Oprava staré akustiky/španělky - ano nebo ne?

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
Odpovědět
potkanX

Re: Oprava staré akustiky/španělky - ano nebo ne?

Příspěvek od potkanX »

to ligna nieco sa davalo na elektriky co viem, napriklad klasicke tornado ma z toho hmatnik, nijaky eben. ligna neco sa nevysuchalo, bolo cerne komplet. ale na hentie lacne spanielky sa davali hmatniky z prosto namoreneho buku, alebo podobneho tvrdeho dreva. mimochodom, presne hentaku gitaru mam doma, ale nevidim nejako dovod, aby som s jej lakom nieco robil. akurat som ju zosteloval, kupil od cinanov nulak z vodneho buvola a hotovo.
Bezmozek

Příspěvek od Bezmozek »

http://lmgtfy.com/?q=Lignamon :wink:
Abych nebyl uplně OT, taky jsem si dal jedno akustično, zlatý plackytary. I když jsem to moc nemazlil, tak to byla přehlídka ztracenýho času, ale snad dceři udělá radost.
http://superstepa.rajce.idnes.cz/Acoustic_blue/
carver

Příspěvek od carver »

super, krásne si tú gitarku oživil :wink:
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Pěkné, modrá je dobrá! :)
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
jeleniste

Příspěvek od jeleniste »

Ty vado, tak ta je fakt super. Luxus. Moc líbí. Ohó.
Nejsem blbý, jen se hloupě ptám.
Tengli

Příspěvek od Tengli »

Nádherné zmrtvýchvstání :!: :shock: Toho jacka bych umístil asi kousek dál,ale nic to nemění na tom,že je z toho nádherná kytara. SUPÉÉÉRRR :idea:
jastud

Příspěvek od jastud »

Bezmozek: kytara vypadá moc pěkně. Akorát ta díra na jack je na pěkně blbým místě, respektive s mým stylem hry by mi tam asi dost vadila. S lomeným jackem se to asi dá, ale s normálním rovným to musí být zavazet.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Bezmozek

Příspěvek od Bezmozek »

Dokonáno jest.
Vzhledem ke stavu v jakym ke mě přišla, tak OK, není to uplně mazel, ale dohmat vyšel nad očekávání dobře a do ruky je to velmi příjemnej kus dříví.
BTW: Na tuhle kytaru hrával kamarádův táta, cca před čtvrt stoletím se s ní udělal na vodě a od tý doby se válela ve vlhký boudě a bydlely v ní myši.
http://superstepa.rajce.idnes.cz/Gibsonka/
Čavli

Příspěvek od Čavli »

jastud píše:Akorát ta díra na jack je na pěkně blbým místě, respektive s mým stylem hry by mi tam asi dost vadila. S lomeným jackem se to asi dá, ale s normálním rovným to musí být zavazet.
Myslím, že bude vadit i zalomený jack, navíc do desky se to prostě nedává - nikam. Jestli je to masiv, tak bych měl strach i z poškození desky.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

Vzhledem ke stavu v jakym ke mě přišla, tak OK, není to uplně mazel, ale dohmat vyšel nad očekávání dobře a do ruky je to velmi příjemnej kus dříví.
přesně tuhle jsem měl doma zůstala u předchozí ženy a říkám hratelnost šílená, zvuk tak k táboráku, když už jsou všichni pod vlivem.
Ale musím nechat spravil jsi ji hezky!
Bezmozek

Příspěvek od Bezmozek »

Stejná byla kdysi moje uplně první kytara, taky byla v šílenym stavu, ale umáčknout na ní baryka bylo pro Ramba. Tohle vyšlo nějak líp, no jsou na ní light struny. Pak mi jí ukradli a tohle jsem koupil z nostalgie za flašku rumu a z hecu jestli to ještě zahraje :roll: :lol:
lathur

Příspěvek od lathur »

Nazdar, čím si rozdělal tu "gibsonku"? Pilkou, nebo párou? Ta, co visí za mnou má sem tam vyvalené luby ze dna i z horní desky. Taky má hnutý krk. Pražce úplně v p...li a hmatník na tom taky není zrovna moc dobře. Dlouho jsem se tomu bránil, je celá komplet olemovaná-bílá, černá, bílá- včetně hmatníku a hlavy, proto se ptám, jak si to rozdělal, abych se případně vyvaroval průseru z neznalosti. Potřeboval bych ji vyspravit i zevnitř, zrcátkem jsem našel povolená žebra a má i mírně propadlou horní desku. JleT
proč to kupovat, když se to dá postavit
Bezmozek

Příspěvek od Bezmozek »

Ono rozebrat jí bylo to nejmenší, byla v takovym stavu, že stačilo do rozšklebený díry dát planžetu(širokej šroubovák) luplo v tom a bylo to na kusy. Stejně jak malá kytárka co jsem postoval vejš. Horší bylo znovu vyklenout přední desku, protože byla zborcená dovnitř. To zařídila pára, ale musel jsem dost opatrně, jednotlivý vrstvy překližky už se dělily, takže víckrát a moc to nemáchat a pak to nějak spasovat dokupy aby to bylo aspoň tak nějak. Až uvidim podobně zrychtovanej pelech, tak s tím radši hned zatopím aby mě nenapadlo to zachraňovat. :roll: :lol:
sys
Nový uživatel

Příspěvek od sys »

Ten šroub není na prohnutí krku, je jím uchycený krk k tělu kytary, hmatník je volně ve vzduchu nad přední deskou a zároveň se dá dotažením šroubu snížit dohmat. po sejmutí strun tak krk volně "plandá" jen na tom šroubu. Je to bulharská kytara, předek masiv smrk, zbytek dub. Docela tyhle kytary ladily a díky smrku i dobře zněly, kupodivu při 8 cm lubech. A deska byla o to volnější, že krk k ní nebyl lepený. Mimo to-na lepení kytar je výbornej Titebond, dnes už je za pár facek, kytaráři ho taky používají.
AliRaine

Příspěvek od AliRaine »

Zdravím, mám doma tuto Cremonu po babičce. Rád bych jí dal tochu do kupy a používal jako kytaru k táboráku.

Moje otázky zní: Má cenu se do toho pouštět? Hrála by kytara líp kdyby se opravila? Případně jaké opravy provést? Můžu na kytaru dát kompenzační kobylku?

Viz podpis jednoho člena fóra: Nejsem blbej, jen se blbě ptám.

Foto není moje, ale jedná se o stejný typ.

himself

Příspěvek od himself »

Jestli chceš opravovat, tak má asi nějaké závady, ne?
LUBOSH
Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum

Příspěvek od LUBOSH »

Anebo aspoň fotky konkrétní kytary.
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
starypard

Příspěvek od starypard »

Tato kytara nebude nikdy hrát dobře, tedy ani líp než špatně. Je to překližkový verk ze špatného, nehudebního dřeva, neznělým korpusem, stoprocentně do luku ohnutým krkem, blbým hmatníkem i pražci, neladící, neznějící. Tyto náhražky kytar byly mizerné už nové. Co s tím, proboha, chceš činit? Každá, deset let stará, věc, za pár šupů, od Strunal je lepší.
AliRaine

Příspěvek od AliRaine »

No po reakcích asi už nic. :D Každopádně díky za info. Netušil jsem že je to tak špatná kytara..
AliRaine

Příspěvek od AliRaine »

Chtěl jsem tam vyměnit nultý pražec a přepražcovat ji a dát novou ladící mechaniku. Ten krk se zdá rovný, s tím laděním to je horší no.
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“