Pedalboardy

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět

Kolik používáte efektových krabiček?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

Elkesar

Re: Pedalboardy

Příspěvek od Elkesar »

hyenik píše:rack je houby stoner voe 8)

edit: ja potrebuju porad tema efektama hybat a preskupovat podle situace, tohle je takovy koktejl-board

Obrázek

Vidím, že ten Akai Head Rush je docela stabilní efekt na tvých bordech. Už ho dlouho vyhlížím po bazarech:))
Gibson Les Paul Studio 2014
Elkesar mod baryton strat (RM snímače)
Furch Durango
Roland JC-22,Roland Cube Street Ex,Micro cube
Boss TU-3W ,Boss MO2,Boss DA2,Boss TE 2,Boss Dm-2W,Digitech Istomp,Boss Cp1-X,Behringer VP1,Digitech Jamman,Whammy 5
Demilich

Příspěvek od Demilich »

A odkaď to objednáváš? Kdyžtak bych se příště podílel a taky nějaké vzal :)
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

U Muzikanta, tam neplatím poštovné, protože osobní odběr. Akorát koukám, že ty Proely jsem asi vykoupil, zmizely z nabídky. Dnes si tam jdu pro dva HICONy na zkoušku, tak se na ty Proely poptám.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

Elkesar píše:Vidím, že ten Akai Head Rush je docela stabilní efekt na tvých bordech. Už ho dlouho vyhlížím po bazarech:))
No to je spis setrvacnost, vyhovujici logika ovladani a taky ze nemam jiny looper. Nicmene zvazuju neco novejsiho, tak pak by byl k mani. Ale cas od casu se na bazaru objevuje.

Hendrek: ty modre kabely me taky zaujaly...
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Elkesar

Příspěvek od Elkesar »

Tak aktuální verze zmenšeného bordu :), overdrive budu měnit, uvidím jak tremolo, ale velký klad je opravdu TB...

edit: tak mně napadá nevíte jestli existují nějaké adaptéry, které z rovného napájecího kolíku udělají lomený? Nevýhoda je, že když dám bord do obalu musím vytáhnout napájení od supernaturalu a soulfoodu. :(

Obrázek
Furch Durango
Boss TU-3W ,Boss MO2,Boss DA2,Boss TE 2,Boss Dm-2W,Digitech Istomp,Boss Cp1-X,Behringer VP1,Digitech Jamman,Whammy 5
kunec

Příspěvek od kunec »

adaptéry existují, ale já bych to přepájel

http://www.ges.cz/cz/hswb-2-5-5-5-GES06601476.html
Elkesar

Příspěvek od Elkesar »

Ha tohle jsem potřeboval moc díky, pájet to nebudu, jsem elektronický noob :)
Furch Durango
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

No, nebude tam vadit ten rozdíl 2,1 vs. 2,5? Vím, že u bývalého zdroje, který měl vývod 2,5mm jsem si musel vyrobit vlastní daisychain, protože kupovaný Warwick, který měl 2,1 jsem na něj nenarval. Takže ona je to spíš redukce 2,5 na 2,1 (lomená). To nemusí pasovat na ten stávající konektor, který bude nejspíš 2,1mm.
Elkesar

Příspěvek od Elkesar »

Díky za upozornění, zajdu to raději vyzkoušet na prodejnu.
Furch Durango
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

to je fascinujici kombinace kvalitnich drahych veci a nejlevnejsich šuntů :)
Elkesar

Příspěvek od Elkesar »

Myslíš Super Ego? :D Z těch pedálu je to asi jediný bordelič signálu:))

G1on vyměním hned jak přijde něco v podobném poměru cena výkon, ale zatím na toho bobka nedám dopustit, je skvělý. Extrémně levný to ano, ale šunt to není. (ale retro vzhled je docela peklo:D)

Na Razzor opto tremolo(jojo tremolo) jsem se taky poměrně dlouho díval s velkým, despektem, ale pak jsem viděl pár videí a řekl jsem si, že je to možná to co hledám. Když se slevilo na kytarých risknul jsem. Docela mně teda přesvědčilo, je to dobře udělané a opravdu to nedělá neplechu v řetězci. A to mohu s klidným srdcem říct, že jsem ohledně prasení signálu maniak a Super Ego toleruju jen proto, že je ehm super :))

Soulfood je na tom s bufferem dost dobře, fajn krabička, ale pořád si ještě moc nerozumíme :)

edit: Tady chlapík ke konci videa Tremolo rozebere a ukáže jeho sympatické zapojení: https://www.youtube.com/watch?v=2At0Sivwiac
Furch Durango
darwan23
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od darwan23 »

Předvánoční uspořádání pedalboardu - nebude se vlastně moc lišit od povánočního... :)

