Basový box 4x10 do 10000,- + jaká k němu hlava?

Baskytarová aparatura ...
Odpovědět
S.O.A.D.353

Basový box 4x10 do 10000,- + jaká k němu hlava?

Příspěvek od S.O.A.D.353 »

Vzhledem k tomu, že tady mám víc otázek, než je v názvu (něvěděl jsem jak to tam stručně napsat :D )tak jsem založil nové vlákno...

Zdravím,
uvažuji o koupi silnějšího aparátu: box 4x10 + hlava. Momentálně mám kombo Warwick Sweet 15.2 ale těch 150 W se mi zdá poněkud málo. Bicí to přeřve v pohodě...problém však nastává, jakmile kytarista sešlápne např. Bigg Muff :D To už je třeba to ohulit na plno a reprák jaksi nestíhá... Proto si myslím, že dobudoucna i na koncerty by to chtělo něco silnějšího a radši to trochu předimenzovat, ve zkušebně to může hrát na polovinu a zároveň budu mít rezervu na koncerty. Stylově hrajeme grunge, rock, ale obšas se tam vyskytne i něco jako HC, nebo indie...je to prostě takové rozmanitější a chtělo by to něco univerzálnějšího. Někdy si taky rád zahraju RHCP (takže na slap by byla ta 4x10 taky lepší), nebo třeba i Maximum the Hormone, kde je potřeba podladit na CGCF.
Rozpočet na kombo: do 10000,-
Moje představa:
http://www.muzikant.cz/hartke-ak-410-d105670.html
http://www.muzikant.cz/ashdown-mag-410t ... 54000.html
http://www.muzikant.cz/hartke-vx-410-d19544.html
http://www.muzikant.cz/peavey-headliner-410-d51456.html

V těch hlavách se teda taky moc nevyznám, ale cenově by to chtělo taky zmáknout do těch 10000,-

Ještě bych se rád zeptal, jestli by bylo možné pořídit box a táhnout ho prozatím přes kombo, u kterého by se odpojil reprák a do toho vstupu by šel zapojit box...ten vstup je na 4 ohmy. Ale nevím, jestli by tam šlo zapojit box, který má 8 ohmů. Asi je to blbost, ale kdyby to tak šlo udělat dočasně z finančních důvodů, tak by to pomohlo :wink:

Nebráním se ani bazaru, ale plánuju to až tak na léto, až bude nějaká pořádná brigáda, protože teď při studiu to moc nejde. Jde mi spíš o to, jestli byste mi poradili, na jaké značky se zaměřit, čemu se vyhnout a tak :) Díky za vaše odpovědi :)
Tube Guru
Odborník

Re: Basový box 4x10 do 10000,- + jaká k němu hlava?

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, v příspěvku se omezím jen na technickou otázku. Do výstupu polovodičového komba 4Ω můžeš bez obav připojit reprobox s impedancí 8Ω nebude to ničemu vadit, jen výkon bude nižší. Otázka výběru hlavy a boxu je jen Tvoje věc - ty jsi investor :) . Přeji dobrou volbu.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
whisoure
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/dondak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od whisoure »

Tak já taky jen nějaké postřehy. Chvilku jsem laboroval s různýma kombinacema boxů, až jsem nakonec zjistil, že mi 4x10 vyhovuje asi nejvíc. Takže schvaluji :) Jinak si nemyslím, že by 15" byla špatná na slap min. v kombinaci s dostatečně nastavitelným zesíkem. Teda né jako mám rád já jednuduchý (Hartke LH500, Orange Terror Bass) 3 čudlíky. Co se týče hlasitosti a výkonu, tak si myslím že naprostá většina 410 boxů je naprosto dostačující. Osobně jsem asi nikdy až na vyjímky nehrál na podiu hlasitěji než ve zkušebně. A tam si hlídáme abychom to zbytečně nehulili. Třeba tvůj kytarista taky hraje na zkoušce zbytečně víc než je potřeba. z beden 410 a zesíků kolem 300W-500W si vybereš dobře, nevím ale jestli tu cenu myslíš 10k za vše nebo 10k na každý zvlášť. To je dost velkej rozdíl.

