kytara od kytaráře vs. Custom Shop

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
José

Re: kytara od kytaráře vs. Custom Shop

Příspěvek od José »

man píše:dosahují konstatně svého zvuku
to jsem ještě nezažil, přímo vedle sebe na porovnávačku dvě stejné kytary..
man píše:kytara: Les Paul 1959 (Jurča)
:D :D :D
Edit: jen poznámečka, tento post nebyl psán s cílem někoho či nějaký názor zpochybňovat, žádný nástroj od české kytarářské špičky jsem v ruce asi neměl, jen mne to pobavilo..
man

Příspěvek od man »

Jose:
nechápu co tím zpochybňováním myslíš. Tím že tu kytaru vlastním, tak můžu mluvit konkrétně a povolaně. Všichni ostatní v tomto vláknu jen dedukují z útržkových informací, ale já na tu kytaru pár let hraju a často jsem ji střídal s Gibsonem, tak můžu přispět zkušeností. Myslím , že o tom to fórum je, ne?
zesilovač: Marshall JTM-45, box: Marshall 1960 4x12 kombo: Marshall JCM800 4210
elektriky: Les Paul 1959 (Jurča), Gibson LP Standard 1995
akustiky: Martin D28 r.1985, Furch D34 , Alvaro 55
krabičky : Ibanez TS9, Marshall GV-2, Boss DD-3, Boss RV5, EHX Holy Grail

Na blbnutí: Epiphone LP Standard, multiefekt Boss GT8, mix Yamaha, bedna RCF-ART310A
pain2

Příspěvek od pain2 »

No já nevím :D mi právě přijde docela dost napěst, co jsem viděl, jak dřevo vytáhnou ze sušičky a hned ho cpou na linku. Mají tam prostory s konstantní vlhkostí atd., ale nemyslím si, že by to dřevo skladovali rok. Viz. už to, že se často pak objevují zkroucené krky. Jedou na kvantitu. Denně udělat 1000 kytar (200 jich projde jedním kontrolorem), To by museli mít sakra sklady :D
man

Příspěvek od man »

Mají sakra sklady :) a taky mají několik továren a výroba je rozdělená dle typu kytar.
Já jsem u Gibson LP ještě zkroucený krk neviděl ani o tom neslyšel. Ale pokud se to stane tak to jistě vyreklamují bez mrknutí oka. A na kvantitu jedou jako všechny firmy, jinak by ty kytary byly ještě dražší. Ale při tom udržují standardní kvalitu. Proto si je kupují profíci po celém světě , vědí jak to bude hrát a můžou se na to spolehnout.

Na blbnutí: Epiphone LP Standard, multiefekt Boss GT8, mix Yamaha, bedna RCF-ART310A
grock

Příspěvek od grock »

Jen tak btw- k čemu je podpis dobrý-
čtu, co píše MAN, majitel 45tky a LP od Jurči a ....
Upřímnost nad zlato, chlape ! Respekt!
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

musim rict ze me man bavi postupne cimdal vic.
Akorat premyslim jestli je to latentní prodejce gibsona, nebo pouhy nekriticky fanousek, nebo ma jenom reklamnima forovyma kecama (pripadne vlastnim romantickym predjimanim) vymyty mozek.
Prestoze vlastni kytaru, která je s nejvetsi pravdepodobnosti lepsi nez 90% gibsoní produkce, holt srdíčku neporučíš.
Možná by mu měl arcilucifer odblokovat čakry 8)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
pain2

Příspěvek od pain2 »

staci zagooglit a v rozhovoru o tovarne Gibson, kde se vyjadruji i samotni zamestnanci kolik a ceho. Venku v normalnim klimatu maji sklad dovezenych drevin. pak maji jednu halu na formatovani a skladovani ze susicek (i na tom videu jde videt, ze zasoby na rok to urcite nejsou). dalsi hala je vyroba. Proto si nemyslim, ze to rok uz suche skladuji :D
man

Příspěvek od man »

pain2 píše:staci zagooglit a v rozhovoru o tovarne Gibson, kde se vyjadruji i samotni zamestnanci kolik a ceho. Venku v normalnim klimatu maji sklad dovezenych drevin. pak maji jednu halu na formatovani a skladovani ze susicek (i na tom videu jde videt, ze zasoby na rok to urcite nejsou). dalsi hala je vyroba. Proto si nemyslim, ze to rok uz suche skladuji :D
Ten rok dopředu to skladuji u Martina , říká to přímo ve videu z továrny, předpokládám že tito výrobci to budou mít podobné.

