flamenco kytara - dovoz ...

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
Rasguado
Kontaktovat uživatele:

flamenco kytara - dovoz ...

Příspěvek od Rasguado »

Ahoj,

původně jsem začal hrát na akustiku, ale po zhruba roce a půl hraní mě to doslova odtáhlo ke klasice, tj. nylonu a všemu, co s tím souvisí (učení not, teorie, ...).

Uvažuju do budoucna nad koupí druhé španělky. Jelikož bych chtěl časem zkoušet trochu víc i flamenco techniky (byť si nedělám žádné velké ambice :), uvažuju nad koupí flamenco kytary, neb do své stávající klasiky bych nerad vytloukl díru :)

Nic jsem zatím naživo nezkoušel, v pro mě dostupné cenové hladině (+- 10k) propravdě ani není moc z čeho vybírat, v ČR už vůbec ne, mám pocit.
Nicméně co jsem tak našel, připadá v úvahu Yamaha 182SF, Cordoba F7, nějaká Francisco Esteve, možná no-name "Mundo Flamenco 3F" (z německého http://www.mundo-flamenco.com/).
Máte někdo zkušenosti z některou z nich, řešil jste někdo podobný výběr?

Dále bych měl dotaz - v USA se dá sehnat flamenco Yamaha 172SF, která by měla být pouze jiným označením pro evropskou verzi 182SF. Bohužel zatímco v USA ji lze sehnat za cenu kolem 300USD, v Evropě stojí skoro dvojnásobek :( Vzhledem ke značce bych se nebál tu yamahu koupit přes web, nicméně ta 172SF není určena pro jiný než USA trh. Nemáte někdo zkušenosti s ... dovozem do ČR? Nevíte o nějakém zprostředkovateli, který by byl schopný/ochotný kytaru do ČR za rozumnou částku dovézt?

Díky za info.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: flamenco kytara - dovoz ...

Příspěvek od Hendrek »

Zdar. Ohledně nákupu v USA zkus třeba toto: http://www.cz-ebay.cz/
Jinak k tématu bohužel nemám co říct, snad někdo jiný.
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

Co se týče USA a ostatních států mimo EU to musí projít přes celnici. Zaplatíš 3% clo + 21% DPH a to i z dopravného (obvykle pod 125 dolarů poštovné s USA nejde) a asi 200,-Kč poště za dopravu po ČR. Pkud jsi z Prahy tak můžeš celní řízení provést s osobním odběrem na vyclívací poště v Ruzyni. Obejít se to prakticky nedá, ošidit jako že je to dar taky ne.
Takže kalkulačku a spočítej jestli se to vyplatí :(
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Rasguado
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rasguado »

džetro píše: ...
Takže kalkulačku a spočítej jestli se to vyplatí :(
Díky, oficiální dovoz se pak opravdu nijak zázračně nevyplatí, nebyl jsem si jistý zda-li by to nešlo zkusit přes ten "dar". Tak snad jedině kdyby měl nějaký známý cestu za oceán ..

Za jakékoliv rady ohledně flamenco kytary pro začínajícího budu rád ..
astan

Příspěvek od astan »

Zdravím,
tři z mých známých kupovali v nedávné době flamenco kytary u Houdka (www.houdek.cz) v Plzni.
Je to značka Martinez (čína, ale v dobré kvalitě). Cena byla 6.220,- Kč. Je to polomasiv. Všichni jsou s kytarou spokojeni. Nemají ji běžně na skladě, ale po domluvě ji objednají. Skladem mají Martinez klasické. Mezi žáky plzeňských hudebních škol a konzervatoře jsou tyto kytary hodně rožšířené a je s nimi spokojenost. Musím ještě upozornit, že mezi klasickou a flamencovou kytarou není zas takový rozdíl, takže pokud svoji kytaru vybavíš golpeadorem a trochu snížíš dohmat - ale nepřehnat to - máš to taky. Pokud jsou struny moc nízko, tak drnčí, ale někdo zastává názor že to právě k flamencu patří. Já osobně preferuji čistý tón, ale to je otázka vkusu každého.
Rasguado
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rasguado »

