Který sekvencer je pohodlnější na ovládání MOXF nebo KROME

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
karel.novak

Který sekvencer je pohodlnější na ovládání MOXF nebo KROME

Příspěvek od karel.novak »

Pořád se nemůžu rozhodnout a tak máte-li postřehy z praxe, tak se s nimi, díky :-)

O co jde? Řeším použitelnost sekvenceru na Yamaha MOXF vs Korg KROME.

KROME má dotyk displej a sekvencer vypadá velmi dobře, ale možná jestli není sekvencer už moc překombinovaný ve spojitosti a možnostmi dotyk displeje, který MOXF nemá a sekvencer tam vypadá tak nějak skroměji, ale asi má vše co je potřeba a půsboí tak použitelněji, nevím, je to pouze doměnka. Na první pohled mi přijde dokonalejší sekvencer na KROME, možná to je tím, že dělá ten dojem velký displej, který zobrazí více parametrů naráz oproti MOXF kde se asi musí více přehazovat na displeji hodnoty.

Cci nejdříve posbírat co nejvíce zkušeností a názoru a terpve ve finále se jít třeba na prodejnu rozhodnout, osahat a zkusit co jsem zjistil.
Scorpi.03
Kontaktovat uživatele:

Re: Který sekvencer je pohodlnější na ovládání MOXF nebo KRO

Příspěvek od Scorpi.03 »

O Yamaze nic říct nemůžu, ale sekvencer Kroma je super. Velký dotykový displej je asi to nejlepší na takové věci. Jde v tom udělat dá se říct všechno a je to i celkem rychlé. Zkoušel jsem i sekvencery na malých displejích, ale oproti velkému dotykovému to je nic. Ale záleží v jaké míře ho chceš používat.
Current Gear: KORG M50 - 61, STUDIOLOGIC VMK188+
Past Gear: KORG KARMA, YAMAHA PSR 280
karel.novak

Sekvencer bych chtel hlavne pouzivat na "komponovani", tak abych nemusel keyboard trebas vubec pripojovat k PC. Takze aby ten sekvencer v podstate dokazal "suplovat" PC alias Cubase apod. soft, ale nemyslim samozrejme v takove profi mire a vsema moznostma. Zkratka, abych si na sekvenceru mohl poskladat/nahrat jednotlive tracky (hudebni stopy). Poskladat tedy rucne "natukat" primo na displeji noty nebo "nahrat" primo z kalivatury. A k tomu jeste jeden dotaz, zda ma sekvencer nejakou special funkci pri live nahravani stopy do sekvenceru, ze dokaze srovnavat tepmo, tzn. kdyz pri live nahravani "to" nekde ujede, tak srovna nebo spravne umisti notu do tempa, nevim zda se vyjadruji uplne dobre...

U Yamahy se mi docela libi, ze ma i vocoder, coz zase treba KROME nema, ale to uz jsme na jinem tematu.
Scorpi.03
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scorpi.03 »

Má funkci quantize, která zarovnává podle zadaného intervalu, což je např. i v cubase.
Predator

Příspěvek od Predator »

Tiež by som v tomto ohľade uprednostnil Krome. Ten sekvencer v ňom je naozaj skvelý, počítačový DAW je tam vlastne zbytočný, lebo komfortom je to naozaj veľmi blízke práci na PC sekvenceri (bez nutnosti riešiť integráciu medzi PC a klávesom), a aj ja ako spokojný užívateľ Kurzweila tu musím uznať, že v tomto Korg moju obľúbenú značku naozaj dosť predbehol.
Momentálne bez kapely, stále hľadám

Vybavenie - upravený biely HB SC-1000, Marshall JVM 215C, nejaké pedály ... :)
karel.novak

Scorpi.03 píše:Má funkci quantize, která zarovnává podle zadaného intervalu, což je např. i v cubase.
To ma kazdy sekvencer MOXF nebo mysleno pouze KROME ci je to bezne u vsech sekvenceru?
karel.novak

