KORG M1...Nejde nahrát Factory bank

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
pentan

Re: KORG M1...Nejde nahrát Factory bank

Příspěvek od pentan »

Ano, to zmatečné to bylo tím přepnutím na CS...jinak to hrálo dobře. Mě už taky napadá ten kabel jedině. A nebo je možnost, že by bylo něco špatně nastavené v bufferu? Rychlost toku dat třeba, nemáte zkušenost? ...mimo jiné, vše se píše sem, nikoliv do SZ ;)
Microdesignum
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Microdesignum »

Pokud klávesy ovládané z MIDI OX hrají a nezůstávají viset tóny, tak kabelem to určitě nebude. Rychlost toku dat je dána MIDI normou, to měnit nelze. Leda že by ten USB/MIDI převodník nesmyslně filtroval SysEx. Např. M-Audio Midisport filtruje určité synchronizační zprávy a nejde to vypnout.
MIDI ovladače Microdesignum pomáhají k pohodlnému ovládání hudební techniky.
www.microdesignum.cz
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Mno - zase jednosměrné filtrování (PC > nástroj) mi přijde už trochu overkill; když to jde tam, tak by to mělo jít i sem (teda řekl bych). Celá věc je divná a za předpokladu, že Micro má pravdu, tak bych ten převodník fakt hodil do koše.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
pentan

Příspěvek od pentan »

No jediný, co můžu zkusit, tak ještě kabel do gameportu, ten mám možnost si půjčit. Je to takový přeci jen "syrovější" připojení, než přes USB. Ideální záležitost by byla Atari 1040, ale to taky už neseženu jen tak.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Jak "syrovější"? :-) v zásadě je to pravda - DIN 5 kolík je MIDI standard a byl tu zde - logicky - před USB. Dost jsem si jistý, že MIDI rozhranní v rámci gameportu bude rozhodně spolehlivější než hromada těhle rádoby USB/MIDI převodníků (byť od relativně renomované firmy, ale nezapomínejme, že hlavně v oblasti multiefektů; Lexicon má taky nesrovnatelně lepší HW efekťáky než zvukovky například :-D).

Osobně budu víc věřit "klasickému" MIDI připojení přes obstarožnější kousek HW; pokud by to mělo být přes USB, tak opět od výrobce, jež má s touto problematikou bohaté zkušenosti. Zbytek je sázka do loterie.

P.

P.S.: The truth is out there - aneb všechno může být nakonec jinak, ale zjistíš to až nějakým zatraceně náhodným omylem po pár týdnech/měsících..... 8)

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
pentan

Příspěvek od pentan »

Takže problém vyřešen...stačila výměna kabelu. Použil jsem starý kabel do gameportu zvukové karty. Naprosto bezproblémový přenos veškerých dat, včetně Sys Ex dat. Je vidět, že ne každý MIDI kabel USB se může chlubit kvalitním přenosem a bohatě postačí k plnému provozu "staré železo" :)
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“