Vyber sluchatek vs schopnost slyset dany rozsah Hz sluchatek
Pravidla fóra
-
karel.novak
Vyber sluchatek vs schopnost slyset dany rozsah Hz sluchatek
Procetl jsem si poctive a kompletne vlakno "FAQ - Základní výbava pro domácí nahrávání ", kde se o sluchatkach samozrejme pise take, ale i presto si dovolim zalozit toto vlakno samostatne pro radu vyberu kvalitnich sluchatek.
Jako nastavajici majitel Korgu Krome si chci k nemu poridit nejake kvalitni sluchatka. Nevim zda je uplne rozumne kupovat sluchatka za tisice a nestaci nejake zakladni s ohledem na rozsah Hz, ktery nemusim ani slystet. Proto se chci zde poradit se zkusenejsimi.
Co mi nejvice vrta hlavou je, ze u velmi drahych sluchatek je rozsah (Hz) napr. co jsem nasel 5.000 - 35.000 Hz, ale uslysim vubec tento rozsah, kdyz se rika, ze lidske ucho je schopne vnimat pouze nejaky rozsah Hz?
Citiji (zdroj z wikipedie):
"Člověk dokáže slyšet frekvence přibližně v rozmezí 20 Hz až 20 kHz. Někteří mladí lidé dokážou slyšet frekvence mírně nad 20 kHz, naopak s přibývajícím věkem se horní hranice snižuje."
Dekuji za osvetu a radu.
Jako nastavajici majitel Korgu Krome si chci k nemu poridit nejake kvalitni sluchatka. Nevim zda je uplne rozumne kupovat sluchatka za tisice a nestaci nejake zakladni s ohledem na rozsah Hz, ktery nemusim ani slystet. Proto se chci zde poradit se zkusenejsimi.
Co mi nejvice vrta hlavou je, ze u velmi drahych sluchatek je rozsah (Hz) napr. co jsem nasel 5.000 - 35.000 Hz, ale uslysim vubec tento rozsah, kdyz se rika, ze lidske ucho je schopne vnimat pouze nejaky rozsah Hz?
Citiji (zdroj z wikipedie):
"Člověk dokáže slyšet frekvence přibližně v rozmezí 20 Hz až 20 kHz. Někteří mladí lidé dokážou slyšet frekvence mírně nad 20 kHz, naopak s přibývajícím věkem se horní hranice snižuje."
Dekuji za osvetu a radu.
Re: Vyber sluchatek vs schopnost slyset dany rozsah Hz sluch
Těch 20Hz - 20kHz mají každá PC sluchátka, takže dát za sluchátka víc než 80,-Kč nemá smysl, všechny hrají stejně 
Teď vážně.
Přestaň meditovat nad papírovými nesmysly.
Jednak v tom máš zmatek (od 5.000 HZ žádné nehrajou, to bys toho moc neslyšel), jednak papír snese mnohé, a jednak bez udání útlumu na krajních frekvencích je to údaj k ničemu. Podstatnější je frekvenční průběh.
Doporučuji vyzkoušet do 1000,- Kč Superlux HD-660 (uzavřená) nebo Superlux HD-681 (polouzavřená, já mám verzi B se zdvihem na basech). Ty druhé stojí 600,- a za tu cenu hrají fakt dobře. Jestli přes ně chceš jenom hrát, budou myslím stačit.
Každopádně vyzkoušej, a nevybírej podle frekvencí, a zkus i sluchátka do cca 3.000,-
Teď vážně.
Přestaň meditovat nad papírovými nesmysly.
Jednak v tom máš zmatek (od 5.000 HZ žádné nehrajou, to bys toho moc neslyšel), jednak papír snese mnohé, a jednak bez udání útlumu na krajních frekvencích je to údaj k ničemu. Podstatnější je frekvenční průběh.
Doporučuji vyzkoušet do 1000,- Kč Superlux HD-660 (uzavřená) nebo Superlux HD-681 (polouzavřená, já mám verzi B se zdvihem na basech). Ty druhé stojí 600,- a za tu cenu hrají fakt dobře. Jestli přes ně chceš jenom hrát, budou myslím stačit.
Každopádně vyzkoušej, a nevybírej podle frekvencí, a zkus i sluchátka do cca 3.000,-
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
-
karel.novak
V zadnem pripade nechci meditovat nad nesmysly, ale jako "lajk" vnimam cenu sluchatek, ktera se odviji od nejakych parametru, ktere maji uvedene. Je pak tezke se v tom orientovat a uz vubec zakoupit pres eshop na dalku, pokud jsou ty patametry nesmyslyČavli píše:Přestaň meditovat nad papírovými nesmysly.
