Fender Telecaster Nitro
Pravidla fóra
Fender Telecaster Nitro
Zdravím, dají se ještě dneska sehnat Fender telata s nitro finishem, pokud se nebudeme bavit o custom shopu? Jediný co jsem zaregistroval je highway one serie a o tu zrovna zájem nemám. Pak mě ještě napadá Baja ve faded provedení, ale jinak o ničem nevim, tak kdyby někdo měl tušení, tak se rád inspiruju. Ta naleštěnost k telatům zkrátka nejde. Dík za odpovědi.
American Vintage '52 Telecaster, MIJ 62 Telecaster Custom, Mexiko Standard Telecaster, Classic Vibe Telecaster, šrot Telecaster, Rickenbacker 330, Fender MIJ Traditional '60s Jaguar, CV Starcaster, Fender Cyclone, Fender MIJ Traditional '60s Mustang, Danelectro 59 korea, Epiphone Dot, Classic Player Jazzmaster, Vintera 70s Telecaster Deluxe, Eastwood Classic 6, Mascis Jazzmaster, CV Jazzmaster, Bach Les Paul (DM SD), Fender Newporter, Hondo II Professional Bass (1980), Paranormal Super-sonic, Paranormal Cyclone, Vox AC100 CPH halfstack, Blackstar HT 40, Line6 Spider Valve MK II atd.
-
GanjaShaman
Re: Fender Telecaster Nitro
A co classic series '50s lacquer?
Kde jsi se dočetl, že je v nitro? Našel jsem jen "gloss polyester". Cenově nejdostupnější bude asi Road Worn série, ale ta je "relic", uměle patinovaná.pap píše:Pak mě ještě napadá Baja ve faded provedení ...
Edit: Tak ta "lacquer" série je možná ještě levnější ...
52 vintage .
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
Právě, že už i 52 vintage mají urethan. Mě nejde ani tak konkrétně o nitro, ale spís o to, ať ta kytara není zalitá v laku a aby semnou trochu stárla. Co myslíte u týhle baji http://kytary.cz/fender-classic-player- ... /HN152378/, je to faded.
American Vintage '52 Telecaster, MIJ 62 Telecaster Custom, Mexiko Standard Telecaster, Classic Vibe Telecaster, šrot Telecaster, Rickenbacker 330, Fender MIJ Traditional '60s Jaguar, CV Starcaster, Fender Cyclone, Fender MIJ Traditional '60s Mustang, Danelectro 59 korea, Epiphone Dot, Classic Player Jazzmaster, Vintera 70s Telecaster Deluxe, Eastwood Classic 6, Mascis Jazzmaster, CV Jazzmaster, Bach Les Paul (DM SD), Fender Newporter, Hondo II Professional Bass (1980), Paranormal Super-sonic, Paranormal Cyclone, Vox AC100 CPH halfstack, Blackstar HT 40, Line6 Spider Valve MK II atd.
-
GanjaShaman
Možná ještě tento:

Za stejný peníze, americký a ručně mořený. Hmm
http://www.thomann.de/cz/fender_am_spec ... ib_fsr.htm

Za stejný peníze, americký a ručně mořený. Hmm
http://www.thomann.de/cz/fender_am_spec ... ib_fsr.htm
Z čeho usuzuješ, že lak na této bude mít slabší vrstvu, než třeba na Baja v butterscotch provedení? Nitro to není, ale polyester. na těle a polyurethan na krku. Faded je jen název odstínu, podle mě.pap píše:Právě, že už i 52 vintage mají urethan. Mě nejde ani tak konkrétně o nitro, ale spís o to, ať ta kytara není zalitá v laku a aby semnou trochu stárla. Co myslíte u týhle baji http://kytary.cz/fender-classic-player- ... /HN152378/, je to faded.
Mně by se na ní nelíbily hlavně tělo z olše, C profil krku, a palisandrový hmatník. Když tele, tak co nejbližší specifikaci modelu 52. Takže s tělem z jasanu a celojavorovým krkem, pořádně tlustým. Tomu je bližší soft V profil na původním Baja v butterscotch provedení. Další otázkou jsou snímače, protože na butterscotch Baja byly Broadcaster bridge a Twisted Tele neck velmi povedené.
Proč myslíš, že uretan na 52 vintage ? Píší, že 3 tenké vrstvy nitra tzv. Flash Coat Laquer...Dávali tam tlustý lak do r.2006, pak už snad jen tenký a nitro.
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
Usuzoval jsem to z tohodle http://kytary.cz/fender-american-vintag ... /HN134740/, ale už jsem našel i tu verzi s nitrem. Jinak s tou bajou je to fakt, špatně jsem to přečetl. Ten faded je jen odstín. Co jsem teď hledal na netu, tak ono toho fakt moc nebude.
Pokud si to dobre pamatuji,tak nitrolaky se strikaji v mnoha vrstvach,ne ve trech.Fenderu bych s jejich popisy u levnejsich kytar moc neveril.Serie HW mela sice nitro,ale nastrikane na akrylatovy zaklad,aby nedalo moc prace.Tele u Thomann urcite nitrem strikane nebylo,hral jsem na nej.Bylo zvukove dost tvrde,jinak dobre.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
Pokud chce člověk pěkný lesklý nitro lak, tak to Fender dělá tak, že použije urethanový plnič a na to jde pak pár vrstev nitra. Od klasického lakování nitrem to má opravdu HODNĚ daleko.
Takové ty omlácené edice jsou na tom líp.
Nitro se dávalo i na Highway (nebo jak se to jmenovalo), ale ten finish mě teda moc nenadchnul.
Ono je to jejich nitro stejně hodně doplněné o různé "éčka", které ten lak dělají více odolný a elastický. Gibson už to takhle dělá taky, proto myslím ty jejich kytary nechytají takovou tu klasickou nitro "pavučinu".
A proč se od nitra upouští? Jednak je to samozřejmě náročnější na práci (za čas strávený poctivým lakováním jedné kytary nitrem těch kytar udělají několikanásobně víc urethanem), ale hlavně jde o to, že to ku..í přírodu a na to jsou v USA víc a víc nároční. Třeba Rickenbacker s tím měl hodně problémy - buď mohl přestěhovat výrobu do jiné části USA nebo začít lakovat urethanem. Nakonec u Rickenbackera začali dělat míň kytar, aby se vešli do nějaké kvóty. Myslím si, že je jen otázka času, kdy nitro (nebo to, co má nitro připomínat) vymizí tady z těch velkovýroben úplně...
Takové ty omlácené edice jsou na tom líp.
Nitro se dávalo i na Highway (nebo jak se to jmenovalo), ale ten finish mě teda moc nenadchnul.
Ono je to jejich nitro stejně hodně doplněné o různé "éčka", které ten lak dělají více odolný a elastický. Gibson už to takhle dělá taky, proto myslím ty jejich kytary nechytají takovou tu klasickou nitro "pavučinu".
A proč se od nitra upouští? Jednak je to samozřejmě náročnější na práci (za čas strávený poctivým lakováním jedné kytary nitrem těch kytar udělají několikanásobně víc urethanem), ale hlavně jde o to, že to ku..í přírodu a na to jsou v USA víc a víc nároční. Třeba Rickenbacker s tím měl hodně problémy - buď mohl přestěhovat výrobu do jiné části USA nebo začít lakovat urethanem. Nakonec u Rickenbackera začali dělat míň kytar, aby se vešli do nějaké kvóty. Myslím si, že je jen otázka času, kdy nitro (nebo to, co má nitro připomínat) vymizí tady z těch velkovýroben úplně...