Dotaz ohledne ladici mechaniky.

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
ZH6

Re: Dotaz ohledne ladici mechaniky.

Příspěvek od ZH6 »

No na to už sem koukal, ale nemaj Ernie Ball, který používám, ale asi nějaký budu muset vzít...
ZH6

Příspěvek od ZH6 »

Ahoj,
nevíte kde by se dali sehnat zlaté knoflíky pro ladící mechaniku na Stratocasteru? Chtěl bych je nahradit za ty bílé perleťovité (viz foto). Děkuji
http://www.jpeg.cz/images/2014/11/29/ThmzK.jpg
ZH6

Příspěvek od ZH6 »

dream7000 píše:toto by ti nesedelo? http://shop.sollerguitars.com/product_i ... 07-gd.html
Díky, vypadá to, že by to mohlo sedět. Rozměrama to odpovídá.
DenisEr

Příspěvek od DenisEr »

Chjo, doufám že nebude vadit když se zeptám tady..
Potřebuju poradit... Moje Epi SG mi ze stojanu spadla na zem přímo na ladící mechaniku struny d.. no hlava to díkybohu přežila, ale u mechaniky se strhly závity a drží to tam tak divně, je to mírně natočený dovnitř a hejbe se to... když jsem to povolil, tak z pod toho vypadl kousek uštíplýho laku.. ta struna naladit jde a drží, ale mam z toho blbej pocit, že se to po čase urve úplně...
navíc já nějak nemam možnost to odvézt ke kytarářovi, nebo do servisu, takže to budu muset vyřešit nějak sám..
prosim vás, co bych podle vás měl udělat ? mám do toho dát trochu delší vruty (toho se dost bojim), nebo to zakapat nějakym tmelem nebo něco na ten způsob ? budu vděčnej za každou pomoc
IMAG0278.jpg
IMAG0277.jpg
GIBSON SG Special Faded MH 2016 T Satin Cherry
Epiphone SG G-400 PRO Cherry + Gibson 498T
Marshall DSL 5C
Fender Frontman 212r + Boss DS-1
trsátka BRAIN 0,88mm, Marshall MS-4ZW, struny Special Alloy Humbucker SA11, rozebranej Epiphone Les Paul Special II VS

Jsem vášnivý Doomař a milovník jitrnic
Ogys

Příspěvek od Ogys »

Vteřinový lepidlo, zašroubovat a hotovo.
Rhjr Jazzmaster Custom, Gibson Les paul studio GT
Kemper
Orange TH 30 + 1960A
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Vteřinové lepidlo je možnost, pokud se s tím nechceš moc patlat. Zase už tu mechaniku ale nikdy bez nahřání nevyndáš (při případné výměně nebo tak...). Pokud si s tím chceš vyhrát, tak já bych raději vyvrtal o něco větší díru (třeba o velikosti odštíplého laku) a vlepil tam kulatinu z tvrdého dřeva (buk, dub..). Seženeš je v každém OBI, Bauhausu apod., mají nejrůznější průřezy za pár kč, ale tobě bude stačit z té tyčky pár mm. Do toho pak zavrtáš původní vrut a kdyby se ti to ještě někdy vyštíplo nebo "vyžvejkalo"- čemuž nevěřím, tak špalík odvrtáš a vlepíš tam nový. Větší vrut je taky řešení, ale nemůžeš to tak řešit pořád v případě dalšího problému.
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Jestli máš ty původní malinké vruty, použij je. Jestli ne, sežeň takové. Do dírek vlep zápalku nebo párátko, špejli a zašroubuj vruty. Na bukový kolík to ještě není.
DenisEr

Příspěvek od DenisEr »

Díky za rady chlapi.
jinak vruty jsou původní... asi zkusim to s tou špejlí, vrtání se trochu bojim (to udělám až jestli nebude držet tohle)
každopádně, ještě jednou díky
Marshall DSL 5C
trsátka BRAIN 0,88mm, Marshall MS-4ZW, struny Special Alloy Humbucker SA11, rozebranej Epiphone Les Paul Special II VS

daimondia

Příspěvek od daimondia »

Já radím to co bejk a nebo tu špejli z tvrdšího dřeva běžná špejle nebo sirka se ti vůči tvrdšímu mahagonu vyžvejká ideální by bylo zalepit to mahagonovou špejlí. Co se týká sekunďáku mám radu od kytaráře že ten zalepenej šroub nahřeješ pájkou a vytočíš.
DenisEr

Příspěvek od DenisEr »

no já jsem před chvíli našel v dílně nějaký dvousložkový lepidlo na dřevo, takže přemejšlim, že to zalepim tim a nechám to napevno (ono to lepidlo reaguje na teplo, takže by to šlo taky pájkou rozehřát)..
já zase nejsem moc zručnej a toho vrtání se fakt trochu bojim..
Marshall DSL 5C

Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Sirka nebo špejle se dá samozřejmě použít taky, já ale napsal rovnou "trvalejší" řešení. Takže si jen sám rozhodni, co je podle tebe a tvých schopností nejlepší. To lepidlo můžeš zkusit, ale může to být risk ve chvíli, kdy ti kytara spadne znovu a ulomí se ti hlavička vrutu (protože zbytek je pevně zalepený bez možnosti se někam pohnout), pak to je doopravdy pakárna. Proto doporučuji raději tam vlepit opět dřevo (klidně i tu špejli nebo sirku) u kterého, když se ti to stane znovu, riziko zlomení vrutu klesne, protože se ti nejspíš vyštípne nebo jinak vyžvejká a oprava je pak snadnější.
DenisEr

Příspěvek od DenisEr »

Ok, dám na zkušenější.. našel jsem nějaký štětečky, který maj násadu z dubu, když to obrousim, bude to ideální dubová špejle
Marshall DSL 5C

Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“