět jen ty, který za nic nestojí.. Kdy se tu rozjede flame? 
Jak jsem již psal nemá to cenu. Prosím moderátory o zamčení děkuji.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Zrovna E-Wave z mých zkušeností byla hodně zajímavá značka, ty jejich aparáty za pár korun hrály velmi solidně. Škoda, že tak rychle zmizely...Hegrik píše: No a nakonec si myslím že nejzajímavější debata by tu mohla být o zvláštních čína značkách jako je třeba E-Wave a podobně,
Já bych to nezamykal, trochu to přejmenuju a možná to i bude téma co k čemu.alastor píše:Jak jsem již psal nemá to cenu. Prosím moderátory o zamčení děkuji.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
Re: Aparáty Made in China: překvapení i zmetky
Trochu si prihreju polivcicku - E-Wave mam, kombo 30W, neni to spatny aparat a dilenske zpracovani je celkem slusne (az na tu bednu z drevotrisky, ta je zbytecne tezka, mohli to udelat z preklizky). Cisty kanal je pekny, takovy skoro fendrovsky, da se gainem prebudit do crunche a pekne reaguje na overdrive krabicky. Zkresleny je horsi, trochu moc zabasovany .
Momentalne je na prodej, protoze mam doma ponekud "prekombovano" a Laney LC-50 i Kustom Defender 50 jsou precejen o trosicku lepsi, nebo spis memu srdci a uchu milejsi... Ale jinak jsem byl s E-Wave spokojen, za cele ty 3 roky zkouseni a koncertovani s nim nebyly zadne problemy.
Momentalne je na prodej, protoze mam doma ponekud "prekombovano" a Laney LC-50 i Kustom Defender 50 jsou precejen o trosicku lepsi, nebo spis memu srdci a uchu milejsi... Ale jinak jsem byl s E-Wave spokojen, za cele ty 3 roky zkouseni a koncertovani s nim nebyly zadne problemy.
Hraju výhradně na šrot.
Kluci a co ten nový Randall RD - teda na kolik nový nevím, nejsem zrovna rychlík, co se týče novinek. Ale co jsem se díval na YT na ukázky tak si to docela chválí. Zdá se mi to že je to celkem Fajn udělaný apec s velice konkrétním čitelným a moderním zvukem. Hrál na to někdo? Je to myslím taky Číňan ne? I laney Ironhart hraje celkem pěkně a je to dělané v číně. A Beztak i v té mojí Mese budou součástky vyrobené na thaiwanu, nebo podobné s****y a co sem četl, tak to tam montují taky nějací asiati. Nedávno sem to měl rozebrané kvůli lampám a že by to byl zázrak... A zvukově se mi to vůbec nelíbí. Až když to přeleze přes zvukaře a s kapelou. To pak jo... 
Apec: Jet city JCA 50+ 1*12 Engl homemade box (1* cellestion vintage 30),
Kytara: Pořízka Stratocaster SSS
Kytara: Pořízka Stratocaster SSS
Uz par let hraju na Voxe AC30 z Ciny. Jedine co jsem udelal, byla vymena kondenzatoru ve zdroji. Od te doby spokojenost.
Zdar všem, proč podléháte fámě, že v Číně neumějí vyrobit kvalitní výrobek. Číňané za tu negativní pověst v žádném případě nemohou. Mohou za to "západní firmy", které rády využívají levnou pracovní sílu, ale kvalitní součástky jim v rámci snižování nákladů nejsou ochotny dodat. Jsou zkrátka nuceni dělat s tím co dostanou. Jejich práce je však kvalitní. Možná trochu OT, ale už mě to neoprávněné podceňování čínských výrobků štve
. Hodně úspěchů s aparáty "Made in China" !
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Souhlas. V Číně nechávají vyrábět své věci i věhlasné firmy. Jde jen o to, že ty známé firmy si většinou udělají jakýsi dohled na výstupní kvalitu výrobků, aby nepoškodily dobré jméno své značky.
Za sebe říkám, že se nápisu "made in China" nebojím. Ale kdybych měl vedle sebe dvě stejná, ale lautr stejná kombíčka (stejné ceny), jedno made in USA a druhé made in PRC, šáhnu po tom USA. V praxi je ale výskyt této situace nepravděpodobný, jelikož ji minimalizuje podmínka stejné ceny
.
Za sebe říkám, že se nápisu "made in China" nebojím. Ale kdybych měl vedle sebe dvě stejná, ale lautr stejná kombíčka (stejné ceny), jedno made in USA a druhé made in PRC, šáhnu po tom USA. V praxi je ale výskyt této situace nepravděpodobný, jelikož ji minimalizuje podmínka stejné ceny
Mám teď doma na test Randall RD40 kombo. Hraje to překvapivě dobře, nic nechrastí, clean je skoro Fender, zkreslený je hodně středový, což mě trochu udivilo, čekal jsem spíš metalové V. Jako zápory vidím větrák, který je dost slyšet a který se točí neustále a pak váhu , asi způsobenou šetřením na materiálu, tady to nejlevnější- dřevotříska i na ozvučnici a pak kovová mřížka vepředu i vzadu.
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
https://www.youtube.com/watch?v=GqK1_S4 ... .be&t=2m9sHendrek píše:Souhlas. V Číně nechávají vyrábět své věci i věhlasné firmy. Jde jen o to, že ty známé firmy si většinou udělají jakýsi dohled na výstupní kvalitu výrobků, aby nepoškodily dobré jméno své značky.
Za sebe říkám, že se nápisu "made in China" nebojím. Ale kdybych měl vedle sebe dvě stejná, ale lautr stejná kombíčka (stejné ceny), jedno made in USA a druhé made in PRC, šáhnu po tom USA. V praxi je ale výskyt této situace nepravděpodobný, jelikož ji minimalizuje podmínka stejné ceny.
Jinak nejde jen o dohled, vše to začíná už konstrukcí a volbou materiálů, a potom je teprv výroba a výstupní kontrola. Pokud se něco projektuje od začátku jako levnej šmejd, tak je v pořádku, že je z toho na konci levnej šmejd
Takže opravdu není PRC jako PRC.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Bugery jsou bezva apce, ne? za tu cenu ! Pořád se mluví o tom, že hrajou dobře ale jsou (mohou být :-/ ) poruchové, kvůli sériovce, použitým součástkám atd. Ale není to podobná legenda jako zkroucené krky a vypadané pražce na asijských kytarách? Zatím jsem nic takového neviděl.
Kolega má Randalla 50W, China a bez vady. Já mám německý Engl Thunder a už jsem v něm musel letovat jeden studeňák.
Kolega má Randalla 50W, China a bez vady. Já mám německý Engl Thunder a už jsem v něm musel letovat jeden studeňák.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)