to hyenik:
proč se ti zdá , že jsem nekritický fanoušek. Říkám jen fakta. Jurča je perfektní kytara, kvalitou na úrovmi Gibsona a hraju na ni už léta. Má krásný zvuk i když zvuk Gibsona je trošku jiný. Neříkám že lepší nebo horší, je jiný. I muzikanti v okolí to potvrzují, některým se líbí víc Jurča , někdo dává přednost Gibsonu. Většinou kluci z kapel s vlastní tvorbou dávají přednost Jurčovy a kluci z rockových zábavovek Gibsonu. A je to proto že kluci co hrajou ZZ Top, chtěj aby jim to tak znělo a tam je lepší Gibson na který jsou ty písničky nahraný od Gibonse. Kluci co hrajou svoje věci hledaj svůj vlastní zvuk.
Ty snad máš vlastní kytaru od Jurči, že tady rozhlašuješ s takovou jistotou že je lepší než Gibson? Od tebe tady slyšíme jen doměnky a nepodložený tlachy a dovolíš si kritizovat posty od člověka který sem napíše na základě letitých zkušeností ze živého hraní s oběma kytarama.

arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

odblokovani caker mahagonovou pyramidkou mam prave v akci :!:
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

Vychladni panáčku a prestan tady tvrdit nesmysly ze gibson ma jiny zvuk nez jurča.
Který gibson? Který ročník? ktery XYZ? Nebo snad chces se tady verejne zesmesnovat tvrzenim ze vsechny gibsony hrajou stejne?
S kvalitou normalni produkce gibson mam zkusenosti dost, takze tvoje pindy o skvelych kytarach, ktere jsou 2x drazsi nez srovnatelne kytary ostatnich vyrobcu (ti dane zrejme neplati 8) ), prestoze ted bez mrknuti oka napr. montuji cinsky hardware, je u kytary za 40 a vic takovy hodně hořký metahumor.
Prave kvuli takovym romantikum jako ty, si tvrdy kapitalista gibson muze dovolit takove ceny.
Protoze spousta lidi pořád věří...

PS: Péči u kvalitního kytaráře se žádná sériová výroba nemůže vyrovnat. Proto se nebojím napsat že tvému Jurčovi se vyrovná málokterý gibson (spráskaný znuděnýma mexičanama z nahrubo vytříděného matroše, který jim přijde po páse pod ruku).

Výroba kytar není žádná magie, je to "jenom" řemeslo.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

POPROSÍM OBĚ STRANY O VYCHLADNUTÍ, DĚKUJI.
(NEKŘIČÍM, JEN MÁM ZAPNUTÝ CAPS LOCK).
man

Příspěvek od man »

Nebudu komentovat hyenikovi urážky.
Napsal jsem podrobné zkušenosti zúžené na fakta a oproštěné od vlastních představ a doufám že to někomu pomůže. Hraju na kytaru 25 let a 20 let na pódiích s různýma kapelama. Nejsem zatížený na žádná loga,to že hraju na Jurču to myslím potvrzuje. Rukama mi prošla spousta kytar a aparátů a každý byl vhodný na něco jiného. Kytaráři umí vyrobit skvělé kytary a stejně tak velkovýrobci. Záleží na každém jaký zvuk preferuje a samozřejmě co mu dovolí finance. Byla by ale chyba zavrhovat jednoho nebo druhého z nějakých pózerských důvodů.

pain2

Příspěvek od pain2 »

kazdy mame na to svuj nazor :) je spousta kytar za polovic, co je lip zpracovaných. 3 z 5 Gibsonu v shopu mely pomeranc z boku na krku po nedbalem brouseni laku. u dobreho kytarare by se to treba nestalo. jsou to detaily :D vim, ale u kytary za 40 by to prave mely byt ty detaily, ktere bych ocekaval v poradku.
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

Za 24 let aktivního hraní jsem měl v ruce jen několik opravdu výjimečných elektrických nástrojů. Byly doby, kdy jsem při každé příležitosti zkoušel, co se dalo, utrácel ročně velké sumy peněz a smutně musím přiznat, že všechny měly na hlavici značku amerického výrobce. Většina se mi na pohled nelíbila nebo mě rovnou štvala, například Strat Heavy Relic od Masterbuildera v ceně mého auta, na který majitel rok čekal, stejně otřískaný LP Goldtop ( nesnáším tuhle odrbanou módu u hudebních nástrojů) , nejdražší verze superstratu ESP dokonce s Floydem :mrgreen: , přezdobená Fodera New York City, ale naopak i krásný Gibson ES 335 1962 Marcela Flemra, Jazz Bass 1960 v sunburstu Juraje Grigláka a výroční MM Sting Ray. Po pár tónech byla moje zaujatost pryč a to mi Fender, Gibson i Fodera svou hrabivostí lezou hodně na nervy. Zrovna ten Strat mě úplně rozsekal. U českých kytarářů jsem rozpačitý, u mě zatím 50/50. Mám povedenou sedmičku od Procházky, prodejnou ani ne za půl ceny, i když je v perfektním stavu a převyšuje běžnou produkci, ale nástroj, který bych už dobrovolně nedal z ruky jsem u nás nenašel.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
man

