Výběr kytary Fender do 15 000 - nová nebo bazarová?
Pravidla fóra
Výběr kytary Fender do 15 000 - nová nebo bazarová?
Sháním kytaru pro sebe, už hraju dýl a tak bych si chtěla pořídit lepši kytaru. Ted mám kytaru Washburn z nějakého kompletu, bazarovou. Zdá se mi, že hraje falešně a ten zvuk je taky nic. Proto bych ráda koupila novou lepší kytaru, nejlépe Fender.
Myslíte, že si můžu koupit bazarovou nebo je lepší si koupit novou? Kytaru bych chtěla tak do 15000Kč. Proto bych radši bazarovou v dobrém stavu ale kvalitnější. Nabízí se mi bazarová kytara fender Ritchie Blackmore Stratocaster. Ale jsem i pro jiné.
Díky za rady.
Myslíte, že si můžu koupit bazarovou nebo je lepší si koupit novou? Kytaru bych chtěla tak do 15000Kč. Proto bych radši bazarovou v dobrém stavu ale kvalitnější. Nabízí se mi bazarová kytara fender Ritchie Blackmore Stratocaster. Ale jsem i pro jiné.
Díky za rady.
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nova kytara Fender nová nebo bazarová?
Trošku popřemýslet, nad tím, jestli je Strat se 3 singlama správná volba (předpokládám že Washburn je kytara minimálně s jedním humbuckerem) a nákup ověřeného použitého nástroje je racionálnější volbou. Bohužel při rozpočtu 15k se objevují USA Standard Stratocastery jenom vyjímečně, maximálně Highway 1 série, ale už bych radši to něco málo přihodil a měl plnohodnotný strat.
Re: Výběr kytary Fender - nová nebo bazarová?
Díky za názor. Našla sem na bazaru tuhle: http://hudebnibazar.cz/fender-american- ... /ID880499/ Co si o tom myslíte?
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Tak pokud hraje jak má, tak je to velice pěkná cena...
Taky mě tam zaujala, zajímavá cena. Otázkou je, jestli chceš opravdu kytaru se třemi SC a nebo jestli to budeš později řešit nějakou náhražkou v podobě HB velikosti SC... Pravda je, že pokud hraje jak by člověk očekával, tak za tu cenu se tam asi nic lepšího jen tak neobjeví.
Nehonil bych se nutně, jak doporučují kolegové, za nálepkou "American" nebo "made in U.S.A." když bych vybíral nového (pro sebe) strata. Když jsem na prodejně vybíral svého strata, prošly mi rukama modely od 15 do 35 tisíc korun, což byly mexika, až American Standard, a dokonce jeden deluxe (ještě dražší). Hrál jsem na ně hodinu a zvítězilo z výběru nejlevnější mexiko za 17, které mám v podpisu. American deluxe se mi nelíbil zvukově vůbec, a jediný American Standard hrál pro mne stejně jako ten mexičan. Ale stál dvakrát tolik. Mé ruce ani ucho rozdíl nepoznaly. Tak jsem koupil mexiko a jsem s ním už léta spokojen.
Tím vším jsem chtěl říct, z vlastní a troufám si říct že podstatné zkušenosti, že důležitější než kupování strata kvůli tomu že to je "vyšší řada" je zahrát si na něj a porovnat, protože fakt, že je to "vyšší řada" nic moc neznamená!
PS: Ty kytárky co jsem zkoušel byly všechny S-S-S straty btw. A byl to blind test = nevěděl jsem která je jakého typu a řady, ani kolik stojí. To mi bylo odtajněno na prodejně až poté, co jsem vybral ze 7 kytar dvě finálové.
+ Předpokládám, že máš ujasněno jaký typ snímačů na ni chceš.
Tím vším jsem chtěl říct, z vlastní a troufám si říct že podstatné zkušenosti, že důležitější než kupování strata kvůli tomu že to je "vyšší řada" je zahrát si na něj a porovnat, protože fakt, že je to "vyšší řada" nic moc neznamená!