Predator píše:Tiež by som v tomto ohľade uprednostnil Krome. Ten sekvencer v ňom je naozaj skvelý, počítačový DAW je tam vlastne zbytočný, lebo komfortom je to naozaj veľmi blízke práci na PC sekvenceri (bez nutnosti riešiť integráciu medzi PC a klávesom), a aj ja ako spokojný užívateľ Kurzweila tu musím uznať, že v tomto Korg moju obľúbenú značku naozaj dosť predbehol.
Jsi mi to pekne zavaril (mysleno v dobrem slova smyslu) :-) Protoze se ted nemuzu rozhodnout mezi MOXF6 a KROME 61. Ach jo, to je situace... Ne, ze by mi ten rozdil ceny vadil, spise naopak, ale MOXF6 je za 27.490 a KROME je za 24.990, ale podle toho jak vsichni KROME chvali, tak ma i velmi zajimavou cenu.

Kazdy nastroj ma neco, prijde mi, ze MOXF6 ma lepsi "drums" nez KROME, ale to asi neni problem dohrat jine zvuky lepsi drums do KROME. Tam presne nevim jak je mysleno s tou pameti, protoze preci jen u MOXF6 uvadi nejakych 741MB (v zakladu a az 1GB moznost dokoupit flash) a u KROME 3.8GB v zakladu (!!! to je obravska pamet). Ted je otazkou jak lze a zda je vubec ji takto celou vyuzivat.
Scorpi.03
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scorpi.03 »

Krome má 64MB uživatelské paměti na samply, 2GB u něj zabírá piano převzaté z Kronosu a dále hodně zabírají stereo samply bicích, ostatní zvuky se vejdou na 400MB zhruba, nevím to přesně.

Funkce quantize je myslím na všech workstationech.
karel.novak

Scorpi.03 píše:Krome má 64MB uživatelské paměti na samply, 2GB u něj zabírá piano převzaté z Kronosu a dále hodně zabírají stereo samply bicích, ostatní zvuky se vejdou na 400MB zhruba, nevím to přesně.

Funkce quantize je myslím na všech workstationech.
Aha, tak to je zajimava informace. V tom pripade se tedy mluvi o obrovske pameti, ale nakonec je z toho 64MB, resp. 400MB, ktere je tedy jestli dobre chapu k dispozici pro pripadne nahrani "banky" jinych zvuku. Banky mam na mysli co se vydavaji na kromeheave.com, coz nevim jestli je oficialni nebo nikoliv, ale lze tam nejak prehrat pamet, tak predpokladam, ze to je tech 400MB (64MB?).

Pak asi z hlediska pameti lepe vychazi MOXF, ktery umoznuje rozsireni uzivatelske flash pameti az na 1GB (ale samozrejme to stoji nehorazne penize).
Scorpi.03
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scorpi.03 »

Pouze 64MB je uživatelská paměť! Zbytek je interní, nemodifikovatelná. Zvuky se všeobecně můžou skládat ze samplů vlastních anebo samplů nástroje, což je nejběžnější způsob.
karel.novak

Scorpi.03 píše:Pouze 64MB je uživatelská paměť! Zbytek je interní, nemodifikovatelná. Zvuky se všeobecně můžou skládat ze samplů vlastních anebo samplů nástroje, což je nejběžnější způsob.
Chapu, u KROME 64MB, ale divam se do popisu, speficikace a vsech dalsich dostupnych materialu, ktere jsem nasel na netu k Yamaha MOXF a vubec nikde neni uvedeno, kolik je tam uzivatelske pameti. Pevna ROM tam je 741MB, ale kolik z toho je pripadne vyhrazeno v zakladu pro uzivatele, neznamo, asi... Lze dokoupit flash 512MB nebo 1024MB, to je jedine co lze zjistit, nebo aspon me se podarilo.