Z těch beden co tu máš: Obecně s Hartke mám jen dobré zkušenosti za málo peněz. AK jsem ale moc neokusil a VX se mi líbil nejmíň :D Volil bych XL, ta se mi líbila a nic to nestojí. Nebo Hydrive ale tam má 410 myslím zbytečně 1000W. Ash 410 mag se mi líbí, jsou to bytelný bedny, hraje to pěkně a taky to nic nestojí. Zrovna ho prodávám ale je to 210 250W. S Peavey nemam zkušenost vůbec.
Co se týče zesíků tak tam moc přehled nemám, ale hodně se jich na bazaru válí, určitě si vybereš.
Fender Am. Deluxe JAZZ 08'|Greco Jap. PRECISION 76´|Fender Am. Deluxe DIMENSION HH V 13'|Breedlove RETRO D/ERe 08'|Squier Affinity TELECASTER 13'|Stamar DREADNOUGHT ?? :D
https://facebook.com/stevensofficialpage
Markbass LITTLE MARK TUBE|Ampeg SVT-212AV|Hartke HD210
S.O.A.D.353

Jasný, já neříkám, že by se na to nedalo slapovat, jen jsem se tady na fóru dočetl, že to má na tu 4x10 rychlejší odezvu a tak :) No on to má trochu přepálený, protože má skoro 2 metry a ten svůj box má celkem nízko :D ale o to ani tak nejde...myslím, že na ty koncerty to do budoucna bude prostě lepší :) Je to myšlené 10k na každý aparát zvlášť ;) Mě právě teď zaujal ten Ashdown...četl jsem na ně spoustu kladných hodnocení a taky mě zaujala poměrně nízká cena, takže je to zatím asi můj favorit, pokud bych kupoval nový :) Ale jestli se najde nějaká ta vyšší řada Hartke na bazaru do těch 10k, tak půjdu třeba do toho :)
Právě že s těma zesíkama bych hlavně potřeboval poradit, protože tam vůbec nevím, na co se zaměřit...v těch boxech už mám celkem jasno :)
S.O.A.D.353

Tube Guru píše:Zdar, v příspěvku se omezím jen na technickou otázku. Do výstupu polovodičového komba 4Ω můžeš bez obav připojit reprobox s impedancí 8Ω nebude to ničemu vadit, jen výkon bude nižší. Otázka výběru hlavy a boxu je jen Tvoje věc - ty jsi investor :) . Přeji dobrou volbu.
Díky za odpověď :) Už jsem si ty ohmy trochu nastudoval tady na fóru a koukal jsem, že v tom máš přehled, tak bych se rád ještě zeptal, jestli si osobně myslíš, že by byl lepší box 4 a hlava 4, nebo box 8 a hlava 8? Nebo jak to udělat co nejlépe? Asi v nejbližší době nebudu kupovat druhý box, takže hlava 4 a box 8 by bylo zbytečné...
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, jestli budeš mít hlavu 4Ω a box 4Ω nebo hlavu 8Ω a box 8Ω je úplně jedno. Hlavně bys neměl hlavu přetěžovat nižší impedancí boxu to je např. hlava 8Ω a box 4Ω. Naopak to možné je jak jsem psal. Osobně bych pro basu volil 4Ω, ale žádnou hmatatelnou výhodu to asi nemá...
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
S.O.A.D.353

Dobře, díky :)

A k těm havám by někdo něco neměl prosím? Jaké značky jsou spolehlivé a tak? strop 10000,-
whisoure
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/dondak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od whisoure »

Když vezmeš bazar, tak za tyhle peníze seženeš celkem dost zesíků. Zkus si třeba říct, co bys chtěl, jaký výkon, malej a skladnej, nebo hodně korekcí, naopak málo korekcí. Ono takhle si každej řekne ty své oblíbené ale tobě to třeba vůbec nepomůže. Když to trochu upřesníš tak už se bude líp hledat. Padlo ti něco do oka?
Fender Am. Deluxe JAZZ 08'|Greco Jap. PRECISION 76´|Fender Am. Deluxe DIMENSION HH V 13'|Breedlove RETRO D/ERe 08'|Squier Affinity TELECASTER 13'|Stamar DREADNOUGHT ?? :D
https://facebook.com/stevensofficialpage
Markbass LITTLE MARK TUBE|Ampeg SVT-212AV|Hartke HD210
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Chapu to dobre ze chces dat 10k za bednu a 10k za zesik? Jestli jo, tak za 20k mas tady fullstack TE, coz fantasticka nabidka a mas vystarany do konce zivota.
http://hudebnibazar.cz/fullstack-trace-elliot/ID875875/
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
José

Příspěvek od José »

Souhlas, jenom ne každému sedne zelená..
A kdyby nesedla je tam G-K 700RB s boxem za stejnou částku..
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

José píše:Souhlas, jenom ne každému sedne zelená..
Jasna vec, ale to se da rict o GK, Ampegu a cimkoliv. Nevim co sedi S.O.A.D.353ovi (ehm). Proto tyhle rady jsou takovy napul na nic.