Když nestojím daleko od zesilovače, vyvádím horní řadu extra do efektové smyčky (reverby a delaye pak nejsou ani trochu nakreslené) - pro domácí zkoušení ale nechávám vše pospojené do jednoho bloku před čistým kanálem komba.
Kvákadlo a volume pedál už se do case nevešly, házím je bokem - wah je na úplném vstupu, volume na konci spodní řady - tady na fotce není zapojený, jenom pózuje na okrasu... :)

Ve spodní řadě občas vyměním poslední chorus za Zoom MS-70CDR a využívám ji jako dozvukovou jednotku pro elektroakustiku, aby to nemuselo jezdit přes všechno to "digitálno" nahoře :)

Napájení obstarávají dva daisy chainy, jenom ten Timender od Digitechu bere vlastní AC proud. Na jeho obranu, umí dobře pitch shifted a harmonické delaye, které jdou při krátkém čase využívat jako octaver.
Přílohy
Prosinec 2014
Prosinec 2014
You can hear them singing out their telegraph code, all the way down the telegraph road...
https://soundcloud.com/darwan23
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Sestavil jsem si takové praktické účelové prkýnko, říkám tomu preampboard, páč je to díky AMT preampu samostatná jednotka. :) Jeden kabel do koncáku a jede se, dost pohoda. Vše fungovalo na první dobrou, příjemné překvapení, už jsem prostě starej mazák hehe. :roll: 8) Až vybudou peníze na pořízení EPSi, přidám ho do setupu, k tomu dibox a pojedu do plastové 11kg 350W aktivky RCF.
"Úžasný" čínskorukodělný pedalboad na mě udělal takový dojem, až jsem si dal práci ho ohodnotit v eshopu. :roll:
Kup naslepo se holt tentokrát nepovedl, moje lenost a blbost, po (brzkém) rozpadu pořeším něčím stavěným. :)
Přílohy
Preampboard 01.jpg
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

ty superega vam zavidim :) musim setrit 8)
preampboard samozrejme cool, je to parada kam ten vyvoj nas postupne muze zavest.... uspora desitek kilogramu.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

me snad pristi tyden prijde velky kufr od warwicku a taky sem svuj "punkboard" hodim :) zatim je ve stavu, ktery neni moc na chlubeni :))
Mastersonic
Nový uživatel

Příspěvek od Mastersonic »

Já mám dělaný na zakázku už 2 roky pedalboard. našel jsem stránky http://www.transport-case.cz/ tak jsem si ho tam nechal udělat. Provedení luxusní stále drží a cena byla lepší než u nás v hudebninách :lol: nebo u thomana v Německu :!: dělají i různé přepravní obaly na zesilovače komba a boxy. :arrow: DOPORUČUJI zde mají galerii jak pedalboard od nich vypadá. http://www.transport-case.cz/pedalboard-case-na-kombo/
Mastersonic
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Nevím, jestli to tu už někde nebylo, ale narazil jsem na takový jednoduchý nástroj na návrh pedalboardu. Chybí v něm sice spoustu věcí, ale pro představu rozmístění může stačit:
http://pedalboardplanner.com/
Přílohy
stažený soubor.png
darwan23
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od darwan23 »

Jo, tenhle nástroj je docela fajn, jen v něm toho opravdu docela dost chybí (a to i pedály velkých výrobců, které už jsou nějaký ten rok na světě). Kdyby dodali možnost importu vlastních obrázků (převedení na vektor + škálování podle skutečné velikosti by zase nemusela být tak velká práce), byl by to nástroj na jedničku.
You can hear them singing out their telegraph code, all the way down the telegraph road...
https://soundcloud.com/darwan23
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

darwan23 píše:...Kdyby dodali možnost importu vlastních obrázků (převedení na vektor + škálování podle skutečné velikosti by zase nemusela být tak velká práce), byl by to nástroj na jedničku.
Proto si pedalboard navrhuji v CADu :) (a mám jistotu, že se to tam vleze i s propojkama atd.)
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

ten tool je dobrej, aspon jsem si zjistil, ze na dalsi krabicky ktere mam v planu budu potrebovat nejaky opravdu maxi board :/

jinak v soucasny dobe muj pedalboard vypada dle teto aplikace takto. Protoze ho mam stale v dost punkovem stavu, nechce se mi sem davat opravdovou fotografii :D

S drobnyma alternacema - chybi tritlacitkovy footswitch od RM100, misto BigMuffu mam jeho modifikovany ekvivalent Byiang FZ-10 a TB box mam od Widary.
Zapojeni jde v teto posloupnosti:

Turbo Rat->TB Box (JH Fuzz Face->GE-7 s nastavenym midboostem, oba porad zaple)->Big Muff->Tu-2->M13->Micro Amp
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“