Nátisk na foukačce- rovný vs nakloněný + solo od Ptaszka

Žestě, flétny, harmoniky, klarinety, akordeony, ...
Odpovědět
Odi.et.amo

Nátisk na foukačce- rovný vs nakloněný + solo od Ptaszka

Příspěvek od Odi.et.amo »

Zdar jak sviňa,

mám na vás takový dotaz, snad mě za něj nezbijete :)
Učím se na foukačku a najednou zjištuju, že možná dělám něco špatně s nátiskem. Když si dávám harmoniku do úst, tak není úplně vodorovně, trochu ji nahnu směrem k dolnímu rtu. Je to špatně? Díval jsem se na moc videí a někteří hráči to tak dělají. Pomáhá mi to v docílení čistého jednotlivého tónu, ale mám strach aby mi to nezabraňovalo v učení overblow. Zatím zvládnu jenom bending, ale overblow je další v pořadí.

EDIT: ještě jsem si na něco vzpomněl, nevíte někdo v jaké tónině je solo v In the Pines od Matěje Ptaszka? Mě to zní jako druhá poloha na Cčku ale nejsem si jistej. Máte někdo popřípadě taby? Nějak na to nemůžu přijít, moc byste mi pomohli ;)
kelley
Bandzone: http://bandzone.cz/milanpalicka
Kontaktovat uživatele:

Re: Nátisk na foukačce- rovný vs nakloněný + solo od Ptaszka

Příspěvek od kelley »

Hola. Sice sám nevím jestli je to správná technika, ale mně právě to naklonění ke spodnímu rtu pomáhá při bendingu. Bez overblow jsem se zatím obešel, ale né že bych to nechtěl umět...
Odi.et.amo

Hmm hmm zajímavé, takže to úplně špatně asi nedělám. Při bendingu mi to taky pomáhá, to je pravda. Ten overblow tam stejně nemůžu dotlačit, foukám do toho až rudnu a mám strach, že si oddělám harmoniku :D
orsoj

Příspěvek od orsoj »

OB není o síle, ale o technice.
Odi.et.amo

No právě na tu správnou techniku nemůžu přijít tak zkusíme to silou jako Chaňa s Rylou :D
Ale ne, tak hrozné to není, už do toho tak silně nefoukám, to jenom ze začátku ;)
Odpovědět

Zpět na „Dechové nástroje“