S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
No měl sem na mysli spíš jestli tu neni nějakej fachman kterej prostě už má přehled který repro se vyhledává a tak, rozumíš .Jako někdo koukne a řekne jo celestion ty sou dobrý a tečka.Ale dík .
Bohužel, ikdyž bychom ti určitě rádi pomohli, tak to asi těžko půjde. Záleží hlavně na zvuku, který hledáš, aparátu, boxu a na tom jak potom bude nakonec sedět tobě a tvému uchu. Jinak si myslím, že kvalitou na tom budou oba repráky podobně a to dost na nic .
Raději jeden pořádný reproduktor, než 4 srágory. Od Celestionu hraje dobře Vintage 30, Classic lead 80, Greenback a G12K-100 tedy z těch levnějších. Je celkem jedno, co tám dáš, zvuk má každý jiný, ale je záruka, že to půjde poslouchat. Reproduktor je základ každého zvuku. Jakékoliv nedostatky v tomto článku zvukového řetězce už prakticky nejde odstranit.
Zdravím mohl by mi někdo popsat/porovnat zvukový rozdíl celestionu V30, Greenback, G12T? Mám Eminence 8Ohm/100W citlivost neco malo pres 100dB, přesnej typ ted nevim.. je s tou klasickou modorou samolepkou. Uvažuju že bych zkusil nějake jine repro ale nevim jaky je v nich tak rozdíl a nebo sem pak koukal ještě na bazar - http://hudebnibazar.cz/reproduktor-blac ... /ID895827/
Jelikož to chci na domácí hraní a mám i Blackheart hlavu BH1H mohlo by to byt fajn.. vykonove bych chtel min tech 75W jelikož připojuju na stejnou bednu občas ještě 50W zesik
a víte někdo jaký by měla mít rozměry bedna pro 1x12?
S rozměrama je docela alchymie, každopádně u každého reproduktoru je uvedený objem, jaký by uzavřená bedna měla mít. Ovšem kdybych si chtěl stavět 112 box, postavil bych asi kopii mesa thiele -> ta už je na napočítní složitější (bassreflexy), ale já bych jí úplně obyčejně teda opráskl (ale i s reprem EV EVM12L, který by ti výkonově taky stačil.. )
No tak co sem se teda koukal na repra na kytarach.cz tak tam uvedenej obsah neni ale to nejspíš bude v nějakym datalistu toho repra... jinak ja uz právě bednu mám ale když sem jí dělal tak sem nekoukal na rozměry..Dneska sem ale koukal na stránky marshalla a koukal na ty rozmery 112 co tam ma a myslim ze sem celkem v normě... jen jedna strana je cca o 5 cm delší... ale horší spíš je že je box polootevřený takže ho nejspíš uzavřu a nebo aspon zkusim jakej bude rozdíl a co se mi bude víc líbit... každopádně by mě zajímal práve ten rozdíl mezi těma reprama protože celkem uvažuju o změně...
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Tak podle toho videa u mě teda vede jednoznačně ta V30... G12cka T je proti ni taková parodie... aspon to je muj nazor teda... na YT sem samozřejmě koukal ale nevim jak moc tomu muzu verit a navic sem koukal spíš na jiný nahrávky takže každej měl nějakej jinej amp a jinou bednu jiný nastavení apod...Ten muj eminence je takovej dost basovej právě,... hlavně ve spojení s tím BH... co sem k tomu měl kopii marshalla tak to hralo min basově je mi jasný že je to hlavně ampem ale tak reprák má taky podstatnej vliv.. co sem jeste poslouchal tak se mi hodne líbí i ten G12H. ale celkem by mě zajímalo jak na tom bude ten origo BH v porovnání s V30... ten celestion by mi byl asi milejsí... ale zase když je ten BH delanej primo na ten amp... nevim no..