Příspěvek od man »

jazzman:
Souhlasím s tebou. Taky nechápu proč připlácet za odrbání kytary, když si ji stejně omlátím sám :D . I když nerad, ale stane se.. Ať je to jak chce tak amíci prostě kytary dělat umí, elektrické i akustické. To co říkáš jsou názory typické pro aktivně hrajícího muzikanta. Slyším toto vždy když se bavím s klukama co hrají x let na pódiích a potýkají se s reálnými problémy aktivních muzikantů. Pro ně jsou určeny produkty těchto výrobců. Naopak když se bavím s klukama co hrají v obyváku, nebo si jednou za měsíc zahrají svých 5 písniček na fesťáku, tak ty mluví přesně opačně a nekriticky tyto výrobce odsuzují. Myslím ale že i pro ně je na trhu dost produktů jiných výrobců které jim plně vyhovují a postačují. A je to tak v pořádku. Je zbytečné se hádat a vjíždět si do vlasů za to , že každému vyhovuje něco jiného.

911

Příspěvek od 911 »

Vnímám to úplně stejně jako Jazzman,blbnu s kapelou od roku 1985 a také vystřídal spoustu dřeva a co byla dřív modla,už mi dnes nechává chladným,vše jsem prodal a nechal si jen něco z nostalgie,ale jsou to nepohodlná těžká pádla.Jediný nástroj,který mi naprosto učaroval a na který hraju je Parker,co mám v podpisu,ale než jsem na to přišel,tak jsem skoro v důchodu :)
Parker Fly Select Artist 3TB USA ,
Gibson LP Custom Light USA ,Parker DF 722 MaxxFly FR BB USA,Carl Martin Quattro, sound KV2 Audio,

mirostrat
Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

geriatrické okínko , 911 presne moj prípad akurát som skončil so Stratom SX 3.2 kg a Squier CV 50 3.1 kg a nepredal som šecko , s prichádzajúcou starobou mám iné priority a tou je váha nástroja :D , šak keď sme boli mladí , tak sme mali také reči , že kua jaká ťažká gitka , to ale hraje :!: :) no a teraz , keď sa vyvalujem v spálni , kukám telku a brnkám si , mám tam dve gitky na posteli a keď ich prehadzujem alebo nastavujem , tak potrebujem aby boli lahké + mám teraz zlomené rebro , tak som rád , že nemám nejaké hebedo :shock:
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
grock

Příspěvek od grock »

man a jazzman - podepisuji !
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

8) Cituji českou klasiku z let mínus 1989:
"Tyvoe, to nevíš, že v Gipsnu, voe - myslim jako ve fabrice v americe voe, když se jim kytara nepovede - myslim jakože třeba pak zjistěj, že neladí nebo je hluchá nebo tak něco voe - tak ji přeříznou motorofkou aby neprodali sra*ku voe?"
"Fakt joo? Notyvoeee, to je divný, to sou magoři, né?"
"Fakt voeee, nekecám! Řikal to Tonda!" (Vašek, Jirka, Pepik, Jarda...)
Tonda

Příspěvek od Tonda »

cherreda píše:8) Cituji českou klasiku z let mínus 1989:
"Tyvoe, to nevíš, že v Gipsnu, voe - myslim jako ve fabrice v americe voe, když se jim kytara nepovede - myslim jakože třeba pak zjistěj, že neladí nebo je hluchá nebo tak něco voe - tak ji přeříznou motorofkou aby neprodali sra*ku voe?"
"Fakt joo? Notyvoeee, to je divný, to sou magoři, né?"
"Fakt voeee, nekecám! Řikal to Tonda!" (Vašek, Jirka, Pepik, Jarda...)
To asi mělo bejt vtipný ... žejo ? 8)

Vtipný je ovšem to, že to není česká klasika, ale (tehdejší) realita. Dneska na to kašlou.

..Let me say that I had to destroy quite a few guitars. I usually inventoried the ones that had problems on Thursday night- that way the head of QC could ready scrap tickets on them, and make note of the serial numbers. On Friday at 4 pm I would lay them on the floor and step on each, breaking the headdstock and most times breaking the truss rod out the rear of the neck. I then would bandsaw the body into 3 sections- they went into a dust art and were taken out to the dumpster. We tried to make sure the rid came out completely. That being said- we rarely had over 6 per week. Also, we in white wood machine were quite good at repairs, and mended many problems no matter what the stage of production was........
.........
We got very good at catching flaws and problems in our department- so much better to scrap a bad body or neck rather than an entire unit!

Ten člověk tam pracoval 89-92, znám jeho pravý jméno i adresu a věř tomu, že nekecá.

Doporučená četba, aby se někdo další neztrapňoval na tohle téma :
http://www.thegearpage.net/board/showth ... ?t=1117031 citát je z postu č.35
Mj.z toho taky plyne, proč jsou některý ročníky objektivně lepší než jiný.
Není to tak složitý pochopit.

" ... a voee - tohle řiká Tonda! (Vašek, Jirka, Pepik, Jarda...) " :lol:
I´m wheels... movin´wheels
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“