PS: Ty kytárky co jsem zkoušel byly všechny S-S-S straty btw. A byl to blind test = nevěděl jsem která je jakého typu a řady, ani kolik stojí. To mi bylo odtajněno na prodejně až poté, co jsem vybral ze 7 kytar dvě finálové.
+ Předpokládám, že máš ujasněno jaký typ snímačů na ni chceš.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
Teď mam zrovna doma jednoho Fendera, je to mexickej HSS. Super stav, tobacco s perleťovým pickguardem, bílý snímače SD, bílý poťáky.
Jestli chceš bližší info, napiš mi SZ, jsem ochotnej dát jí levně a jsem schopnej jednat o ceně.
Jestli chceš bližší info, napiš mi SZ, jsem ochotnej dát jí levně a jsem schopnej jednat o ceně.
- mirostrat
- Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
- Kontaktovat uživatele:
u Strata a vlastne každej gitky by som pozeral na tvar krku , nemusí Ti každý sedet , ale na skoro každý sa dá zvyknout a naučit sa na nom hrát , s 15 tis. sa už dá čarovat a kludne by som tých gitiek vyskúšal postupne víc , která by mi sedela , tak ten typ bych si nechal , myslím koupe - prodej na bazaru
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
Ten VSB limitovej zmíněný výše, víte někdo, co to je? Special nebo Standard? Už jsem na něj koukal a na netu jsem nic nenašel.
Jinak k dotazu-bral bych určitě z bazaru. Točí se tam super kytary za super cenu, Standard v nedávné době letěl za 15 aspoň dvakrát. Nebo koupíš mexiko a dost ušetříš a můžeš si koupit ještě něco jiného do muziky.
Jinak bych si ale určitě ujasnil, jestli SSS nebo HSS.
A zkus koukat i k bratrům na Slovensko, občas se tam taky vyskytne pěkná nabídka.
Jinak k dotazu-bral bych určitě z bazaru. Točí se tam super kytary za super cenu, Standard v nedávné době letěl za 15 aspoň dvakrát. Nebo koupíš mexiko a dost ušetříš a můžeš si koupit ještě něco jiného do muziky.
Jinak bych si ale určitě ujasnil, jestli SSS nebo HSS.
A zkus koukat i k bratrům na Slovensko, občas se tam taky vyskytne pěkná nabídka.
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
ta odkazovana kytara imho neni american standard, ale special - nebo minimalne telo, na american std se totiz dava dvoupivotova kobylka a navic na fotce vypada, ze ma takovej ten satenovej lak. tim padem by cena byla naprosto normalni.
EDIT: american special ma zas velkou hlavu. je to divna kytara, vsimnete si treba divny polohy srazecu (resp toho u basovejch strun). krk ale pritom vypada origo a udelat takovejhle fake by dalo fakt hoodne prace.
dva srazece se na am. std nemontujou uz nejakou dobu, presne takovouhle polohu maji z pohledu pravaka na mym levorukym 96 am. std
normalne by mely bejt opacne.
EDIT: american special ma zas velkou hlavu. je to divna kytara, vsimnete si treba divny polohy srazecu (resp toho u basovejch strun). krk ale pritom vypada origo a udelat takovejhle fake by dalo fakt hoodne prace.
dva srazece se na am. std nemontujou uz nejakou dobu, presne takovouhle polohu maji z pohledu pravaka na mym levorukym 96 am. std
Mě právě taky zarazila hlava. Ale mrknul jsem k Thomannovi a asi limitovky Special mají i malou hlavu. Ale srážeče jsou mi taky záhadou.
Hodně mi to připomnělo tu limitovku, na kterou jsem se ptal v identifikaci. Měla nějakej top a měl to být taky special.
Hodně mi to připomnělo tu limitovku, na kterou jsem se ptal v identifikaci. Měla nějakej top a měl to být taky special.
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
Je pravda, že u Fendera často udělali nějaký FSR (F special run) a člověk to nestačí všechno sledovat, ale 100% souhlasím s Kinxem, že bych byl opatrný, ta barva mě také praštila do oka atd...
