Výběr Gibson Les Paul (cca 20 tis.)

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Alternátor

Re: Výběr Gibson Les Paul (cca 20 tis.)

Příspěvek od Alternátor »

Zkus si v Music City Jolanu Diamant. Podle mě je to za ty peníze hodně dobrej kup. Ještě menší OT k těm Jolanám. Poptával jsem se v Music City a je možnost nechat si ji zakázkově vyrobit i přes ně, se všema požadavkama, co můžeš mít. Výhoda v tom je, že si přes Music City může člověk nechat vyrobit Jolanu i na splátky, v NBE to neumožňují. Na druhou stranu je otázka, jak by probíhala komunikace skrze prostředníka.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Gitarson

Příspěvek od Gitarson »

Děkuju, určitě vyzkouším.
Jak říkám, jen ještě přemýšlím o tom bazaru.
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

Gitarson: ty nove serie 2014 maji nektere javorovy krk misto mahagonu vis?
Jinak nevím co resis, porod ? :D Porid si za 20.t les paula z bazaru budes spokojenej.
Jolana .....no však poznas sam czech copy original .....a az budeš v MC tak si zahrej na toho speciala co visí hned jak vejdes do uličky s kytarami po pravé strane. :wink:
Gitarson

Příspěvek od Gitarson »

Dobře :D
Snad jen dodám, hurá na zkoušení
Díky za rady
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Gitarson píše:Děkuju, určitě vyzkouším.
Pokud bazar, tak do 20 se občas na bazaru objeví studio z devadesátek. Nejlépe pak verze s ebenovým hmatníkem do roku 95/96. To jsou nástroje na úplně jiné úrovni, než dnešní studia. Porovnával jsem i přímo v obchodě se studiem, standardem a traditionalem a jen ten poslední se chytal...
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Latam píše:
Gitarson píše:Děkuju, určitě vyzkouším.
Pokud bazar, tak do 20 se občas na bazaru objeví studio z devadesátek. Nejlépe pak verze s ebenovým hmatníkem do roku 95/96. To jsou nástroje na úplně jiné úrovni, než dnešní studia. Porovnával jsem i přímo v obchodě se studiem, standardem a traditionalem a jen ten poslední se chytal...
+1
mám doma '95 a líbí se mi víc než třeba '08 Standard, co jsem měl.
krade

Příspěvek od krade »

2 Latam: no, a já měl doma studio z r. 1996 a byla to kytara úplně na ho*no...
Gibson SG Firebrand 1980, Gibson LP Special 1996, Gibson SG Junior 2011, Miles Steelcaster 2019, Fender Telecaster Standard 1989, Splawn Competition, Fender Bassman Silverface 50w, 1974, 2x12 Custom Coffee Cabs (V30 + Creamback),
http://bandzone.cz/commodore64
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Já měl 3, 90, 92 a 96. Všechno s ebenovým hmatníkem a hrály perfektně. Jak píše Bubucci, i pro mě o dost lepší, než nový standard.
jenyceg

Příspěvek od jenyceg »

Rozhodně běž a vyzkoušej víc kytar osobně. Mně osobně se nejlíp hrálo (a i ostatní říkali, že to hraje skvěle) na Jurkovič LP Custom. Měl jedinou chybu - nebyl můj:-). Jinak všecko je asi v rukách. Znám lidi kterým hraje i jolana, ale i ty druhé...
Gitarson

Příspěvek od Gitarson »

jenyceg píše:Rozhodně běž a vyzkoušej víc kytar osobně. Mně osobně se nejlíp hrálo (a i ostatní říkali, že to hraje skvěle) na Jurkovič LP Custom. Měl jedinou chybu - nebyl můj:-). Jinak všecko je asi v rukách. Znám lidi kterým hraje i jolana, ale i ty druhé...
Souhlasím, díky. Zejtra jim to tam pěkně vyhraju :D
Alternátor