A jeste u toho KROME, tech 64MB uzivatalske pameti lze nahrat jako jeden cely blok na SD kartu nebo lze i treba jednotlive zvuky, nastaveni, apod. ?
Scorpi.03
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scorpi.03 »

Do té paměti se dávají jenom samply. Potom při tvoření zvuku se vybírá, který sampl chceš. Teď nevím, jestli se ty samply dají nahrát do Kroma i z SD karty, viděl jsem to jenom přes PC, ale teoreticky bys tam mohl mít na SD kartě i 2GB samplů, které bys pak podle potřeby načítal.
karel.novak

Rozumim, diky za upresneni. A jeste se zeptam na tvuj nazor, protoze jsi asi majitel Korgu a mas i zkusenosti... Kdyz vezmu MOXF, tak displej je sice o nicem, ale zase je obycejny a s tema problem nebyva, ale dneska ty moderni technologie v podobe dotyk displeju apod. vime jak to chodi, chvilku to funguje a pak se to pos... a je problem. U klasiky displeju a ovladani pres "tlacitka" je mozna vetsi zaruka jistoty, ale je to samozrejme jen moje uvaha. Preci jen dotyk displeje jsou vystrelokou posledni doby a nelze je hodnotit, tak jako nastroje s klasickym displejem, ktere jsou funkcni treba i 20 let.
Scorpi.03
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scorpi.03 »

Tož to nevím, nesetkal jsem se s tím, že by přestal fungovat displej, ani jsem to nikde neslyšel. Spíš tlačítka se opotřebovávají. Triton classic nebo Trinity, které se vyrábělo před více než 13 lety fungují bez problémově doteď.
karel.novak

Takze osobne by jsi mi spise doporucil jit do Korg Krome nez-li do MOXF? A kdybych to zkomplikoval a nebral v potaz sekvencer a pripojil bych keyboardy k PC, takze by to bylo jiz jedno, tak by jsi i tak doporucil spise Korg Krome nez-li MOXF?
Scorpi.03
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scorpi.03 »

Já jsem na MOXF (ani vlastně na KROME :D) nehrál, takže ti nebudu doporučovat nic. Nástroj se vybírá hlavně kvůli zvukům, každému vyhovují jiné, tak si to projdi pořádně a v obchodě si třeba vyzkoušej oba dva.
petermikuláš

Příspěvek od petermikuláš »

ja som na ne oba, svojho času /pred rokom/ hral, keď som zvažoval či kúpim Moxf, Krome alebo Juno Gi.
Nakoniec som kúpil Kurzweil :wink:
Ale ak mám povedať za seba, z tej prvej dvojice určite by som bral Krome. Je to len môj názor.
Kurzweil PC3 K7, Kurzweil Kore 64, Kurzweil PC2 Super Ribbon Controller, Korg N364
karel.novak

petermikuláš píše:ja som na ne oba, svojho času /pred rokom/ hral, keď som zvažoval či kúpim Moxf, Krome alebo Juno Gi.
Ale ak mám povedať za seba, z tej prvej dvojice určite by som bral Krome. Je to len môj názor.
Kazdeho nazoru si cenim a diky za nej. A z jakeho duvodu by jsi bral Krome?
petermikuláš

Příspěvek od petermikuláš »

karel.novak píše:
petermikuláš píše:ja som na ne oba, svojho času /pred rokom/ hral, keď som zvažoval či kúpim Moxf, Krome alebo Juno Gi.
Kazdeho nazoru si cenim a diky za nej. A z jakeho duvodu by jsi bral Krome?
Mne skrátka Krome zvukovo sadol oveľa viac lepšie ako Moxf. Zvukovo bol podľa mňa Krome na tom oveľa lepšie v priamom porovnaní s Moxf.
Kurzweil PC3 K7, Kurzweil Kore 64, Kurzweil PC2 Super Ribbon Controller, Korg N364
karel.novak

Je prevazna vetsina nazrou, ze Krome je zvukove daleko lepsi. Me osobne to uplne tak neprijde. Kazdopadne Krome zvuky bych hodnotil nez za "lepsi", tak spise "cistejsi", coz mi zase prijde v nekterych pripadech jako uz moc "umele", ale je to nazor. Tezka to debata, ale se zvukem jako s jidlem, 100 lidi 100 chuti a tak to asi je spravne jinak by meli vsichni Krome :-) U Moxf je teda jeste velka vyhoda Flash pamet (Yamaha 1GB nebo 2GB od Mutecu), ktera umozni nahravat stale nove zvuky pokud jsou/budou nekde k dispozici, to mi u Krome trochu chybi. U Krome je 64MB na vsechno a to mi prijde pomerne malo, ale asi jak prokoho. No nic, to jsem se zase rozepsal jinym smerem, takze radeji koncim.
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“