Ahoj, koupili jsme do zkušebny hlavový (noname ale prý kvalitní zpěvový) mikrofon s tím, že jsem ho chtěl zapojit do komba, jenže ani jedno z komb tento mikrofon nebere, až při přebuzení trochu chrčí ... neporadíte mi někdo, jak tento mikrofon zapojit, aby fungoval? On asi bude mít 1500 ohmů (1k5).
Když jej zapojím do zvukové karty v PC, tak regulérně a dobře funguje.
Mikrofon 1500 ohm 1k5 jak zapojit ?
Pravidla fóra
Re: Mikrofon 1500 ohm 1k5 jak zapojit ?
Do jakého komba to zapojujete? Jestli do vstupu na nástroje tak se nedivím, ze to nejede
Sent from my iPad using Tapatalk
Sent from my iPad using Tapatalk
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Do jaké zvukové karty? Interní? Tedy přes tu zabudovanou mikrofonní zdířku (růžovou)? Tam je pro (elektretové) mikrofony zajištěno napájení. To v kombu nehrozí, nejsou na to určené, aby napájely mikrofon (ať už klasický kondenzátor nebo elektret).
Hodila by se bližší specifikace jak mikrofonu, tak komba, případně i zvukovky, když už se tu máme bavit na technické úrovni.
Hodila by se bližší specifikace jak mikrofonu, tak komba, případně i zvukovky, když už se tu máme bavit na technické úrovni.
Díky za ochotu - je to staré "akustické" (tedy zvukově širokopásmové) veteránské kombo Vermona (1970?
), ale nejde to ani v kytarovém Fenderu a ani když to zapojím do efektového procesoru, kam jinak zapojujeme běžný kabelový zpěvový mikrofon pro přidání trochu echa, tak to nešlape.
Ty komba mají klasický JACK, jsou BEZ extra vstupu určeného pro mikrofony.
Do zvukovky jsem to zkoušel interní, růžový konektor. K tomu mikrofonu specifikaci žádnou bohužel nemám.
Takže asi je nutné napájení přes ten 3,5 jack, což ...
Ty komba mají klasický JACK, jsou BEZ extra vstupu určeného pro mikrofony.
Do zvukovky jsem to zkoušel interní, růžový konektor. K tomu mikrofonu specifikaci žádnou bohužel nemám.
Takže asi je nutné napájení přes ten 3,5 jack, což ...
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Spíš jiný mikrofon. Pravděpodobně se jedná jen o nějakou PC náhlavní soupravu pro skypování. Nebo je to něco profesionálnějšího? Označení "noname ale prý kvalitní zpěvový" nezní moc použitelně pro účel provozování v kapele.
A znovu ještě zopakuji, komba nejsou určena pro připojení mikrofonů, které vyžadují napájení. A pokud už mají mikrofonní vstup (XLR konektor), v drtivé většině budou jen pro dynamické mikrofony (bez nutnosti napájení).
A znovu ještě zopakuji, komba nejsou určena pro připojení mikrofonů, které vyžadují napájení. A pokud už mají mikrofonní vstup (XLR konektor), v drtivé většině budou jen pro dynamické mikrofony (bez nutnosti napájení).
Zdar, kdybys napsal typ toho komba Vermona nebo aspoň jestli je tranzistorové nebo lampové, možná by se Ti dalo poradit. Ovšem proč pouštět signál z mikrofonu do nástrojového komba nechápu, leda na vyzkoušení, ale pro trvalé používání to rozhodně není. Další zajímavost je jak jsi zjistil, že má odpor 1500Ω?
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Pokud to funguje na zvukovce v počítači a ne v kombu, pak to asi bude elektret nebo kondenzátor. Potřebuješ externí fantomové napájení nebo mix s fantomem.
Nebo je špatné kombo
Nebo je špatné kombo
jo FANTOMOVÉ, to je ten správný název, díky .. bude to ten elektret
známý na CB mi tuhle poradil, že by to mohlo být ono a nakreslil mi schéma zapojení tam 1,5V baterie jako napájení, tak budu bastlit
(1500 ohm jsem dovozoval podle vzhledově obdobného co jsem nasel na netu a až včera mi vrátili měřák - změřil jsem 600 ohm .. jinak kombo šlape jak na kytaru tak dynamický mikrofon)
dík moc všem !
známý na CB mi tuhle poradil, že by to mohlo být ono a nakreslil mi schéma zapojení tam 1,5V baterie jako napájení, tak budu bastlit
(1500 ohm jsem dovozoval podle vzhledově obdobného co jsem nasel na netu a až včera mi vrátili měřák - změřil jsem 600 ohm .. jinak kombo šlape jak na kytaru tak dynamický mikrofon)
dík moc všem !