Ale diky za tip, cena se mi zamlouva, akorat ty se zvyraznenim basu "B" (HD-681B?) jsem nenasel. V nabidce na kytray.cz jsou pouze HD-681 a HD-861 EVO a u obou je uplne stejny popis i parametry? Vyborne k rozenani krome ceny v cem jsou jine
A kdyz jsme jeste u tech parametru, tak jak moc je dulezity udaj (i pro kvalitu) "Impedance" ?
Treba u tech prvnich co doporucujes (HD-660 za 990 Kc) je Impedance 250 a u tech dalsich (HD-681 za 590) jen 32. Citlivost je jinak vsude stejna 98 dB.
-
karel.novak
Vse krasne vysvetleno a popsano v tomto clanku:
http://avmania.e15.cz/jake-technicke-pa ... u-dulezite
Pred zalozenim vlanka jsem tyto info zda na foru nenasel, mozna by stalo za to i takove veci zde uvest, myslim, ze jsou velice uzitecne.
http://avmania.e15.cz/jake-technicke-pa ... u-dulezite
Pred zalozenim vlanka jsem tyto info zda na foru nenasel, mozna by stalo za to i takove veci zde uvest, myslim, ze jsou velice uzitecne.
Dělají 3 verze
681
681 B (snad bass, možná balanced, ale znějí basověji)
681 F (snad flat)
Koupil bych ty 681B, mně vyhovují - tady jsou frekvenční průběhy

EVO bude nějaký "vylepšený" model - neznám.
HD-660 mají impedanci 150 Ohmů - není to podstatný údaj pro dané použití.
Hlavně nehledej přímou úměru mezi cenou a nějakým papírovým parametrem.
681
681 B (snad bass, možná balanced, ale znějí basověji)
681 F (snad flat)
Koupil bych ty 681B, mně vyhovují - tady jsou frekvenční průběhy

EVO bude nějaký "vylepšený" model - neznám.
HD-660 mají impedanci 150 Ohmů - není to podstatný údaj pro dané použití.
Hlavně nehledej přímou úměru mezi cenou a nějakým papírovým parametrem.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
-
karel.novak
Diky moc za info.
Jinak, tohle chapu:

Jinak, tohle chapu:
Ale nechapu, podle ceho pak delaji cenu sluchatek, kdyz udavane parametry jsou spise jen "reklamni tah"", tak asi jen podle vzhledu a materialu nebo podle vahyČavli píše:Hlavně nehledej přímou úměru mezi cenou a nějakým papírovým parametrem.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Parametrů je spousta: použité měniče, konstrukce, citlivost, frekvenční rozsah (ano, i ten, byť má opravdu smysl jen při uvedené toleranci). Legrace je ta, že charakter zvukového podání nikde nenajdeš, je to totiž subjektivní věc. Proto neznamená, že sluchátka za 10k budou nutně hrát lépe než ta za 3k
a v tom, vybrat si pro sebe ta "nej" je to kouzlo, které prostě bez osobního poslechu neziskáš. Ještě mohou napomoci recenze nebo víc osobních dojmů ostatních, ale pokud se tyto budou tak nějak rozcházet, budeš zase na začátku.
P.
P.
- mirostrat
- Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
- Kontaktovat uživatele:
http://forum.gitaristi.sk/index.php/topic,99161.0.html skús sa tuto dohodnut , možno ti dá dobrou cenu AKG K171 MKII v bezchybnom stave
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
-
karel.novak
Diky za tip, ale nemuzu se tam dostat. Pise mi to, ze tema lezi mimo moje moznosti nebo chybi, tak si asi muzu vybrat 
Náhodou mám doma normální 681 i EVO verzi a musím říct, že jak tady pořád někdo chválí 681, tak mně přijde, že fakt nehrajou moc dobře... Až si říkám, jestli je nemám nějak vadné, protože si nemyslím, že bych byl až tak náročný posluchač. Přijde mi, že mají dost jedovaté výšky a dost mě to při poslechu obtěžuje...
Ty EVO mě na druhou stranu přijdou mnohem lepší, příjemnější na nošení i poslech a rozhodně se vyplatí si za ně tu trochu připlatit
Ty EVO mě na druhou stranu přijdou mnohem lepší, příjemnější na nošení i poslech a rozhodně se vyplatí si za ně tu trochu připlatit
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
-
karel.novak
Moleek: Díky za tip, aspoň víme, že EVO jsou lepší. Akorát mě přijdou už dost těžké 276g... ale to je asi subjektivní. Při delším používání to asi moc pohodlné nebude.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
P.
