Neber si to zle, ale rád bych tě zkusil přesvědčit, že bazar je opravdu výhodný a troufnu si říct, že se základními pravidly i bezpečný.
1) Bývají tam často kytary, které nesou minimální známky používání (kolikrát i v záruce) a jsou třeba za poloviční cenu, než nové. Takže tam seženeš kytaru o třídu lepší za stejné peníze jako za novou.
2) Často tam jsou kytary i od známých lidí zde z fóra, takže nižší riziko nějakého šuntu, protože už ji kupovali se zkušenostmi a nevybrali špatný kus.
3) V případě, že ti kytara nebude vyhovovat- tvar, krk, zvuk, váha nebo budeš chtít zkusit něco jiného (a věř, že ikdyž myslíš, že ne, tak po nějaké době změníš názor

), tak ji potom můžeš na bazaru opět prodat s minimální finanční ztrátou.
4) Několikrát se tu dokonce i někdo nabídl, že jeli se začátečníkem kouknout na kytaru společně a on mu ji zkouknul, když se na to dotyčný necítil.
5) Hromada lidí dnes hořce lituje, že neposlechli rady a trvaly na novém zboží, trochu se oťukali a vidí, co mohli mít za stenou cenu a nebo jim zaslzí oko, když vidí za kolik se tam jejich výbava dá prodat a kolik za ní dali oni. Já mezi ně naštěstí nepatřím a jsem jedině rád.
Toť vše, pokud i teď řekneš, že trváš na nové, tak už o bazaru ani slovo a kouknem se jen na nové.
Menší kombíčka jdou nastavit tak, že je zvuk v pohodě a přitom tě neslyší do vedlejší místnosti, ale samozřejmě, to už je pak na tobě, až to budeme řešit ve spravné sekci- konec OT.
Jinak iluze si klidně nedělej, ale s tímhle rozpočtem se dá vybrat hodně slušná výbava (zvlášť na bazaru) a zvuku na videích se budeš moct i přiblížit (pokud vynecháme studiovou kvalitu atd.)
Tvoje původní vlákno jsem sloučil s jedním starším (náhodou jsem ho zakládal já), tak si ho pročti, pokud jsi to neudělal a myslím, že ti pomůže nastínit situaci (např. vysvětlení různých typů tremol, pokud bys ho na kytaře chtěl atd.)