GK jasna volba. Spolecne s TE proste moje srdecni zalezitost. 700RB-II je prakticky dokonale zesik.
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

S.O.A.D.353

whisoure píše:Když vezmeš bazar, tak za tyhle peníze seženeš celkem dost zesíků. Zkus si třeba říct, co bys chtěl, jaký výkon, malej a skladnej, nebo hodně korekcí, naopak málo korekcí. Ono takhle si každej řekne ty své oblíbené ale tobě to třeba vůbec nepomůže. Když to trochu upřesníš tak už se bude líp hledat. Padlo ti něco do oka?
Jj já vím, akorát jak jsem psal, tak to budu pořizovat až v létě, takže ty aktuální inzeráty teď nevyužiju...No výkon aspoň těch 300W aby to mělo, jinak na těch korekcích, nebo velikosti mi až tak nezáleží...klidně bych bych šel něčeho většího :) Ale kdyby se objevil nějaký z těch menších, tak by se asi taky nic nestalo...hlavně ten výkon aby tam byl :) Z toho co jsem zatím tak koukal, tak třeba něco takového bych si asi představoval:
http://www.muzikant.cz/hartke-ha-3500-d40113.html
http://www.muzikant.cz/ashdown-mag-300h ... 54685.html
http://www.muzikant.cz/ampeg-pf-350-d109823.html
S.O.A.D.353

KIWI píše:
José píše:Souhlas, jenom ne každému sedne zelená..
Jasna vec, ale to se da rict o GK, Ampegu a cimkoliv. Nevim co sedi S.O.A.D.353ovi (ehm). Proto tyhle rady jsou takovy napul na nic.

GK jasna volba. Spolecne s TE proste moje srdecni zalezitost. 700RB-II je prakticky dokonale zesik.
Právě že nemám osahané prakticky nic. Šlo mi spíš o takový předběžný průzkum, abych věděl, do čeho se pouštět a na co radši nesahat :)

Jinak ano, 10k na každé zvlášť, akorát jsem to právě nepsal dohromady za 20k, protože ty finance asi najednou opravdu nebudou. Chtěl bych nejdřív box, který by zatím hrál přes zesilovač u komba a časem bych prodal to kombo a dokoupil bych hlavu k tomu boxu...

A jak už jsem psal, tak to plánuju až na léto, takže zatím s těmi inzeráty nemůžu bohužel dělat nic...
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

To co pises za odkazy bych ja ani do jednoho nesel.

KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Markbass LM jsem mel (i kdyz II). Dobre zesik, ale davam prednost GK RB. 400 je fajn, ale myslim, ze je lepsi jit do 700 (vyssi vykon, ale napr. ma taky ovladani hlasitosti linky). Na bazaru se porad nejaka poflakuje kolem 10k. Lepsi si radsi pockat na prilezitost.

Ampeg PF za me ne, ten zesik je zklamani.
Hartke HA...no za ty prachy si myslim se daji sehnat lepsi zesiky.
GK MB - ja davam prednost RB. Ty MB me nejak neoslovily.

Ze zbytkem bohuzel zkusenost nemam.

S.O.A.D.353

Dobře, díky :) snad se tam něco objeví, až nastane ten správný čas...
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Akorat teda ti doporucuju trochu si jit je treba prozkouset a ujasnit si co chces za zvuk. Zatim to vypada, ze jen vybrals zesiky podle tvyho rozpoctu, ale mas tam digital, hybrid, tranzistor, mas tam GK, Ampeg, Markbass (tri zvukove naprosto odlisny aparaty) atd. Jako ty muzes koupti dobre zesilovac za dobry prachy, ale co ti to bude platny, kdyz ti zvuk nebude vyhovovat. Nejde se bavit jen o dobry vs. spatny, ale taky zvuk se mi libi x nelibi, ovladani mi vyhovuje x nevyhovuje atd. ;)

S.O.A.D.353

Jasný, tomu rozumím...nějaká tour po hudebninách samozřejmě ještě proběhne ;)
Moon

Příspěvek od Moon »

KIWI píše:GK MB - ja davam prednost RB. Ty MB me nejak neoslovily.

.
Tak, tak. RB je zesilovač a MB šidítko :) Tedˇto mám doma, néé že by to nehrálo, ale před tím jsem měl RB
a asi se k němu vrátím. Ten pád byl dost tvrdej :cry:
GK MB 150 S, GK MB 800
- P. Bass Hand Made / SPB1 p.u. - P Bass Hand Made / Bare Knuckle PB 58 p.u.
J. Bass Hand Made / Bare Knuckle 60 PE p.u.------P. Bass Hand Made/Lollar PB p.u. -- J. bass Hand Made/ Lindy Fralin p.u.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy pro baskytary“