Tak jasně, že Jolana není originál. Ale když to vezmu čistě v tom, co za svoje peníze dostaneš, tak s tím nemám jedinej problém. Při tom, jak v porovnání s tím dokážou hrát nový LPJ originál Gibson, si říkám, jestli si z nás naopak ten Gibson nedělá p***l. Jako značka je pro mě Gibson legenda a když má člověk kliku, tak na bazaru za tyhle peníze pořídí dobrý Studio. Ale u novejch kytar si tím ultimátním kupem nejsem úplně jistej.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
arcilucifer

Ale u novejch kytar si tím ultimátním kupem nejsem úplně jistej.
I tu "starou" kytaru kdysi někdo koupil na kramu tak i ted jde udelat dobrej kup.
Nevím jak LPJ nehrál jsem na nic z tyhle produkce, ale tvl tohle odvolavani se na rocniky které hrajou a ktere ne to uz je na hranici internetove konspirace.
Přijde mi ze se toho kolem mystéria kytar víc nakeca nez nahraje co je net...v dobe kdy v Praze music center mel v obchode 4 Gibsony a člověk tam slintal :wink:
Ted si proctes mylespaul a mas pocit ze ze vsechno stoji zaprd :roll:k tématu: prodava studio nekdo ze Slovenska, je na bazaru.
Alternátor

Já to chápu, taky mi připadá jako blbost odvolávat se na ročníky či jiný malichernosti. Buď je daná kytara dobrá, nebo je to sh*t. To není věc roku výroby, kolikrát ani modelový řady, ale kusu. Oproti tomu starší studio, co se dá pořídit za míň peněz, prostě nový modely válcuje. Můj dojem, vycházející z vlastní zkušenosti, že nový "levný" Gibson Les Pauly (můžu soudit jen ty nejlevnější LPJ, na Studio 2014 jsem si nesáhl) prostě stojej za h***o. Navzdory tomu jsem už holt takovej snob, že si nechci koupit kytaru, která už jen značkou bude působit jako šmejd. A zrovna v našich luzích a hájích se prodává kytara typu LP český výroby a ať už byly a nebyly dobrý Jolany za totáče, pořád je to kus český historie. A když navíc nový modely hrajou dobře, nevidím nijak závadně pořídit za stejnou cenu radši to, než LPJ se zvukem totálně z prdele...
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

arcilucifer píše:
tohle odvolavani se na rocniky které hrajou a ktere ne to uz je na hranici internetove konspirace.
Přijde mi ze se toho kolem mystéria kytar víc nakeca nez nahraje co je net...v dobe kdy v Praze music center mel v obchode 4 Gibsony a člověk tam slintal :wink:
Ted si proctes mylespaul a mas pocit ze ze vsechno stoji zaprd :roll:
+1, ja na zazracny rocniky taky moc neverim. je ale faktem, ze oproti dnesnim "dutym" studiim je v nich precijen vic dreva a obcas se da najit i ten ebenovej hmatnik.
arcilucifer

Slyšeli jste nějaký rozdíl???
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

dobry video :) nejvic se mi libil junior a nejmin ten traditional na konci - ten byl tak divne jedovatej.
arcilucifer

Tak me nejvic MM pak LPJ.
BTW traditional 50.t...
Naposledy upravil(a) arcilucifer dne 17.01.2015 12:17, celkem upraveno 1 x.
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Mě se líbí hlavně samotné hraní pana "ducatiho". Jinak za mě nejspíše ten MM.
Gitarson

Příspěvek od Gitarson »

take se mi libil MM a pak ten traditional, jinak nevite, co to na tom videu hral? Libilo se mi to
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Taky nevěřím na zázračné ročníky, vycházím ze vzorku asi 4 90's Studií a minimálně 10 kusech těch novějších (05-), tak všechny ty 90tkové kusy hrály a i působily jako dospělé kytary. Za to s těmi novějšími mi přišlo použitelné tak 2 z 5, pokud teda pominu až tristní zpracování a odpudivý finiš, hlavně faded a někdy i tribute (třeba za ten jejich smartwood, bych nedal víc než za stagga).

U toho videa ''vyhrává'' MM hlavně kvůli P90 snímačům, které jsou vhodnější na to co tam hraje a líp si rozumí i s tím Voxem. LPJ zní úplně mrtvě a Trad má nejvíc basů, takže zní zaprděně.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“