astan píše:Zdravím,
tři z mých známých kupovali v nedávné době flamenco kytary u Houdka (http://www.houdek.cz) v Plzni.
Je to značka Martinez (čína, ale v dobré kvalitě). Cena byla 6.220,- Kč. Je to polomasiv. Všichni jsou s kytarou spokojeni. Nemají ji běžně na skladě, ale po domluvě ji objednají.
Ahoj, díky moc za tip na ty Martinezy!
Koukám do jejich katalogu a za tyhle příjemný peníze to bude nejspíš model MFG-AS.
Tak jako tak chci druhou španělku, abych ji mohl mít v místě kde pracuju a mohu občas cvičit. Proto ani nechci snižovat dohmat a lepit golpeador na tu svou stávající klasiku, nechám si ji na klasický hraní.
astan

Příspěvek od astan »

Tak jak to vypadá? Už je něco na cestě?
dnes jsem se byl podívat u Houdka a mají tam 2 flamenco kytary - Cordoba F7 za 14.000,- a Martinez MFG-AS za 6.210,- Kč
Rasguado
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rasguado »

Ahoj,
popravdě jsem nákup o chvíli odložil, jednak z důvodu financí po vánocích a také to nechci úspěchat a stále prozkoumávám trh. Chci vyzkoušet víc kytar, seznam je nyní následující :
- Yamaha 182SF
- Francisco Esteve 5F
- Martinez MFG-AS
- Cordoba 7F
- Mundo Flamenco 3FA (ale zmizelo teď z nabídky mundo-flamenco.com)

Díval jsi se na tu C7 vs.Mfg-as nějak blíž? Zkoušel jsi je, jaký jsi z nich měl dojem? Zvuk, zpracování,..

Co jsem vesměs četl na webech, c7 prý hodně záleží kus od kusu, u těch yamah je prý výstupní kontrola přísná a kvalita jednotlivých kusů je konzistentnejsi.

Chci jich postupně co nejvíc osahat, samozřejmě nikde je nenajdu pohromadě a bude to na déle. U Mundo Flamenco to asi nepůjde vůbec, byť právě tady bych věřil, že ten chlapík má v nabídce jen kvalitu. Že to je kytara z Číny, podobně jako ten Martinez, s tím bych problém neměl..
astan

Příspěvek od astan »

Měl jsem je v ruce obě.
Dojmy : dílenské zpracování u obou kytar na standardní = dobré úrovni. Mechaniky asi nebudou úplně špičkové, ale u obou vypadaly pěkně. Yamaha má krk z jednoho kusu dřeva a velmi mírně do vrtule - což tedy není dobré, hlavně proto, že se to časem asi bude zhoršovat. Pokud by to zůstalo jak je to teď, tak by to nemuselo vadit, ale já bych takovou kytaru nekoupil. Martinez - krk proložen proužkem tmavého dřeva, vzhled jako eben, ale taky to může být jen kamufláž. Profil krku u obou kytar pohodlný do ruky. Obě kytary měly poměrně vysoko struny. Matrinez má dostatečnou výškovou rezervu v kobylkové vložce, takže by nebyl problém dohmat upravit. Yamaha má ještě větší výškovou rezervu v kobylkové vložce, je tam nějaký podivný žlutý plátek. Zvuk obou kytar mi připadal na tuto cenovou úroveň nadprůměrný, jak hlasitostí tak barvou. Prošel jsem všechny polohy na všech strunách a nikde jsem nenarazil na problém s nepravidelným pražcem nebo něčím podobným. Yamaha má vyrovnanější tónové spektrum a má přesnější ladění ve 12 poloze - není postřehnutelný rozdíl mezi tónem na 12. poli a flažoletem. U Martineze trochu rozdíl je, ale podle mého názoru ne v takové míře, aby to nějak vadilo. Takže asi tak.
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“