Dobrý názor vyjádřil i mirostrat - dost se dá změnit nastavením a seřízením, prařce se nakonec také dají vyměnit, ale s profilem krku se nehne, takže buď zvyknout a nebo...
Naopak z 99% nesouhlasím s názorem, že nezáleží na řadě a stačí si kytaru vyzkoušet na krámě. Je logické, že čím je kytara dražší, tím déle na krámě leží a navíc i více láká ke zkoušení, takže ve finále díky mrtvým strunám (třeba po roce i déle !) nechytne na první zahrání. Takže domů, své struny, svůj apec, porovnat s kytarou známého, která je můj zvukový idol - a pak verdikt! Já mám osobní zkušenost, že např. řada USA std po výměně snímačů za sadu z USA vintage pořád hrála jako std a nikoliv jako vintage . A zase, že 2 ks stejné řady po natažení stejných strun hrály na stejný aparát totožně atd. Před názorem, že po výměně snímače bude vše 100% bych varoval. Bude to jiné a nikdy ne úplně jako ta vyšší řada, ze které ty upgrade snímače jsou.
Souhlasím s názorem, že bazar je lepší než nová. Jednak si můžeš za menší peníz sáhnout po lepším nástroji, na jaký nový nedosáhneš a za druhé- co si budeme povídat- až ho budeš po čase prodávat a šilhat zas po něčem lepším, nebude ztráta tak velká. Chce to jen se poradit s někým zkušeným a vyhnout se padělkům.
Dobrý názor vyjádřil i mirostrat - dost se dá změnit nastavením a seřízením, prařce se nakonec také dají vyměnit, ale s profilem krku se nehne, takže buď zvyknout a nebo...
Naopak z 99% nesouhlasím s názorem, že nezáleží na řadě a stačí si kytaru vyzkoušet na krámě. Je logické, že čím je kytara dražší, tím déle na krámě leží a navíc i více láká ke zkoušení, takže ve finále díky mrtvým strunám (třeba po roce i déle !) nechytne na první zahrání. Takže domů, své struny, svůj apec, porovnat s kytarou známého, která je můj zvukový idol - a pak verdikt! Já mám osobní zkušenost, že např. řada USA std po výměně snímačů za sadu z USA vintage pořád hrála jako std a nikoliv jako vintage . A zase, že 2 ks stejné řady po natažení stejných strun hrály na stejný aparát totožně atd. Před názorem, že po výměně snímače bude vše 100% bych varoval. Bude to jiné a nikdy ne úplně jako ta vyšší řada, ze které ty upgrade snímače jsou.
Souhlasím s názorem, že bazar je lepší než nová. Jednak si můžeš za menší peníz sáhnout po lepším nástroji, na jaký nový nedosáhneš a za druhé- co si budeme povídat- až ho budeš po čase prodávat a šilhat zas po něčem lepším, nebude ztráta tak velká. Chce to jen se poradit s někým zkušeným a vyhnout se padělkům.
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
tak podle fotek to bude asi ten american special limited z thomanna, akorat s divnym srazecem.
jinak pisu to porad, ale empiricky jsem za ty roky zkouseni a stovky stratu co mi prosly rukama zjistil, ze vubec nezalezi na znacce, vyrobci ci rocniku, ale na konkretnim kusu (samozrejme pokud srovnavame aspon trochu srovnatelne, nicmene napr legendami opredene pre-CBS kytary na ktere jsem mel moznost hrat se nebojim srovnavat s jakymkoliv slusnym kusem strata s cenovkou nad 15 s slusnejma snimacema, toliko mi vyslo tehdy prime srovnani kus proti kusu). potkal jsem mnoho americkych kytar ktere vedle mnoha squieru classic vibe co se zvuku tyce shorely jako papir, a to na nich rozhodne nebyly mrtvy struny ani nebyly neserizeny.