Přesně tak (y)pavlii píše:špatný závěr. Správně to má být "...teď už víme, že EVO verze Moleekovi sedí zvukově lépe...". Rozhodně to neznamená, že jsou lepší
a takhle to platí obecně.
P.
Dokonce jsem se fakt snažil, aby bylo jasné, že jde o můj názor
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Hlavně to není nic proti tobě kluku
ale přijde mi, že se až nezdravě často takhle vyvozují "obecné závěry" u těch uživatelů, kteří hledají. Jsou to super osobní postřehy, ale měli by to mít stále na paměti!
P.
P.
-
karel.novak
Souhlas, akorat jsem to myslel "lepsi" ve srovnani s predchzim modelem bez oznaceni EVO. Pokud pristoupime k vyberu subjektivne podle poslech, tak pro nekoho muzou byt nejlepsi spunty za 99 Kc nez sluchatka za 5 tisic, coz mi prijde dost nemozne, ale je demokracie, tak proc ne 
Moje rada tedy zni, nevybirejte sluchatka podle ceny ani parametru, protoze papir snese cokoliv, jak bylo receno, ale pouze dle osobniho poslechu a vyzkouseni, coz na netu neni uplne idealni stav.
Moje rada tedy zni, nevybirejte sluchatka podle ceny ani parametru, protoze papir snese cokoliv, jak bylo receno, ale pouze dle osobniho poslechu a vyzkouseni, coz na netu neni uplne idealni stav.
Hezký,
po 5 dnech tady už rozdáváš rady sám
po 5 dnech tady už rozdáváš rady sám
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
-
karel.novak
To rozhodne ne
Urcite nejsem zadny expert na sluchatka. Nicmene z tohoto vlakna je to takovy strucny souhrn v podobe rady.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jen, abych to uzavřel - když už jsem to malinko rozvířil - samozřejmě, že má smysl se o některé úsudky opřít, ale takových moc není (opět nic proti Moleekovi, snažím se to zobecnit). Každopádně i pokud se názory výrazně neliší od "běžných" lidí, co nějak pracují se zvukem a hudbou (nemyslím tím hifisty
), tak to bude mít také větší váhu.
Ale v téhle oblasti (zvuk) je prostě osobní výběr na základě svého poslechu to jediné nejsprávnější. Zbytek je výběr naslepo a výsledek je otázkou náhody a/nebo kompromisu.
P.
Ale v téhle oblasti (zvuk) je prostě osobní výběr na základě svého poslechu to jediné nejsprávnější. Zbytek je výběr naslepo a výsledek je otázkou náhody a/nebo kompromisu.
P.
- necibici
- Moderátor
- Bandzone: bandzone.cz/attacus
Zrovna jsem nedávno hledal dobrý sluchátka za dobrou cenu a uvažuju o těch HD-681..
Nemyslim si, že by rozsah 10-30kHz byl nesmysl ikdyž pod 20Hz neslyšíme, určitě to cítíme, takže tolik k rozsahu..
Může mi někdo vysvětlit výhodu polootevřených mušlí?
Doma u počítače mám Philips SHP 2500 a myslim, že jsou to bezkonkurenčně nejlepší sluchátka v poměru výkon/cena(stojí kolem 300).
Já potřebuju hlavně dobrou citlivost a těch 98dB mi nepřijde zrovna moc..
Chtěl jsem je použít k metronomu na bicí atd..
Když koukám na ty EVO, tak vypadají bytelnějc a že budou líp držet při hře?
Nemyslim si, že by rozsah 10-30kHz byl nesmysl ikdyž pod 20Hz neslyšíme, určitě to cítíme, takže tolik k rozsahu..
Může mi někdo vysvětlit výhodu polootevřených mušlí?
Doma u počítače mám Philips SHP 2500 a myslim, že jsou to bezkonkurenčně nejlepší sluchátka v poměru výkon/cena(stojí kolem 300).
Já potřebuju hlavně dobrou citlivost a těch 98dB mi nepřijde zrovna moc..
Chtěl jsem je použít k metronomu na bicí atd..
Když koukám na ty EVO, tak vypadají bytelnějc a že budou líp držet při hře?
Tama Superstar,Meinl,Anatolian,Stagg,Evans,Balbex.
-
karel.novak
Na nize uvedenem odkazu mas pekne popsany rozdil sluchatek, urcite si to precti, budes zase o neco moudrejsi, jako ja, kdy jsem taky nevedel.
http://m.avmania.e15.cz/tiskove-zpravy/ ... ce-a-druhy
http://m.avmania.e15.cz/tiskove-zpravy/ ... ce-a-druhy