Ono víc než kolik MB/GB paměti je pro vzorky (když vlastně srovnáváme prakticky ROMplery) je trošku podstatnější JAK lze dané vzorky upravovat a vubecpracovat se zvukem. Samozřejmě ano - klavír nasamplovaný do nekolika desítek MB bude mít pravděpodobně lepší zvukový projev než totéž z několika jednotek MB ještě k tomu AWM2 kompresi.
P.
Který sekvencer je pohodlnější na ovládání MOXF nebo KROME
Pravidla fóra
-
petermikuláš
Re: Který sekvencer je pohodlnější na ovládání MOXF nebo KRO
Máte pravdu Karel, že sto ľudí sto chutí, aj pavli má pravdu v tom keď hovorí, že často krát je dôležitým faktorom ešte i to, nie len aký zvuk je, ale čo sa s ním dá všetko robiť, ako ho možno upravovať, práve preto som ja osobne nakoniec uprednostnil Kurzweil. VAST je skrátka v tomto podľa mňa doteraz absolútne neprekonaný. Ale zase na iné veci je lepší Korg. Inému najviac sadne Yamaha. Takže teď babo raď.karel.novak píše:Je prevazna vetsina nazrou, ze Krome je zvukove daleko lepsi. Me osobne to uplne tak neprijde. Kazdopadne Krome zvuky bych hodnotil nez za "lepsi", tak spise "cistejsi", coz mi zase prijde v nekterych pripadech jako uz moc "umele", ale je to nazor. Tezka to debata, ale se zvukem jako s jidlem, 100 lidi 100 chuti a tak to asi je spravne jinak by meli vsichni KromeU Moxf je teda jeste velka vyhoda Flash pamet (Yamaha 1GB nebo 2GB od Mutecu), ktera umozni nahravat stale nove zvuky pokud jsou/budou nekde k dispozici, to mi u Krome trochu chybi. U Krome je 64MB na vsechno a to mi prijde pomerne malo, ale asi jak prokoho. No nic, to jsem se zase rozepsal jinym smerem, takze radeji koncim.
Treba len zobrať dovolenku a vybrať sa na testovacie jazdy do predajní a tam si ic h pekne všetky vyskúšať a potom vybrať. Veľa šťastia v rozhodovaní.
Kurzweil PC3 K7, Kurzweil Kore 64, Kurzweil PC2 Super Ribbon Controller, Korg N364
Osobne to vidím presne tak ako kolega Peter ... každý nástroj má svoje výhody aj nevýhody, a v čom má jeden navrch, v tom zaostávajú ostatné. Preto ťažko vybrať niečo ako ideálny nástroj, keďže každý má svoje potreby, priority a preferencie. Niekto má rád ultramoderné ovládanie cez dotykový displej a aktuálne trendové zvuky, tak si vyberie Krome. Niekomu vyhovuje Yamaha, lebo má rád tú ostrosť a nadýchanosť zvukov, a sedí mu toto ovládanie. Kurzweil zasa vyhovie najviac ľuďom, čo majú radi kvalitnú klaviatúru aj v krátkych modeloch, veľkú hernú expresivitu (ako jediný v cenovej hladine má Aftertouch), zásahy v zvukoch do najmenšieho detailu (VAST s 32 kaskádovateľnými vrstvami, virtuálny analóg a matematický model Hammond B3!), a preferujú skôr generáciami preverený "vintage sound" so silným dôrazom na autenticitu hlavne akustických a elektromechanických zvukov, než aktuálne výkriky zvukovej módy (ultimatívny nástroj pre revivaly, oldies, divadelné a muzikálové súbory, retrom šmrncnuté bandy všetkých druhov). A z toho je jasné, že každý si vyberie to, čo mu sedí najviac.petermikuláš píše: Máte pravdu Karel, že sto ľudí sto chutí, aj pavli má pravdu v tom keď hovorí, že často krát je dôležitým faktorom ešte i to, nie len aký zvuk je, ale čo sa s ním dá všetko robiť, ako ho možno upravovať, práve preto som ja osobne nakoniec uprednostnil Kurzweil. VAST je skrátka v tomto podľa mňa doteraz absolútne neprekonaný. Ale zase na iné veci je lepší Korg. Inému najviac sadne Yamaha. Takže teď babo raď.
Treba len zobrať dovolenku a vybrať sa na testovacie jazdy do predajní a tam si ic h pekne všetky vyskúšať a potom vybrať. Veľa šťastia v rozhodovaní.
Momentálne bez kapely, stále hľadám
Vybavenie - upravený biely HB SC-1000, Marshall JVM 215C, nejaké pedály ...
Vybavenie - upravený biely HB SC-1000, Marshall JVM 215C, nejaké pedály ...
-
karel.novak
Aktualne jsem si tedy poridil a mam doma uz MOXF6, takze se pokusim za nejaky cas napsat moje dojmy a nazory primo z praxe. Ale uz ted muzu rict, ze MOXF6 je opravdu vyborny a nadupany nastroj s vynikajici podporou DAW i aplikaci pro tablety a telefony Apple. Super je take dostupnost bank novych zvuku, ktere jdou nahrat do flashpameti (mam 1GB). Ale o tom podrobneji az casem. Zvukove le lepsi nez jsem cekal, resp. podle poslechu ruznych vzroku na youtube z recenzi apod. Prvotni dojem je tedy velka spokojenost, ale treba za par mesicu budu nadavat
to jeste nevim, jsem teprve majitelem nekolik malo dni.
-
petermikuláš
gratulujem ku kúpe a želám hodne radosti s týmto nástrojom a veľa dobrej muziky
Kurzweil PC3 K7, Kurzweil Kore 64, Kurzweil PC2 Super Ribbon Controller, Korg N364