Čau, nahrávám si doma demíčka ,kde já nahrávám pouze kytaru. Bicí si naklikávam jako midi a ženu to přes Superior drummer. Jenže vždycky jsem měl problém s basou. Nechce se mi jí naklikávat v midi. Tak se chci zeptat,jestli existuje něco, co mi udělá z audio souboru soubor midi? Třeba že bych hrál na kytaru linku basy,ale nahrávalo by se mi to jen jako midi, ke kterýmu bych pak přidal plugin basy. Nevím,jak přesně to popsat,snad mě chápete.
Edit: používám Reaper
Audio do MIDI
Pravidla fóra
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Audio do MIDI
My tě chápeme, ale budeš s tím mít stejně pak další práci (úprava délky not atd.). Zkusil bych prohrabat KVR databázi: http://www.kvraudio.com/q.php?search=1& ... idi&pr[]=f a vyzkoušet některou z utilit převodu.
P.
P.
- Microdesignum
- Kontaktovat uživatele:
Existuje převodník, který se připevní na basu a převádí to do MIDI. Teď si nevzpomenu na název výrobce. Viděl jsem to před časem u jednoho zákazníka, který na basovku hrál saxofon.
Ale na hlubokých tónech to má znatelné zpoždění kvůli principu převodu - čeká to, až proběhne minimálně čtvrtvlna. A to je u nízkých frekvencí postřehnutelná doba. Ale prý se s tím dá naučit, že to jako brnkneš o něco dříve.
SW algoritmy pro převod pracující mimo reálný čas na tom určitě budou lépe, pokud se jedná o převod jednoho nástroje, kde současně nehraje víc tónů. U akrordů to je problematické a u více nástrojů to je nepoužitelné.
Jak psal Pavlii, stejně si to budeš muset ručně dodělávat.
Taky se to často označuje jako "WAV to MIDI".
SW algoritmy pro převod pracující mimo reálný čas na tom určitě budou lépe, pokud se jedná o převod jednoho nástroje, kde současně nehraje víc tónů. U akrordů to je problematické a u více nástrojů to je nepoužitelné.
Jak psal Pavlii, stejně si to budeš muset ručně dodělávat.
Taky se to často označuje jako "WAV to MIDI".
MIDI ovladače Microdesignum pomáhají k pohodlnému ovládání hudební techniky.
www.microdesignum.cz
www.microdesignum.cz
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Roland dělá kytarové MIDI převodníky - to jen tak na doplnění a případnému nasměrování. IMHO míň práce by bylo basu si naklikat (bude to zlomek práce i v porovnání s těmi bicími).
P.
P.
A co takhle pořídit/zapůjčit basu? Třeba i hodně levná (např. jantaraka apod.) by posloužila... Nevím jak jsou na tom aktuálně VSTi basových kytar, ale nahrávka opravdové basy by byla asi lepší/reálnější...Tompson píše: Jenže vždycky jsem měl problém s basou...
Kapela:
AV Guitar s EMG 81 + 85, Peavey 6505+, Orange PPC 412 V30
Studio:
Reaper DAW, Focusrite Saffire Liquid 56, Focusrite Saffire 40, JBL LSR 305, GAP FC 1, Line Audio CM3´s, Shure SM 57, Soundking ED007, Audix OM 2, Audix D4, Audix i5, Akai LPD 8, Presonus Faderport, Hammerwave comps, 500 series rack by Vandaalelectronics, Golden Age Pre 573, LaChapell Audio Pre 583s
AV Guitar s EMG 81 + 85, Peavey 6505+, Orange PPC 412 V30
Studio:
Reaper DAW, Focusrite Saffire Liquid 56, Focusrite Saffire 40, JBL LSR 305, GAP FC 1, Line Audio CM3´s, Shure SM 57, Soundking ED007, Audix OM 2, Audix D4, Audix i5, Akai LPD 8, Presonus Faderport, Hammerwave comps, 500 series rack by Vandaalelectronics, Golden Age Pre 573, LaChapell Audio Pre 583s
-
davidtrebicky
Já bych doplnil, že třeba Ableton umí převést na midi velice dobře a to i akordy (u těch už to tak bezchybně sice nefunguje ale přece), jen mě teď nenapadá jak to z abletonu dostat ven - což počítám potřebuješ.
EDIT:
takže exportovat midi z abletonu je jednoduchý, stačí označit midi noty, pravý tlačítko a export midi to file.
trial je free, základní verze ~1700kč nebo se dá samozřejmě sehnat i zadarmo, ale nebudu nikoho navádět.
EDIT:
takže exportovat midi z abletonu je jednoduchý, stačí označit midi noty, pravý tlačítko a export midi to file.
trial je free, základní verze ~1700kč nebo se dá samozřejmě sehnat i zadarmo, ale nebudu nikoho navádět.
Dobře,tak díky za rady. Vyzkouším nějaké softwary. Každopádně pořídit si levnou basu by bylo asi nejlepší