Písničky v jedné oktávě

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
Zuzana Bařinková

Písničky v jedné oktávě

Příspěvek od Zuzana Bařinková »

Dobrý den, syn má nástroj jen s rozsahem jedné oktávy. Zatím vím, že zahraje O Mac Donald a to není mnoho. Prosím, jaké písně celkem ze kterékoliv oblasti lze zahrát od C do c včetně? Děkuji! ZB
MilanT

Re: Písničky v jedné oktávě

Příspěvek od MilanT »

Co je to za kytaru?
"Od C do c včetně" to není jedna oktáva. To druhé céčko je minimálně už o oktávu výš než to první.
Jedná se o hru akordů nebo vybrnkávání?
Zuzana Bařinková

Myslela jsem jednu oktávu a C z další.
Je to ručně vyráběné canjo. Syn měl vyrobit hudební nástroj. Krk z jasanu, plechovka, struna, ladící kolíček. Půjdeme instalovat pražce. Canjo je krásné, jen jsme nezkušení a na hmatníku nám vzhledem k délce struny nezbylo dost místa pro dostatek pražců, tak jsme to vyřešili nouzově. Bude na tom asi spíš vybrnkávat, na moc akordů to asi nevydá nebo ano?
Čavli

Příspěvek od Čavli »

Asi jste sáhla vedle, tahle sekce je o hraní na kytaru.
vyberte jinou sekci a upřesněte co je to za "nástroj".
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Čavli píše:Asi jste sáhla vedle, tahle sekce je o hraní na kytaru.
Máš dojem, že toho máme málo a tak navádíš nováčky, aby zakládali duplicitní vlákna různě na fóru a to jen proto, že podle (tvého názoru) je ve špatné sekci? Od toho tu jsou moderátoři a když chceš něco někam přesunout, smazat, změnit název nebo co já vím, tak požádáš je. O jaký nástroj jde máš napsáno a tahle sekce je podle mě ta nevhodnější. Vzhledem k tomu, že chce jen znát názvy skladeb, které jsou jen v jedné oktávě. Nechce ani řešit JAK je potom zahrát, ikdyž by to nejspíš spadalo také sem, protože canjo má ke kytaře asi nejblíže.

Zuzano: Předpokládám, že z toho, co píšeš, má canjo jen jednu strunu- to je opravdu jen na hraní tónů (brnkání). Kdyby na to chtěl hrát akordy, muselo by mít více strun ( alespoň 3 struny, 2 by stačily jen na powerakord, ale nemá smysl zabíhat do detailů a slovíčkařit).
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

vím, že zahraje O Mac Donald a to není mnoho
Koukal jsem na nějaké videa a canjo je fakt kruty nástroj.
Já si umim celkem slusne predstavit canjo jako solovy nastroj do nejakeho grindu.
Pokud syn posloucha impetigo,anal cunt, nasum..apod nevahal bych nainstalovat po prazcich i snimac a přidat se k nejake grindcore grupe.
Pokud ne muze se mu stat, ze zustane osamocen pouze u vybrnkavani. :(
Čavli

Příspěvek od Čavli »

Bejk píše:
Čavli píše:Asi jste sáhla vedle, tahle sekce je o hraní na kytaru.
Máš dojem, že ...
Mám dojem, že tohle o kytaře vůbec není. Pokud jde o písně v rozsahu 1 oktávy obecně, tak je to zcela mimo jakýkoliv konkrétní nástroj, natož kytaru. Určitě by to třeba zajímalo někoho s flétnou, foukačkou, okarínou apod. Jsou i jiné jednoduché či dětské nástroje.

Co třeba "Home made" ...

Ale máš samozřejmě jako barevnej podle kodexu pravdu.
Takže doma dělané 7mi pražcové canjo, a hledání písní v rozsahu oktávy je "Hraní na kytaru, tabulatury" ...
Omlouvám se, že mi hned nedošlo.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Myslím, že po transpozici by se do rozsahu jedné oktávy vlezlo spoustu skladeb. Otázka tedy nemusí být jakou skladbu doporučit v rozsahu C-C, ale jak vhodně transponovat kteroukoliv skladbu do příslušného rozsahu. Pokud to člověk nezvládne sám, je tu kupa SW nástrojů, které to udělají za něj.
Zuzana Bařinková

Díky za odpovědi, i když mi úplně nepomohly. Ve středu má nástroj předvést, zatím stačí, když vybrnká něco smysluplného, později vyrobíme canjo s pořádným hmatníkem. Anal cunt neposlouchá:-)
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Zuzana Bařinková píše:Díky za odpovědi, i když mi úplně nepomohly.
Těžko radit, když nevíme, kolik tónů je schopen vyloudit. Jestli jen 7 celých tónů nebo celou chromatiku. Jinak do jedné oktávy se snad vleze vetšina lidových (nechci napsat dětských) písniček: Nestarej se ženo má, Šel tudy měl dudy, Kováři kováři, Ach není tu není, Dú Valaši dú, Pásli ovce Valaši, Sedí liška pod dubem, Běží Liška k Táboru, Měla jsem já hulána...
Nebo ať zkusí koledu Narodil se Kristus Pán - http://sborkytlice.files.wordpress.com/ ... us-pan.pdf Tam by se měl do vybrnkávání melodického doprovodu vejít.
Pásli ovce Valaši - http://sborkytlice.files.wordpress.com/ ... valasi.pdf
Zuzana Bařinková

Děkuju!!! Prosím, nevěděli byste o nějaké táborákové?
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Ať si zkusí vybrnkat tuhle od Žalmana - http://noti.blog.cz/1101/ho-ho-watamay
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“