american std. rada je uz roky osazovana snimaci, ktere ne kazdeho chytnou. Ja osobne to zeru vic a vic (mam tyhle kytary z cely plejady Fenderu asi nejradeji, proto uz mam doma dve), nicmene ten opravdu ostrej a trochu plechovej zvuk ala prvni deska Bloc Party ne uplne kazdymu sedne. Je zajimavy, jak fender za tech skoro 30 let meni vyrobni postupy (na prelomu 80/90 se ty kytary napr delaly z topolu) ale pritom znej porad tak nejak charakteristicky obdobne.
jinak pisu to porad, ale empiricky jsem za ty roky zkouseni a stovky stratu co mi prosly rukama zjistil, ze vubec nezalezi na znacce, vyrobci ci rocniku, ale na konkretnim kusu (samozrejme pokud srovnavame aspon trochu srovnatelne, nicmene napr legendami opredene pre-CBS kytary na ktere jsem mel moznost hrat se nebojim srovnavat s jakymkoliv slusnym kusem strata s cenovkou nad 15 s slusnejma snimacema, toliko mi vyslo tehdy prime srovnani kus proti kusu). potkal jsem mnoho americkych kytar ktere vedle mnoha squieru classic vibe co se zvuku tyce shorely jako papir, a to na nich rozhodne nebyly mrtvy struny ani nebyly neserizeny.
american std. rada je uz roky osazovana snimaci, ktere ne kazdeho chytnou. Ja osobne to zeru vic a vic (mam tyhle kytary z cely plejady Fenderu asi nejradeji, proto uz mam doma dve), nicmene ten opravdu ostrej a trochu plechovej zvuk ala prvni deska Bloc Party ne uplne kazdymu sedne. Je zajimavy, jak fender za tech skoro 30 let meni vyrobni postupy (na prelomu 80/90 se ty kytary napr delaly z topolu) ale pritom znej porad tak nejak charakteristicky obdobne.
Ahoj, není to žádnej sh*t....prodává to kamarád. Vše je originál Fender ( původně Standart ) s nějakýma úpravama....ale nic , co by bylo špatně. On si vždy kytaru vymazlí .....Kinx píše:ta odkazovana kytara imho neni american standard, ale special - nebo minimalne telo, na american std se totiz dava dvoupivotova kobylka a navic na fotce vypada, ze ma takovej ten satenovej lak. tim padem by cena byla naprosto normalni.
dva srazece se na am. std nemontujou uz nejakou dobu, presne takovouhle polohu maji z pohledu pravaka na mym levorukym 96 am. stdnormalne by mely bejt opacne.
Vsak ja nerikam nic o tom, ze je sh*t nebo neni origo fender. Jen to neni American Standard jak deklamuje v inzeratu
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
On tam nepíše, že je to US Standard. 
American stratocaster -> american standard od roku 2000 cca do roku 2009 ? tak nejak. furt stejna rada kytar, jen jiny nazev.
Kolem těch roků to bylo American series stratocaster, ne? Jen aby sis nemyslel, tak se nehádám, jen mě to zajímá 
Já jsem podle inzerátu pochopil, že je to prostě US strat. Bez konkrétní specifikace. Myslím, že to tak myslel i majitel, nepřijde mi, že by to vydával za Standard.
Já jsem podle inzerátu pochopil, že je to prostě US strat. Bez konkrétní specifikace. Myslím, že to tak myslel i majitel, nepřijde mi, že by to vydával za Standard.
Re: Výběr kytary Fender do 15 000 - nová nebo bazarová?
kinx- am strat=nikoliv nutně pouze stadandard, ale to je detail. Pokud ti vyhovuje ten "plech" sound, tak se bavíme každý o něčem jiném. Tobě se líbí a pak skutečně najdeš dobrý strat u různých výrobců i cen. Ale já to mám jinak- dobrý strat je ten, který se tomu plechu vzdálí a zní plně,( pro mě je std vykuchaný) a tady se hledá obtížněji 
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
Re: Výběr kytary Fender do 15 000 - nová nebo bazarová?
ja teda plne znejici straty nachazim i mezi tema classic vibe
jsou u nich ale jiny problemy - treba krky se vic hybou a je potreba je casteji dotahovat.